Sijoitus, jota ei ole varaa jättää tekemättä

Jaa artikkeliTilaa Seura
Mielenilmaus varhaiskasvatuksen puolesta keräsi suuren ihmisiä Oulun Rotuaarin aukiolle.

Mielenilmaus varhaiskasvatuksen puolesta keräsi suuren ihmisiä Oulun Rotuaarin aukiolle.Laadukkaasta varhaiskasvatuksesta ei saa tinkiä. Se on sijoitus tulevaisuuteen. Se on sijoitus, jota ei ole varaa jättää tekemättä. Se oli tämän päivän mielenilmauksen viesti.

Suuri joukko ihmisiä lähetti tänään viestin päättäjille: laadukkaasta varhaiskasvatuksesta ei saa tinkiä. Vain kaksi kättä -mielenilmauksen päätapahtuma järjestettiin Helsingissä, mutta varhaiskasvatuksen puolesta puhuttiin myös lukuisilla muilla paikkakunnilla.

Mielenilmauksessa vastustettiin hallituksen aikeita heikentää lapsille tarjottavaa varhaiskasvatusta muun muassa kasvattamalla päivähoitoryhmien kokoa.

Oulussa mielenilmaus täytti Rotuaarin aukion. Niin täyttä ei voi kuitenkaan oululaisella kävelykadulla koskaan voi olla, etteikö sinne joku tunkisi autolla. Niin kävi myös tällä kertaa. Aukion laidalla show’n yritti varastaa bulgarialaista valkoviiniä nauttinut herra, mutta äänekkäästä esiintymisestään huolimatta hän ei pystynyt vaientamaan ihmisjoukon sanomaa.

Paikalla kuultiin painavaa ja asiantuntevaa asiaa varhaiskasvatuksesta. Mietteitään esittivät muun muassa vanhempien, päiväkotien työntekijöiden, kolmannen sektorin ja tutkijoiden edustajat. Myös minunkin aikaisemmin esittämäni viesti kuntapäättäjille sanottiin ääneen.

Poliitikoista vihreiden ja vasemmistoliiton edustajat esittivät yleisölle omat näkemyksensä. Ketään tuskin yllättää, että hallituspuolueiden edustajia ei lavalle ängennyt, vaikka siihen olisi varmasti ollut mahdollisuus.

Astalot kuuluvat jokaiseen kunnon mielenosoitukseen. Itse sain ensimmäisessä mielenosoituksessani jääkiekkomailasta. Siihen oli toki kiinnitetty kyltti, joka julisti tapahtuman teemaan liittyvää asiaa, ja osuman aiheutti kylttiin ottanut tuuli, joten kopsaus oli oikeinkin hyväksyttävissä.

Haluan esittää suuren kiitoksen mielenilmauksien järjestäjille. Suuri joukko ihmisiä ympäri maata on lähettänyt tänään päättäjille viestin. Toivottavasti se ei jää kuulematta.

Toivottavasti lapset ymmärretään nähdään voimavarana. Toivottavasti varhaiskasvatus tajutaan mieltää sijoituksena, jota ei ole varaa jättää tekemättä.

Päivitys 10.6.2015 klo 22.50
Yle kertoo poliisin arvioineen, että Oulussa mielenilmaukseen olisi osallistunut noin sata henkeä. Olin paikalla ja kuten yllä olevasta kuvastakin näkee, oli ihmisiä runsaasti sitä enemmän.

Lue myös:

Vihaako sinunkin kuntasi tai kaupunkisi lapsia?

Aiheesta internetissä:

Yle: Varhaiskasvatuksen säästöjen vastainen mielenosoitus keräsi osallistujia – mutta ei yhtä paljon kuin ilmoittautujia

Iltalehti: Kansa raivostui hallitukselle: ”Todella törkeää!”

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä

X