Antti Rinne on kadonnut

Jaa kaverilleTilaa Seura

Antti Rinne. Kuva: Teemu Rajala. CC BY 4.0.Onko kukaan nähnyt oppositiojohtajaa? Ihmisten ilmoilla häntä ei ole näkynyt aikoihin.

Oikeistohallitus nautiskelee leikkaamalla varsinkin pienituloiset vereslihalle. Vasemmisto-oppositiolla olisi iskun paikka. Oppositiojohtajaa vain ei näy.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne on kadonnut.

Huhtikuisten eduskuntavaalien jälkeen hän on julkaissut Facebookissa kolme päivitystä. Viimeisin niistä on 2.6. julkaistu ylimalkaisesti hallitusohjelmaa arvosteleva teksti. Rinteen Facebook-sivun esittelytekstin perusteella vaikuttaa siltä, että hän kuvittelee olevansa edelleen valtiovarainministeri.

Antti Rinne kuvittelee olevansa edelleen valtiovarainministeri. Kuvakaappaukset Rinteen Facebook-sivulta.

Twitteriin Rinteeltä on livahtanut vaalien jälkeen viisi tviittiä, joista vain kolmella on jotakin tekemistä politiikan kanssa. Toukokuun jälkeen mies ei ole Twitterissä liverrellyt.

Puoluejohtajan kotisivuilla on näkynyt vaalien jälkeen elämää vain kerran. Hänelle ja SDP:lle vaaleissa äänensä antaneita kiittävä teksti on päivätty julkaistuksi puolitoista kuukautta äänestyspäivän jälkeen.

Eikö suurimman oppositiopuolueen puheenjohtajalla ole todellakaan tässä tilanteessa mitään sanottavaa?

Rinteellä ei ollut asiaa, kun ihmiset osoittivat mieltään varhaiskasvatuksen leikkauksia vastaan. Rinteellä ei ole asiaa, kun ihmiset osoittavat mieltään koulutuksen leikkauksia vastaan. Suomeen on sorvattu palkkaratkaisu, joka voi jopa vähentää palkansaajien ostovoimaa. Edes tähän ei ole ammattiyhdistysmiehenä kannuksensa hankkineella Rinteellä mitään sanottavaa.

Yhtenä syynä SDP:n vaalitappioon pidetään sitä, että puolue ei ole onnistunut haalimaan nuoria kannattajikseen. Kun politiikka rakentuu nykyisin vahvasti henkilöiden ja eritoten poliittisten johtajien persoonien ympärille, ei ole ihmekään, että nuoret eivät SDP:stä piittaa. Puolueella ei ole kasvoja. Sen johtaja on näkymätön ja vaiti.

Vuonna 2015 nuoriso ei ota asiakseen lähteä kuuntelemaan jotakin kuivakkaa ukkoa jonnekin työväentalolle.

Antti Rinne ei vaivaudu sinne, missä varsinkin nuoret ihmiset ovat – internetissä ja eritoten sosiaalisessa mediassa.

Tilastokeskuksen mukaan käytännössä kaikki alle eläkeikäiset suomalaiset äänestäjät käyttävät internetiä. Sosiaalista mediaakin käyttää yli puolet. Alle 35-vuotiaista somessa on noin yhdeksän kymmenestä kansalaisesta.

SDP on vaalitappion jälkeen talouskurimuksessa. Rahapulassa se myy puoluetalonsa, viittä vaille lakkauttaa puoluelehtensä ja potkii työntekijöitä kilometritehtaalle. Persaukisella puolueella tuskin olisi paljon hävittävää, jos sen puheenjohtaja vaivautuisi sanomaan edes jotakin tilanteessa, jossa täydellisesti sen arvojen vastaista politiikkaa harjoittava hallitus riehuu mielensä määrin. Internet ja sosiaalinen ovat suora ja käytännössä ilmainen väylä puhua kansalaisille.

Mutta ei. Antti Rinne ei sano mitään.

Elämää on muuallakin kuin netissä. Kaikki maailman asiat eivät tapahdu somessa. Mutta jos et ole siellä, sinä olet näkymätön. Sinua ei ole olemassa.

Tosiasiat olisi hyvä myöntää. Vuonna 2015 nuoriso ei ota asiakseen lähteä kuuntelemaan jotakin kuivakkaa ukkoa jonnekin työväentalolle. Monet heistä voisi tavoittaa varsin helposti terävillä ja ajankohtaisilla kommenteilla Facebookissa.

Viimeisin vilahdus Rinteestä on jonkun toisen demarin Facebook-seinällä näkynyt kuva, jossa puoluejohtaja paistattelee jossakin etelän mailla.

Ehkä SDP:n olisi viisain unohtaa Rinne sinne. Ehkä SDP:n olisi viisain hankkia itselleen johtaja. Sellainen, joka on siellä missä ihmisetkin. Sellainen, jolla on jotakin sanottavaa. Edes jotakin.

*************

Ja sitten seuraa vielä ilmainen vinkki kaikille sosiaalista media käyttäville poliitikoille.

Älkää tyytykö postailemaan pelkkiä linkkejä teidän sanomisistanne kertoviin lehtijuttuihin. Ei niitä monikaan klikkaa auki. Jos ette usko, niin tarkastakaa asia vaikka itse Facebook-sivujenne tilastoista. Mikäli teillä on asiaa, kirjoittakaa siitä edes jotakin olennaista linkin saatteeksi. Sanokaa asia mieluummin suoraan somepäivityksissänne. Näin se saavuttaa myös ne, jotka eivät vaivaudu aukomaan linkkaamianne juttuja.

Puoluejohtajista viestiään parhaiten sosiaalisessa mediassa levittää vihreiden Ville Niinistö. Ottakaa hänestä oppia. Hänelle ei pärjää edes kokoomuksen mestaritviittuilija Alexander Stubb.

Suurpersu Timo Soinin täydellistä somehiljaisuutta ei kannata matkia, vaikka hän on sillä pärjännytkin. Ei edes Antti Rinteen, vaikka hän jytkystä haaveileekin.

Kuva: Rajaus alkuperäisestä. Alkuperäinen kuva: Teemu Rajala. CC BY 4.0.

Päivitys 15.6.2015 klo 12.05
Lisätty maininta palkkaratkaisusta.

Päivitys 15.6.2015 klo 14.33
Reilut kolme tuntia tämän blogikirjoituksen julkaisemisen jälkeen Antti Rinteen Facebook-sivulta on korjattu pois väite, että Rinne olisi valtiovarainministeri. Uusi tieto kertoo, että Antti Rinne on SDP:n puheenjohtaja ja kansanedustaja. Mitään asiaa hänellä ei edelleenkään ole.

Päivitys 15.6.2015 klo 22.17
Antti Rinne on tiettävästi löytynyt. SDP:n puoluesihteeri Reijo Paananen julkaisi Facebookissa todisteeksi kuvan Antti Rinteestä. Saatetekstissä kerrotaan, että kuvassa Rinne käy nettikokouksessa piirien puheen- ja toiminnanjohtajien kanssa läpi hallitusohjelman karua kertomaa. Mitään asiaa Antti Rinteellä ei edelleenkään ole julkisuuteen asti kerrottavaksi.

Isän pikajuna ei pystynyt maanantai-iltana varmistamaan kuvan aitoutta tai sen ottohetkeä riippumattomista lähteistä.

Päivitys 22.6.2015 klo 14.20
Antti Rinne löytyi. Kaksi päivää tämän kirjoituksen julkaisemisen jälkeen hän innostui ottamaan Facebookissa kantaa. Hän valitteli päivityksessään sitä, että työttömien palkkatukirahat ovat loppuneet.

Lue myös:

Sijoitus, jota ei ole varaa jättää tekemättä

Aiheesta internetissä:

Antti Rinteen Facebook-sivu

Antti Rinne Twitterissä

Antti Rinteen kotisivu

Koulutusleikkausten vastainen mielenosoitus -Facebook-sivu

Yle: Palkkaratkaisu pähkinänkuoressa

MTV: ”SDP olisi tarvinnut tuhansia äänestäjiä paikkaamaan vaalikaudella kuolleet kannattajat”

Tilastokeskus: Puolet suomalaisista mukana yhteisöpalveluissa

Kaleva / STT: SDP:n puoluelehti Demokraatti ilmestyy ensi vuonna enää kerran viikossa

Helsingin Sanomat: Sdp:n yt-neuvottelut päättyivät – puoluetoimisto myyty

Ville Niinistön Facebook-sivu

Alexander Stubb Twitterissä

Uusi Suomi: Antti Rinne sanoi ”jytky”, vahingossa? – ”Harmittaa hitosti”

Kuva Antti Rinteestä SDP:n puoluesihteerin Reijo Paanasen Facebook-sivulla

Antti Rinteen kannanotto Facebookissa

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä

 

X