(Päivitetty: )
Teksti:
Jussi Korhonen

Olli Immonen ennakoi Suomeen sisällissotaa.Voivatko keskusta ja kokoomus siunata kansanedustaja Olli Immosen sotaisan uhon? Hallituskumppani perussuomalaiset niin tekee. 

Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen ei vain uhoa monikulttuurisuuden vastaista taistelua, hän ennakoi sisällissotaa. Perussuomalaiset hyväksyy sen edustajaltaan, ja keskusta ja kokoomus hyväksyvät sen perussuomalaisilta. Missä menee raja? Jäädäänkö nyt odottelemaan, että ensimmäiset laukaukset kajahtavat?

Perussuomalaisille Immosen kirjoitukset vaikuttavat sopivan mainiosti. Lomailevalla puolueen puheenjohtajalla Timo Soinilla ei ole ollut mitään sanottavaa. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho puolestaan siunasi Immosen viimeisimmän uhon vähättelemällä sitä yksityisajatteluksi.

Immonen itse otti uhmakkaasti kantaa asiasta nousseeseen kohuun uudella Facebook-päivityksellä.

Olli Immonen ei kritiikkiä kavahda.

– Suomi ei ole kuin Ruotsi, jossa eristetään puolueita kansallismielisyyden vuoksi ja käsketään kansallismielisiä puolueita erottamaan jäseniään eliitin vihervasemmistolaisen maailmankuvan loukkaamisen vuoksi. Itse en peräänny tuumaakaan kansallismielisen Suomen puolustamisen linjaltani, Immonen kirjoitti kommentoidessaan linkittämäänsä Iltalehden uutista.

Immosella on toiminnalleen selvästikin puolueensa tuki. Kysymykseksi jää näin ollen enää se, kuinka paljon perussuomalaisten hallituskumppanit ovat valmiita sietämään.

Lukuisat oppositiopoliitikot ovat ennättäneet tuomitsemaan Immosen kirjoitukset, mutta hallituspuolueiden riveissä on ollut hiljaisempaa. Siunaavatko myös keskustan puheenjohtaja pääministeri Juha Sipilä ja kokoomuksen puheenjohtaja valtiovarainministeri Alexander Stubb hiljaa perussuomalaisissa kytevän sisällissotaisen linjan?

– Monikulttuurisuus on rikkaus. Ei mulla muuta, Stubb kirjoitti Facebook-sivullaan lauantai-iltana.

Siinäkö kaikki? Onko tämä tällä selvä?

Perussuomalaiset on Stubbin ja Sipilän hallitukselle kelpo apupuolue. Kokoomus ja keskusta – lähinnä siinä järjestyksessä – ovat saaneet ajettua tavoitteensa helposti läpi, kun perussuomalaiset ovat nöyrtyneet syömään kaiken sulfan, mitä heille suinkin on vain keksitty syöttää. Yhtä kuuliaista apulaista tuskin yhdestäkään oppositioon jääneestä ryhmittymästä sukeutuisi.

Mutta onko tottelevaisuus sen arvoista, että veljeilemällä kulttuurien välistä sotaa uhoavan puolueen kanssa he myös hiljaa hyväksyvät tämän sanoman? Suvaitsevatko kokoomus ja keskusta apupuolueeltaan mitä vain vastineeksi siitä, että se puolestaan allekirjoittaa ilman suurempia mukinoita kaikki sen eteen lätkäistyt paperit?

Vai ovatko Sipilän keskusta ja Stubbin kokoomus niitä kanssataistelijoita, joihin Immonen sanoo luottavansa monikulttuurisuuden painajaisen vastaisessa taistelussa?

Päivitys 26.7.2015 klo 21.31
Perussuomalaisten hallituskumppanipuolueiden puheenjohtaja ottivat tämän kirjoituksen julkaisemisen jälkeen kantaa Immosen kirjoituksista nousseeseen kohuun.

Keskustan puheenjohtaja pääministeri Juha Sipilä kertoi Twitter-viestissään, että ei voi hyväksyä Immosen kirjoituksia. Kokoomuksen puheenjohtaja valtiovarainministeri Alexander Stubb puolestaan irtisanoutui Immosen uhosta aiempaa selvemmin sanoin Facebook-sivullaan.

Perussuomalaisten puheenjohtajalla ulkoministeri Timo Soinilla ei ole edelleenkään mitään sanottavaa.

Asiasta tarkemmin tässä uudemmassa kirjoituksessa.

***

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa klikkaamalla tässä.

Lue myös:

Stubb pistää Soinin ahtaalle: Immonen tai hallitus (27.7.2015)

Persut myivät perseensä (14.7.2015)

Aiheesta internetissä:

Olli Immosen kohua kommentoiva Facebook-päivitys (25.7.2015)

Olli Immosen taistelua uhoava Facebook-päivitys (25.7.2015)

Olli Immosen Facebook-päivitys (20.7.2015)

Helsingin Sanomat: Perussuomalaisten Immosen Facebook-päivitys tyrmistytti opposition edustajia – Sampo Terho: ”Yksityisajattelua” (25.7.2015)

Iltalehti: Professori: ”Immosen toiminta voi innostaa väkivaltaan” (25.7.2015)

Turun Sanomat: Ryhmänjohtaja kohulausunnosta: Kyse Immosen yksityisajattelusta (25.7.2015)

Alexander Stubbin Facebook-päivitys (25.7.2015)

Helsingin Sanomat: Timo Soini hallitusohjelmasta: ”Siellä on kyllä sulfaa syötäväksi” (6.6.2015)

Uusi Suomi: Järkytys leviää perussuomalaisen kirjoituksesta – Tutkija: ”Vähintään erotettava puolueesta” (25.7.2015)

Juha Sipilän Twitter-viesti (26.7.2015)

Alexander Stubbin Facebook-päivitys (26.7.2015)

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä

 

X