(Päivitetty: )
Teksti:
Jussi Korhonen

Olli Immonen puhuu sisällissodasta.

Olli Immonen puhuu taistelusta.

Olli Immonen puhuu sodista. Hänen käyttämänään sana taistelu on perusteltua tulkita tarkoittamaan verta ja suolenpätkiä.

Kansanedustaja Olli Immonen (ps) puhui sisällissodasta vain päiviä ennen kohupäivitystään. Hänen käyttämänään sana taistelu on aivan perusteltua tulkita tarkoittamaan konkreettisesti taistelua, jossa veri ja suolenpätkät lentävät.

– Suomen pakkomonikulttuuristaminen ja islamisoiminen eliitin toimesta tulevat johtamaan tulevaisuudessa kasvaviin konflikteihin ja sisällissotiin maamme sisällä, Immonen kirjoitti Facebookissa 20.7.2015.

– Minulla on vahva usko kanssataistelijoihini. Me taistelemme loppuun asti kotimaamme ja yhden todellisen suomalaisen kansakunnan puolesta, kirjoitti samainen Immonen Facebookissa 25.7.2015 (suomennos: Helsingin Sanomat).

Kansanedustajan enemmän tai vähemmän tunnetut ymmärtäjät ovat joukolla rientäneet kyseenalaistamaan sanan taistelu tulkinnan, jonka mukaan sillä viitattaisiin konkreettiseen taisteluun. Jopa heikomman aineksen tukemisen kritisoimisesta aikoinaan tunnetuksi tullut entinen kokoomusnuorivaikuttaja Saul Schubak ennätti antamaan tukensa Immoselle.

Perussuomalaisten puoluesihteerin Riikka Slunga-Poutsalon mielestä taistelun väkivaltainen tulkinta on vähän kornia.

– Ei tässä kukaan ole kokoamassa mitään taistelujoukkoja, Slunga-Poutsalo sanoi Ylelle ja tuumi, että toisenlainen tulkinta on tahallista väärin ymmärtämistä.

Immonen puhui molemmissa Facebook-päivityksissään monikultturisuudesta. Toisessa hän puhui sodasta, toisessa taisteluista. Aikaa päivitysten välillä oli vain päiviä.

Tarvitaan erityistä kykyä tulkitsemiseen, jotta voi rajata Immosen taistelun pelkäksi lyriikaksi, kuten Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen tekee.

Eikä siinä mitään. Saahan sitä sananvapauden nimissä puhua, mitä huvittaa. Harva sitä on Immoseltakaan ainakaan ennalta estämässä, vaikka niinkin monet tuntuvat kuvittelevan.

Kyse on siitä, että onko sotaisa uho soveliasta kansanedustajalta, joka edustaa puoluetta, jonka pitäisi sitoutua hallitusohjelman visioon, jossa otetaan asiaan aivan toisenlainen kanta: Suomi on avoin ja kansainvälinen, kieliltään ja kulttuuriltaan rikas maa.

Perussuomalaisten olisi kannattanut pohtia näitä asioita jo asettaessaan ehdokkaita vaaleihin ja viimeistään siinä vaiheessa, kun puolue sitoutui hallitusohjelmaan.

* * *

Arviolta 15 000 ihmistä kokoontui Immosen uhon innoittamina osoittamaan mieltään avoimen Suomen puolesta. Immonen itse pakeni matkusti sattumoisin juuri kesken kovimman kohun ulkomaille.

 

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa klikkaamalla tässä.

Lue myös:

Stubb pistää Soinin ahtaalle: Immonen tai hallitus (27.7.2015)

Kuulutko sinä heikoimpaan ainekseen? (2.2.2105)

Aiheesta internetissä:

Olli Immosen Facebook-päivitys (20.7.2015)

Olli Immosen Facebook-päivitys (25.5.2015)

Yle: Slunga-Poutsalo: Kukaan ei ole kokoamassa taistelujoukkoja (27.7.2015)

Sebastian Tynkkynen: Miten kenellekään voi tulla yllätyksenä, että vastustamme monikulturismia? (26.7.2015)

Olli Immosen Facebook-päivitys (28.7.2015)

Meillä on unelma -tapahtuman Facebook-sivu

Uusi Suomi: Poliisi: Meillä on unelma –mielenosoituksessa vähintään 15 000 ihmistä, ei häiriöitä (28.7.2015)

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä

X