Poliisi hiljaa – Oululaiset huutavat natseja ja väkivaltaa raiskaushuhun vuoksi

Jaa kaverilleTilaa Seura

Oululaiset innostuivat kommentoimaan raiskaushuhua.

Pelkkä huhu tummaihoisista väkivaltaisista raiskaajista innostaa oululaisia ylistämään natseja ja uhoamaan raakuuksilla. Poliisi on hiljaa ja antaa huhujen velloa.

Facebookissa kiertää huhu, jonka mukaan kaksi tummaihoista miestä olisi raiskannut 15-vuotiaan tytön keskiviikkoiltana Oulussa. Jo yli 2500 kertaa jaetussa yksityishenkilön Facebook-päivityksessä kerrotaan, että väitetyn raiskauksen uhria olisi lisäksi viillelty ja häneltä olisi revitty hiukset päästä.

Poliisi ei ole vahvistanut tai kumonnut huhua. Poliisi ei ole tiedottanut asiasta mitään. Tiedotusvälineetkään eivät ole kertoneet asiasta mitään, koska ne eivät kuulopuheita levittele. Facebook-päivityksen lisäksi tapahtuneelle ei ole mitään vahvistusta.

Tämä ei läheskään kaikkia haittaa. Pelkkä huhu tummaihoisista raiskaajista riittää siihen, että Oulussa innostutaan uhoamaan rasistista väkivaltaa.

Kun poliisi ei puhu, huhut saavat oululaiset uhoamaan väkivaltaa.

 

Yritin saada poliisilta kommenttia asiaan: onko huhussa mainittua rikosta tapahtunut vai ei? Oulun poliisista ei löytynyt ketään kommentoimaan; puhelu ohjattiin toistuvasti vastaajaan. Soittopyyntöön ei ole vastattu.

Poliisin tulisi aktiivisesti tiedottaa kansalaisia huolestuttavista asioista. Nyt ei ole virallista tietoa siitä, onko Oulussa tapahtunut vakava rikos vai ei. Pian saattaa tapahtua, jos raivostuneet kansalaiset ryhtyvät toteuttamaan väkivaltaista uhoaan.

Sosiaalisen median aikakaudella asioista ei voi vaieta loputtomiin. Huhut on katkaistava ja kansalaisille on kerrottava totuus. Salailu ja tiedon pimittäminen saavat kaiken näyttämään vain pahemmalta. Tällainen on omiaan lisäämään natsien kaltaisten epävirallisten toimijoiden kannatusta.

Huhut vellovat ja väkivaltaa tihkuva raivo todistaa sen, että Oulu on Suomen natsipääkaupunki, koska täällä natseille on tilausta.

Tähän osasyyllinen on poliisi.

* * *

Päivitys 7.8.2015 klo 14.30

Pari tuntia tämän kirjoituksen julkaisemisen jälkeen poliisi tiedotti viimein asiasta. 15-vuotias on raiskattu, mutta tekijät ovat kantasuomalaisia. Lue lisää tästä. Paljolta öyhötykseltä olisi säästytty, jos asiasta olisi tiedotettu asiallisesti ajoissa.

* * *

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa klikkaamalla tässä.

Lue myös:

”Raiskaajamutakuonoista” tuli osa totuutta (8.8.2015)
Monikulttuurisuuden painajaista vastaan taisteleville 15-vuotiaan raiskaus oli onnenpotku. Heidän tarinassaan totuudella ei ole sijaa.

Poliisi vahvistaa: 15-vuotias raiskattu Oulussa – epäillyt kantasuomalaisia (7.8.2015)

Oulu on Suomen natsipääkaupunki (5.8.2015)

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Instagramissa

X