”Raiskaajamutakuonoista” tuli osa totuutta

Jaa artikkeliTilaa Seura
Perussuomalaisten Pohjois-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Jari-Pekka Teurajärvi levitti virheellistä tietoa Oulussa tapahtuneesta raiskauksesta.

Perussuomalaisten Pohjois-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Jari-Pekka Teurajärvi levitti virheellistä tietoa Oulussa tapahtuneesta raiskauksesta.

Monikulttuurinen painajainen sai uuden episodin. Siinä taistelussa totuudella ei ole arvoa.

– Jouduttiin puuttumaan tiedotteella vihapuheen takia, rikoskomisario Petri Savela Oulun poliisista sanoi Iltalehdelle.

Mutta aivan liian myöhään. Vahinko oli jo ehtinyt tapahtua. Nyt kahden tummaihoisen maahanmuuttajan Oulussa tekemä teinitytön raiskaus on osa monikulttuurin vastaisen taistelun kaanonia. Se on osa todistusaineistoa, jonka nojalla jokaista oudomman näköistä pidetään raiskaajana.

Vaikka tottahan se ei tietenkään ole.

Savela viittaa kommentillaan sosiaalisessa mediassa laajasti huomiota saaneeseen tarinaan, jonka mukaan kaksi tummaihoista miestä olisi raiskannut 15-vuotiaan tytön Oulussa. Poliisi vahvisti perjantaina iltapäivällä tiedotteella, että järkyttävä rikos todellakin on tapahtunut, mutta että epäillyt tekijät ovat kantasuomalaisia.

Tarina lähti leviämään, kun yksityishenkilö julkaisi asiasta ulkomaalaisvastaisuudella ja rasismilla väritetyn Facebook-päivityksen torstaina. Tarinan pahiksiksi päivityksessä mainittiin ”kaks saatanan mutakuonoa”.

Perjantai-iltana päivitys oli hävinnyt. Ennen katoamista sitä ehdittiin jakaa ainakin liki 3000 kertaa. Jaot ja tarina ovat tavoittaneet valtavan määrän ihmisiä. On mahdotonta tietää, kuinka moni on tämän lisäksi levittänyt tarinaa kuvakaappauksina tai omin sanoin kerrottuna. Näin teki esimerkiksi yllä olevassa kuvakaappauksessa näkyvällä tavalla perussuomalaisten Pohjois-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Jari-Pekka Teurajärvi omalla Facebook-sivullaan.

Nämä levitykset eivät ilman levittäjiensä erillisiä toimia häviä mihinkään, vaikka alkuperäinen satu onkin poistettu.

Teurajärvi julkaisi sivullaan myöhemmin linkin Iltalehden uutiseen, jossa kerrottiin poliisin versio tapahtumista. Mutta kuinka moni muu tarinaa levittänyt teki samoin? Tuskin läheskään kaikki – koska kertomus raiskaavista ulkomaalaisista sopii muukalaisvihamieliseen maailmankuvaan.

Siinä tarinassa totuudella ei ole arvoa.

Valheiden hyökyaalto

Viime vuonna silloin vielä kansanedustajana toiminut Pia Kauma (kok) nostatti ulkomaalaisvihaa kertomalla, että sosiaalitoimistot jakelevat maahanmuuttajille kantasuomalaisia avokätisemmin rahaa lastenvaunuostoksia varten. Kauma ei koskaan esittänyt mitään todisteita väitteilleen lainvastaisesta menettelystä. Se oli pelkkää huhua ja kuulopuheita – aivan kuten Oulun ”mutakuonoraiskaajatkin”.

Tarina jäi elämään. Monet muistavat sen kohokohdan edelleen: mamut saavat sossusta rahat ylellisyystuotteisiin, suomalaiset ei. Monille tuo on täyttä totta – kaikki muu siitä ympäriltä on unohtunut.

Vastaavia esimerkkejä on pilvin pimein. Rasistiset ja muukalaisvihamieliset tarinat osoitetaan valheellisiksi, mutta todistukset eivät koskaan saavuta samanlaista yleisöä kuin alkuperäiset valheet.

Valheiden hyökyaalto pyyhkii ihmisten mieliin ja jättää niihin sirpaleisia muistoja. Niistä syntyy kokonaistarina, joka syrjäyttää totuuden. Ihminen muistaa valtavan määrän palasia tarinoista ja muodostaa niiden perusteella kokonaiskuvan. Siinä kuvassa kaikki ulkomaalaiset tai edes siltä näyttävät elävät sosiaalitukien varassa, joita he saavat enemmän kuin kantasuomalaiset. He kuluttavat päivänsä pelkästään raiskaamalla valkoihoisten lapsia ja suunnittelemalla suomalaisten joukkotuhoa.

Tätä tarinaa kasataan ja paisutetaan tarkoitushakuisesti. Valheiden verkon kutojille raiskattu 15-vuotias on onnenpotku. He eivät välitä kuvottavan rikoksen uhriksi joutuneesta tytöstä. Heitä ei kiinnosta se, kuka tai ketkä rikokseen ovat oikeasti syyllistyneet. Heille riittää se, että tapauksesta jää ihmisten mieliin muisto kahdesta lapsia raiskaavasta tummaihoisesta maahanmuuttajasta.

Rikkooko poliisi unelmia?

Tiedotusvälineitä ei voi syyttää yrityksen puutteesta. Ne olisivat mielellään jakaneet oikeaa tietoa, mutta poliisi esti sen vaitonaisuudellaan. Ainakin Yle, Oululehti, Kaleva, Iltalehti ja Helsingin Sanomat julkaisivat tietoja rikoksesta heti, kun poliisi asiasta tiedotti.

Poliisin vitkuttelu tukee muukalaisvihaa synnyttävien propagandaa. Nettipoliisien aikakaudella poliisin on tiedettävä, mitä netissä puhutaan. Huhut on oikaistava viipymättä.

Oulun raiskauksen yhteydessä raivo oli ehtinyt syttyä ja sen annettiiin palaa. Poliisin tiedote julkaistiin vasta pari tuntia sen jälkeen, kun Isän pikajunan poliisin vaiteliaisuutta ihmettelevä kirjoitus oli julkaistu. Valheita kerettiin levittää niin suurella vimmalla, että vahinkoa on mahdoton korjata. Nyt Oulun ”raiskaajamutakuonot” ovat monille osa totuutta.

 

Päivitys 2.1.2016:
Jari Teurajärvi ei vaivautunut korjaamaan jakamaansa uutisankkaa.Joulunpyhinä Facebookissa levisi uutinen, jonka mukaan Ylivieskassa kaksi ulkomaalaista olisi raiskannut naisen. Perussuomalaisten Jari-Pekka Teurajärvi ilahtui tuttuun tapaan levittämään tätä tietoa. Tämäkin tarina osoittautui perättömäksi, mutta toisin kuin Oulun tapauksessa alkusyksystä, tällä kertaa Teurajärvi ei edes esitä, että hänelle olisi mitään merkitystä sillä, pitääkö uutinen paikkansa vai ei. Se, että uutinen on ankka, käy ilmi pitkästä kommenttiketjusta, mutta Teurajärvi itse ei levittämäänsä virheellistä tietoa yritäkään eikä mitä ilmeisimminkään halua korjata.

Tätä kirjoitettaessa perussuomalaisten Pohjois-Pohjanmaan piirin puheenjohtajan Facebook-sivulla esitetään tämä tarina edelleen täytenä totena. Totuudella on koko ajan vähemmän merkitystä monikulttuurin vastaisessa taistelussa.

Päivitys 29.6.2016:
Poistettu päivitys 1.1.2016, jossa kerrottiin käräjäoikeuden tuominneen kaksi miestä vankeusrangaistuksiin. Rovaniemen hovioikeus kumosi tuomion kesäkuussa, koska oikeuden mukaan miesten syyllisyydestä jäi varteenotettava epäily. Miehet vapautettiin jo toukokuussa.

* * *

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa klikkaamalla tässä.

Lue myös:

Poliisi vahvistaa: 15-vuotias raiskattu Oulussa – epäillyt kantasuomalaisia (7.8.2015)

Poliisi hiljaa – Oululaiset huutavat natsejat ja väkivaltaa raiskaushuhun vuoksi (7.8.2015)

Suojeleeko Piia Kauma rikollisia? (12.9.2014)

Aiheesta internetissä:

Turun Meillä on unelma -mielenosoituksen Facebook-sivu

Yle: Poliisi tutkii Oulussa tapahtunutta raiskausta – varoittaa ylilyönneistä sosiaalisessa mediassa (7.8.2015)

Oululehti: Poliisi tutkii törkeää raiskausta – epäillyt kantasuomalaisia (7.8.2015) 

Kaleva: Poliisi tutkii raiskausta Rajakylässä ja kehottaa lopettamaan perättömien tietojen levittämisen (7.8.2015) 

Helsingin Sanomat: Kaksi miestä raiskasi alaikäisen Oulussa – poliisi vaatii välttämään väärien tietojen levittämistä (7.8.2015)

Iltalehti: Poliisi tutkii 15-vuotiaan törkeää raiskausta Oulussa (7.8.2015)

Helsingin Sanomat: Kaksi pidätetty epäiltynä 15-vuotiaan raiskauksesta Oulussa – Poliisin mukaan vihapuheet saivat alkunsa täysin tyhjästä (10.8.2015)

Iltalehti: Oulun Rajakylän raiskauksesta 5 vuotta vankeutta kahdelle (7.12.2015)

Iltalehti: Poliisi tutkii törkeää raiskausta Ylivieskassa – ”tutkinta aivan alkuvaiheessa” (27.12.2015)

Iltalehti: Törkeän raiskausepäilyn tutkinta lopetettiin Ylivieskassa (30.12-2015)

Jari-Pekka Teurajärven Facebook-päivitys (26.12.2015)

Kaleva: Rovaniemen hovioikeus kumosi tuomiot Rajakylän raiskauksesta (17.6.2016)

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Instagramissa

X