Menkää pummit töihin

Jaa artikkeliTilaa Seura
Työministerille keppi ja porkkana ovat yksi ja sama asia.

Työministerille keppi ja porkkana ovat yksi ja sama asia.Työministerille keppi ja porkkana ovat yksi ja sama asia.

Työministeri Jari Lindström totesi viime viikolla, että työllisyystilanne on heikentynyt nopeasti ja että työttömyyttä taklataan monella rintamalla.

Nyt nuo rintamat paljatuvat. Lindström kertoo, että valmisteilla on vallankumouksellinen hanke: työvoimatoimistoissa aiotaan mahdollisesti ruveta välittämään töitä. Työttömille ministeri kertoo tarjolla olevan sekä keppiä että porkkanaa: työttömyysturva heikkenee ja sanktioita lisätään. Nämä toimet ovat ilmeisesti sitten sekä se keppi että se porkkana.

Lindströmin mietteistä kertoivat Iltasanomat ja Uusi Suomi.

Pähkinänkuoressa työministerin ratkaisu ja viesti on menkää, pummit, töihin. Kaikkien tietojen ja tutkailujen jälkeen viisas päättäjä on päätynyt siihen, että työttömät ovat vain kerta kaikkiaan laiskoja vätyksiä.

Me kaikki muut tiedämme, että ongelma tässä yhtälössä on se, että niitä toimeentuloon riittäviä työpaikkoja ei vain ole.

Heinäkuun lopussa työttömiä työnhakijoita oli 381 600. Avoimia työpaikkoja koko heinäkuussa oli 61 200. Työttömien määrä lisääntyy vähintäänkin samaa vauhtia kuin avointen työpaikkojen määrä. Tämä käy ilmi työ- ja elinkeinoministeriönkin julkistamista tiedoista, vaikka niitä tietysti sotkevat tilastojen ulkopuolelle jäävät ihmiset ja avoimet työpaikat. Lisäksi avoimiin työpaikkoihin luetaan myös puhelinmyyntiä ynnä muuta sälää, jota ei voi varsinaisesti toimeentulon takaavana työnä pitää.

On ihan eri asia myöntää, että nyt pistetään heikossa taloustilanteessa köyhät kyykkyyn kuin esittää, että tarjotaan jotakin kuvitteellista porkkanaa, josta ei viitsitä edes sen kummemmin puhua.

Arvoisa työministeri, älä aliarvioi äänestäjien älykkyyttä. Kun kyykytät, tee se edes avoimesti. Keppi on keppi ja maistuu puulta, vaikka sitä porkkanaksi väittäisi.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa klikkaamalla tässä.

Jaa tämä kirjoitus Twitterissä klikkaamalla tässä.

Lue myös:

Kyllä tekevälle työtä löytyy (29.9.2014)

Aiheesta internetissä:

Iltasanomat: Hallitus heikentää työttömyysturvaa – Lindström: ”Keppiä ja porkkanaa” (4.9.2015)

Uusi Suomi: Työministeri: TE-toimistoihin vireillä jännä uudistus – ”Kannustinpalkkio, jos saa ihmisiä töihin” (4.9.2015)

Työ- ja elinkeinoministeriö: Ministeri Lindström: VR irtisanoo – Työllisyystilanne maassa heikentynyt nopeasti (28.8.2015)

Työ- ja elinkeinoministeriö: Työttömyys kasvoi ja avointen työpaikkojen määrä lisääntyi heinäkuussa (25.8.2015)

Taloussanomat: Työttömyysturva heikkenee ja vuorotteluvapaa kiristyy (4.9.2015)

Yle: Lindström: Työstä kieltäytyminen vaikeammaksi, uusia ehtoja vuorotteluvapaaseen (4.9.2015)

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Instagramissa

 

X