Mitä muuta Berner salailee?

Jaa artikkeliTilaa Seura
Anne Berner ilmoitti ainakin joistakin sidonnaisuuksistaan.

bernerLiikenne- ja viestintäministeri ei kertonut veroparatiisikytköksistä. Mitä muuta hän ei kerro?

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner marssi vallan kabinetteihin kuin avoimista ovista. Puolueet tappelivat hänen saamisestaan ehdokkaaksi eduskuntavaaleihin: Helsingin Sanomien mukaan RKP oli ollut kiinnostunut Berneristä ja hän oli tiettävästi ehtinyt jopa sitoutua kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaaksi, kun keskustan puheenjohtaja, salaperäinen miljoonäri Juha Sipilä henkilökohtaisesti houkutteli Bernerin keskustan ehdokkaaksi joskus vuodenvaihteen tietämillä.

Helsingin Sanomien lähteet arvelivat tammikussa, että keskustalaisuus myytiin Bernerille lupauksella ministeripestistä.

Vielä vuosi sitten Anne Berner ei ollut edes Suomen kansalainen. Eikä keskustan jäsen. Hän oli liike-elämän kiemuroissa vaikuttava bisnesraketti. Ylen mukaan yksi hänen lukuisisita tehtävistään oli olla hallituksen jäsen Luxemburgissa majailevassa Saltri II LuxCo -veroparatiisiyhtiössä.

Vaaleissa kansa luotti Berneriin. Hän sai Uudenmaan vaalipiirissä 9656 ääntä. Ensikertalaisen edelle nousivat keskustalaisista vain vaalirahoitussotkuissa ryvettynyt Antti Kaikkonen ja entinen pääministeri Matti Vanhanen, jonka tuolloin järjestön hallituksen puheenjohtajana toiminut Berner kruunasi vuonna 2010 Perheyritysten liiton toimitusjohtajaksi.

Vain hidasteita

Bernerin tiellä vallan korkeimmalle huipulle oli vain hidasteita, ei esteitä. Berner otti Suomen kansalaisuuden. Vaalien jälkeen hän ilmoitti myös liittyvänsä keskustan jäseneksi.

Tämän jälkeen hän peitti rumia jälkiä menneisyydestään.

Bernerin vaikuttavassa ansioluettelossa toistuu useita kertoja tarina hänen toimimisestaan Uusi Lastensairaala 2017 -hankkeessa. Mainintaa veroparatiisiyhtiön hallituksen jäsenyydestä ei löydy. Siitä ei kerrota Bernerin kotisivuilla. Sitä ei lue valtioneuvoston nettisivuilla. Siitä ei ole mainintaa ministerin kesäkuussa jättämässä sidonnaisuusilmoituksessa, vaikka Ylen tietojen mukaan Berner listataan vielä syyskuussakin luxemburgilaisyhtiön hallituksen jäseneksi Luxemburgin kaupparekisterissä.

Anne Berner väittää itse jättäneensä eroilmoituksen yhtiön hallituksen jäsenyydestä toukokuussa. Hän oli siis joka tapauksessa monimutkaisten velkaketjujen ja ulkomaille virtaavien konserniavustusten kovassa ytimessä ainakin vielä vaalien jälkeen – tultuaan jo kansanedustajaksi.

Bernerin meriittihistoriasta ei vaikuta myöskään löytyvän mainintaa niistä lukuisista sijoituksista, joita hänen ainakin annettiin ymmärtää tehneen, kun hän esiintyi television Leijonan luola -ohjelmassa vuonna 2013.

Mitä muuta Anne Berner on jättänyt kertomatta? Kuka hän edes on? Noihin kysymyksiin ei ole kunnollista vastausta – ainoastaan kauniiksi puleerattu julkisivu, jonka taakse on todistettavasti piilotettu ainakin jotain.

Kansaa vaaditaan venymään. On irvokasta, että tätä vaatii hallitus, joka on istuttanut vallan huipulle salaperäisiin liiketoimiin kytkeytyvän henkilön, josta kukaan ei tunnu tietävän paljon mitään.

Lue myös:

Veroparatiisiministeri Bernerin erottava välittömästi (15.9.2015)
Kansalta ei voi vaatia uhrauksia henkilö, joka omilla aktiivisilla toimillaan on ollut osallistunut ja edistänyt liiketoimintaa, joka on omiaan aiheuttamaan epäluottamusta yritysten yhteiskuntavastuuseen.

Piilottelijat meidän taskuillamme (16.9.2015)
Sipilä, Berner ja Vanhanenkin. Kabinetit ovat salaisuuksia täynnä. Miksi meidän pitäisi varauksetta käydä laulamaan heidän johdollaan Nälkämaan laulua, kun emme edes tiedä, kuka käskee?

Aiheesta internetissä:

Helsingin Sanomat: Anne Bernerin vaaliehdokkuus puhuttaa keskustassa: Yritysjohtajan kykyä hoitaa köyhien asioita epäillään (31.1.2015)

Suomenmaa: Keskusta tuplasi paikkamääränsä Uudellamaalla – Berner iloinen luottamuksesta (20.4.2015)

Valtioneuvosto: Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner

Valtioneuvosto: Ministereiden sidonnaisuusilmoitukset

Wikipedia: Leijonan luola

Anne Bernerin kotisivut

Yle: Ministeri Berner mukana veroparatiisiyhtiössä (15.9.2015)

Nelonen: Leijonan luola

Iltalehti: Anne Berner kohutusta ehdokasloikastaan: ”En kommentoi” (8.2.2015)

Anne Berner: Bio 2014

Image: Miksi hallitus tekee sellaisia päätöksiä kuin tekee? Täti sinivihreä, Anne Bernerin henkilökuva (11.9.2015)

MTV: Berner ”loikastaan” keskustaan: Sipilä lupasi, että saan keskittyä minulle tärkeisiin asioihin (4.3.2015)

Seura: Ministeri Anne Bernerin firmassa ei ay-liike juhli: Ei edes luottamusmiestä (1.7.2015)

Helsingin Sanomat: Ministeri Berner yllättyi vaikutusvallastaan: ”Hirveän paljon mahdollisuuksia tehdä päätöksiä” (19.9.2015)

Iltalehti: Kansliapäällikkökisassa ministeri Bernerin perheyrityksen hallitusjäsen (22.9.2015)

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Instagramissa

X