Ääripään dialogi mielikuvitusystävän kanssa

Jaa artikkeliTilaa Seura
Tällaiseksi tulkittiin Oulun keskiviikkoinen mielenilmaus.

Tällaiseksi tulkittiin Oulun keskiviikkoinen mielenilmaus.Oulussa kerrotaan olleen mellakka. Järkevä keskustelu on hankalaa, kun osapuolia on vain yksi.

Nettipoliisina tunnetuksi tullut ja sittemmin kokoomuspoliitikkona vaalikampanjoinut Marko ”Fobba” Forss puki viimein blogissaan sanoiksi sen, mitä tarkoitetaan niillä ääripäillä, jotka maahanmuutosta Suomessa keskustelevat.

– Toinen ääripää jakaa somessa kaikki pakolaisia koskevat negatiiviset uutiset ja leimaa mielellään koko porukan rikollisiksi tai muuten vaan vaarallisiksi. Toinen ääripää toivottaa sinisilmäisesti kaikki tervetulleeksi ja sulkee silmänsä ongelmilta, Forss kirjoittaa.

Tiivistyksessä on pari perustavaa laatua olevaa oikomista. Ensinnäkin tämä ensin mainittu ääripää ei pelkästään jaa pakolaisia koskevia negatiivisia uutisia, vaan se aktiivisesti keksii niitä omasta päästään. Ja sitten jakaa suurella joukolla niitä kaikkien kauhisteltavaksi.

Vakavampi ongelma Forssin kirjoituksessa on se, että sitä toista ääripäätä ei ole olemassakaan.

Ei ole olemassa sellaista ryhmää, joka toivottaisi sinisilmäisesti kaikki tervetulleiksi. Mitään sellaista kollektiivista mielipidettä ei ole, että Suomeen haluttaisiin rikollisia ja terroristeja. Tällainen ryhmä on yhtä totta kuin suomalaisen kimppuun Kajaanissa hyökännyt joukkio ulkomaalaisia. Se pitää samalla tavalla paikkansa kuin huhut Oulussa teinitytön raiskanneiden miesten taustoista.

Se on yhtä lailla keksitty kuin ne kymmenet ja sadat tarinat joita tämä olemassa oleva ääripää uutisina ja totuuksina levittää.

Ääripään sijasta olemassa on suuri joukko ihmisiä, joiden mielestä ihmisoikeudet kuuluvat kaikille. Tämän ryhmän mielestä turvapaikka on annettava sellaiselle, joka sitä tarvitsee.

Tämän ryhmän mielestä ihmisen ulkonäöstä ei voi päätellä, onko hänellä sellainen hätä, joka apuun oikeuttaa. Tämän ryhmän mielestä kansallisuus tai etninen tai uskonnollinen tausta ei kerro ihmisen koko tarinaa.

Dialogi Marko ”Fobba” Forssin mainitsemien ääripäiden välillä ei voi koskaan onnistua, koska siinä on vain yksi osapuoli. Mielikuvitusystävästä ei ole oikean korvikkeeksi.

Nuivat kivet ja isänmaalliset ilotulitteet

Se olemassa oleva ääripää, kansallismieliseksi itsensä kokeva joukko sosiaalisessa mediassa tiesi tuoreeltaan, että Oulussa oli keskiviikkoiltana mellakka.

Joukko turvapaikanhakijoita osoitti silloin mieltään. Muutaman kymmenen ihmisen ryhmä käveli Hiukkavaarasta Raksilaan Oulun poliisilaitoksen pihalle. Siellä ihmiset valittivat pari tuntia hätämajoitusyksikön ruuasta ja olosuhteista. Tämän jälkeen he poistuivat takaisin lähtöpaikkaansa.

Samainen ääripää arvioi, että oli kansan oikeutettu reaktio, kun nuivat kivet lentelivät ja isänmaalliset ilotulitteet poksahtelivat muutamaa päivää aiemmin Lahdessa. Lakanaan ja tötteröpäähineeseen pukeutuminen oli harmitonta keppostelua.

Toinen ääripää ei kommentoinut Oulun mielenosoitusta. Kansanliike ei rientänyt vaatimaan, että turvapaikanhakijoille pitäisi tarjota luksusta.

Paitsi sen olemassa olevan ääripään kuvitelmissa. Niin kuin mielikuvitusystävillä tapana on.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa klikkaamalla tässä.

Jaa tämä kirjoitus Twitterissä klikkaamalla tässä.

Lue myös:

Poliisi vahvistaa: 15-vuotias raiskattu Oulussa – epäillyt kantasuomalaisia (7.8.2015)

”Raiskaajamutakuonoista” tuli osa totuutta (8.8.2015)

Aiheesta internetissä:

Marko ”Fobba” Forss: Mustavalkoista pystypainia pakolaiskriisillä (30.9.2015)

Iltalehti: Poliisi: Kajaanin Prisman pahoinpitely oli keksitty (29.9.2015)

Kaleva: Tur­va­pai­kan­ha­ki­jat marssivat po­lii­sia­se­mal­le osoittamaan mieltä – tyytymättömiä olo­suh­tei­siin­sa Hiuk­ka­vaa­ras­sa (30.9.2015)

Yle: Turvapaikanhakijoiden bussia heitettiin ilotulitteilla, SPR:n työntekijää kivillä (25.9.2015)

Asunnottomien yö: Asunnottomien yö tulee taas 17.10.2015 (26.8.2015)

Kaleva: Aamu valkeni Hiukkavaaran hä­tä­ma­joi­tusyk­si­kös­sä rauhallisena – ”Moni pitää protestointia nolona” (1.10.2015)

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Instagramissa

 

X