Oikaisu: Soini ei syyttänyt vihervasemmistoa Lahden tapahtumista

Jaa artikkeliTilaa Seura
Timo Soini_kuva-ppntori_CC-BY-SA-4-0

Timo Soini_kuva-ppntori_CC-BY-SA-4-0Isän pikajuna esitti virheellisen väitteen Timo Soinin sanomisista.

25.9.2015 julkaistussa Isän pikajunan kirjoituksessa Väkivaltainen rasismi roihuaa – Soini syyttelee vihervasemmistoa kerrottiin virheellisesti, että perussuomalaisten puheenjohtaja ulkoministeri Timo Soini olisi Ylen Leikola ja Lähde -ohjelmassa syyttänyt  vihervasemmistoa Lahdessa turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksen liepeillä sattuneista tapahtumista.

Todellisuudessa Soini ei syyttänyt vihervasemmistoa tapahtumista, jotka saivat runsaasti kansainvälistäkin huomiota. Soini kritisoi asian käsittelemisen yhteydessä punavihreää kuplaa epäonnistuneesta keskustelusta, johon Soinin mukaan myös perussuomalaiset ovat osallisia.

* * *

Sain asiallisen ja aiheellisen oikaisupyynnön koskien yllä mainittua kirjoitusta. Olin esittänyt virheellisen väitteen. Se oli syytä korjata.

Kirjoituksen otsikon ja muun sisällön osalta seison edelleen kirjoittamani takana. Minun mielestäni Timo Soinin tulisi tuomita ilmeisen rasistinen toiminta ilman sarvia ja hampaita. Minun näkymykseni mukaan Soini syytteli vihervasemmistoa Lahden tapahtumien käsittelyn yhteydessä, vaikka hän ei suoranaisesti heitä rasistisista hyökkäyksistä syyttänytkään, kuten aikaisemman kirjoitukseni perusteella saattoi luulla.

Kirjoituksen tarkoitus oli kertoa, että Soinin ei pitäisi minun mielestäni suunnata huomiota pois tapahtuneesta nostamalla esiin muita, asiaan liittymättömiä tapahtumia, joista voi syyttää poliittista vastapuolta.

Isän pikajuna on blogi, jossa julkaistuista näkemyksistä, tulkinnoista ja mielipiteistä vastaan minä. Seison kaiken kirjoittamani takana.

Mikäli teen virheitä, korjaan ne mielelläni. Mielipiteet ja faktat pitää erottaa toisistaan. Siinä epäonnistuin. Yritän olla jatkossa tarkempi.

Jussi Korhonen

Kuva: rajaus alkuperäisestä. Alkuperäinen kuva: Ppntori / Wikimedia CommonsCC BY-SA 4.0.

Aiheesta internetissä:

Yle Areena: Leikola & Lähde (25.9.2015)

Yle: Soini Hennalan Ku Klux Klan -kuvasta: ”Suomen lipun liittäminen siihen on kuvottavaa” (25.9.2015)

Yle: Turvapaikanhakijoiden bussia heitettiin ilotulitteilla, SPR:n työntekijää kivillä (25.9.2015)

Etelä-Suomen Sanomat: Nyt pääsi Lahti maailmankartalle (25.9.2015)

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Instagramissa

X