Ulkomaalaisia yritettiin tappaa

Jaa artikkeliTilaa Seura
Poliittista väkivaltaa ei tarvitse sietää.

Poliittista väkivaltaa ei tarvitse sietää.Poliittinen väkivalta on revennyt Suomessa siihen pisteeseen, että on vain ajan kysymys, milloin joku kuolee. Vaativatko levottomuudet ensimmäisen kuolonuhrin vielä vuonna 2015?

Kaduilla ajetaan voimakeinoin samoja tavoitteita, joita kauluspaitaiset hengenheimolaiset tavoittelevat salonkikelpoisesti. Vihapuhe on saavuttanut tavoitteensa. Väkivalta politiikan jatkumona on nyt jo liki jokapäiväistä. Sotatoimialueilta tuttu terrori likaa siihen yllyttäneiden kädet, vaikka ne eivät konkreettisesti vereen tahrautuisikaan.

Lammilla kuolema ei ollut enää kaukana. Siellä iskettiin toissayönä vastaanottokeskukseen. Hämeen Sanomien mukaan kerrostaloasunnon ikkunaan heitettiin polttopullo. Huoneessa, jonka ikkunan mahdollinen pullo särki, oli Etelä-Suomen Sanomien mukaan tapahtumahetkellä nukkumassa 15-vuotias tyttö ja 11-vuotias poika.

Pullo särki kuitenkin vain ulomman ikkunan, ja palo saatiin sammumaan ennen sen kohtalokkaampia seurauksia. Edes öiseen aikaan tuhotöitä tekevä ei voi kuitenkaan olla niin tyhmä, että ei ymmärtäisi asuinhuoneeseen heitetyn polttopullon saattavan siellä oleskelevat henkilöt vakavaan hengenvaaraan.

Hämeen poliisilaitoksen mukaan kyseessä oli tuhotyön yritys, jossa yritettiin polttaa kerrostaloasunto ulkoapäin sytyttämällä.

Tapahtuneesta etäännyttävän virkakielen sijaan nyt olisi paikallaan sanoa suoraan, että Lammilla yritettiin tappaa ulkomaalaisia. Se on ainoa järkevä olettama, kun vastaanottokeskuksessa sijaitseva asuttu huoneisto yritetään sytyttää tavalla tai toisella palamaan.

Syy ja syylliset ovat lähellä

Kansanedustaja Simon Elo (ps) tuomitsi Lammin rikoksen. Hän arveli Uudelle Suomelle, että vastaavia tapauksia voisi ennaltaehkäistä parantamalla EU:n ulkorajojen valvontaa.

Elo ulkoistaa siis syytä väkivallasta jonnekin ulkomaille. Hän esittelee logiikkaa, jonka mukaan Suomessa ollaan lähtökohtaisesti polttopulloja viskovia raivopäitä, ja tapahtunut on näin väistämätön seuraus jonkun muun toimista, jotka vain sysäsivät tapahtumat liikkeelle.

Suomessa ei pidä polttopulloja hyväksyä. Niitä ei tarvitse eikä saa selitellä. Me voimme aivan hyvin edellyttää kaikilta, että täällä ei terroria harjoiteta, vaikka sitten joku asia harmittaisikin. Sitä voidaan ennaltaehkäistä, kun kaikki tekevät painokkaasti selväksi, että politiikkaa ei vain Suomessa tehdä niin.

Kasvanutta raivoa on kierrelty pitkään. Sen on annettu kasaantua ja siitä on revitty poliittista voimaa. Sen varaan on rakennettu poliittisia uria.

Vihapuhetta on katsottu sormien läpi ja sitä on puolusteltu sananvapaudella. Sitä on naamioitu isänmaallisuudeksi ja kansallismielisyydeksi ja ties miksi. Mielipuolisuutta on lietsottu tahallaan ja järjestelmällisesti suurentelemalla, vääristelemällä ja suoranaisesti keksimällä tarinoita, jotka ovat omiaan lisäämään raivoa. Suomalaisia on manipuloitu väkivaltaan jo niin pitkään, että monet eivät erota enää räikeintäkään propagandaa uutisesta.

Nyt ollaan siinä pisteessä, kun manipuloijat voivat taputtaa kiimaisesti käsiään itselleen. Lyyriset hengennostatukset ovat tsempanneet ensimmäiset lähelle hengenriistoa. Ennen pitkää joku siinä vielä onnistuu. Ratkaisevat askeleet sanoista tekoihin on otettu.

Ääri vihaa moneen suuntaan

Lammin iskulle keksitään arvatenkin vielä paljon hyviä selityksiä, joilla tekoa oikeutetaan. Voidaan pitää kuitenkin hyvin todennäköisenä, että se kohdistui nimenomaan ulkomaalaisiin ja sen motiivi oli näin ollen poliittinen. Se oli likaista jatkumoa kauluspaitapoliitikkojen puleeratuille puheille.

Toisin sanoen se oli poliittista väkivaltaa, vaikka teko ei kohdistunutkaan poliittiseen vastustajaan.

Poliittisen kartan laitamilla majailevien keskenään vihamielisten ryhmien kohtaamiset ovat toki nekin toisinaan tihkuneet väkivaltaa, mikä on miellettävissä lähemmäksi sitä määritelmää, joka poliittiselle väkivallalle monesti annetaan.

Poliittinen väkivalta on vaarallinen ilmiö. Se pelottaa monet pois vaikuttamasta. Se hiljentää mielipiteitä. Se kumoaa demokratiaa.

Sitä ei pidä sallia. Sitä ei pidä puolustella. Tarkoitus ei pyhitä keinoa: poliittisten tavoitteiden ajaminen väkivallalla on tuomittava.

Myöskään väkivaltaan johtavaa vihanlietsontaa ei pidä hyväksyä. Vaikuttajien on ymmärrettävä, että heidän sanomisillaan on merkitystä. Vaikuttajien pitää lakata puskemasta väkivaltaisia idiootteja entistä äärimmäisempiin tekoihin. Vaikuttajien on lakattava kaatamasta bensaa liekkeihin.

Näppäimistöjen takaa vihaa kylvävien nilviäisten pitää kasvattaa itselleen selkärangat. Päättäjien on uskallettava olla johtajia ja kantaa siihen kuuluva vastuu.

Pian heidän kätensä ovat veressä, ellei asioita viimein ruveta ottamaan vakavasti.

Lammilla yritettiin tappaa ihmisiä. Olkoon tämä se käännekohta, joka palauttaa vastuullisuuden ja kääntää suunnan.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa klikkaamalla tässä.

Jaa tämä kirjoitus Twitterissä klikkaamalla tässä.

Aiheesta internetissä:

Hämeen Sanomat: Törkeä teko tuomittiin laajalti (7.10.2015)

Etelä-Suomen Sanomat: Lammin polttoisku: Tuhotun ikkunalasin takana nukkuivat 11- ja 15-vuotiaat lapset (7.10.2015)

Hämeen poliisilaitos: Poliisi pyytää yleisöhavaintoja Lammin Pellavamakasiininkujalta (7.10.2015)

Uusi Suomi: Suomi tekemässä moraalisesti kiistellyn sopimuksen? – ”Tämän takia onnistuu nyt” (7.10.2015)

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Instagramissa

X