10 kysymystä ja vastausta automaattikuitista

Jaa kaverilleTilaa Seura

 

Kuvan perusteella kysytään kysymyksiä ja päätellään kaikenlaista.Maahanmuutto kuluttaa joiltakin kaiken kriittisyyden niin, että millekään muulle asialle sitä ei riitä.

Internetissä ja varsinkin Facebookissa levitetään hurjalla vimmalla kuvaa, jonka väitetään esittävän turvapaikanhakijan iittalalaiselle pankkiautomaatille jättämää kuittia. Monet kansalaiset ovat hurjistuneet näkemästään. Se kertoo heidän mielestään kaiken aivan kaikesta.

Koko homma on kaikessa epäluotettavuudessaan niin älytön, että edes kaikki vihasivustot eivät ole kehdanneet ruveta sillä rahastamaan. On kuitenkin suuri joukko ihmisiä, joille maahanmuuttokriittisyys on ainoaa oikeaa kriittisyyttä. He uskovat kritiikittä kaiken näkemänsä, jos se vain sopivasti vahvistaa ennalta lukittua maailmankuvaa.

Eräs kuitin nähnyt tiivisti sanoiksi niitä mietteitä, joita monet ovat eri yhteyksissä öyhöttäneet:

– Maahanmuuttajan pankkitilin saldo oli lähes 85,000€. Halusin kysyä, miksi hän oli Kelan asiakas, tukiako varten? Miksi hän ei osta ruokaa itselleen? Vaan vaatii parempia ruokia itselleen? Onko ky.laisia avuntarvitsijoita enempikin?

Kysymykset ovat tyhmiä ja vastaukset niihin itsestäänselvyyksiä, mutta nähtävästi niitä on tarpeellista käydä läpi. Perataan siis näitä ja muita kysymyksiä yksi kerrallaan.

1. Mistä tiedämme, että kuitti kuului maahanmuuttajalle?
Luotammeko sokeasti siihen, mitä joku – ihan kuka vain tuntematon – netissä väittää? Jos väitetään, että syöpä paranee ruokasoodalla, niin onko se sitten kumoamaton totuus, kun joku on niin sanonut?

2. Mistä tiedämme, että kuvassa näkyvä kuitti on aito?
Todisteena siitä on valokuva, mutta lapun tekaiseminen ei vaadi kummoista teknistä tai taiteellista osaamista. Suomessa on joukoittain alakouluikäisiä, joiden tietotaito riittäisi monimutkaisempienkin väärennösten valmistamiseen. Tätä osaamista on karttunut myös joillekin omia agendojaan ajaville aikuisille.

3. Jos kuitti olisikin aito ja maahanmuuttajan pankkiautomaatille jättämä, mistä tiedämme, että henkilö on Kelan asiakas? Ja jos vaikka olisikin, mistä tiedämme, että hän olisi sitä tukia varten?
Suomessa ei asu paljoakaan sellaisia ihmisiä, jotka eivät olisi Kelan asiakkaita tavalla tai toisella. Oikeus sosiaaliturvaan on Suomessa hyvin laaja. Se koskee myös rikkaita, rikollisia, veronkiertäjiä, poliitikkoja, suvakkeja ja maahanmuuttokriitikoita. Jos henkilö on puolestaan juuri maahan saapunut turvapaikanhakija, hän ei luultavasti ole Kelan asiakas. Kelan etuuksiin on oikeus vasta, kun turvapaikkahakemus on käsitelty ja oleskelulupa myönnetty.

4. Mistä tiedämme, että henkilö ei osta ruokaa itselleen?
Kuitista näkyy, että tililtä on nostettu 440 euroa. Kuka tietää, mihin tarkoituksiin tuo raha on käytetty?

5. Miksi kuvittelemme, että rahat nostanut henkilö olisi vaatinut itselleen parempaa ruokaa?
Tässä viitataan ilmeisesti Oulussa syyskuussa järjestettyyn mielenilmaukseen, jossa noin 70 turvapaikanhakijaa valitti saamastaan ruuasta. Pelkästään syyskuussa maahan tuli kuitenkin jopa 11 000 turvapaikanhakijaa, joista siis arviolta 10 930 ei osoittanut mieltään heille tarjottua ruokaa vastaan syyskuisena iltana. On hyvin epätodennäköistä, että Iittalassa olisi asioinut pankkiautomaatilla joku niistä, jotka istuskelivat Oulun poliisiaseman pihalla osoittamassa mieltä.

6. Jos oletetaan, että kuitti on aito ja turvapaikanhakijan automaatille jättämä, niin mitä sitten, jos hänellä on rahaa?
Se olisi mitä todennäköisimminkin sellaista rahaa, jota Suomessa ei aikaisemmin ole ollut ja joka ihan kirjaimellisesti rikastuttaisi Suomea, kun sitä täällä kulutetaan. Kuitin perusteella tililtä on nostettu 440 euroa. Rahaa tuskin on nostettu patjan alle piilotettavaksi, vaan todennäköisemmin sitä kulutetaan, mikä omalta pieneltä osaltaan piristää ankeaa taloustilannetta. Kun rahaa kulutetaan esimerkiksi kaupoissa tai palveluihin, tarkoittaa se myös hyvää työllisyysnäkymille. Rahan kuluttaminen on hyvä juttu.

7. Voiko ihminen tarvita turvapaikkaa, jos hän on rikas?
John F. Kennedy oli varsin äveriäs mies, mutta niin vain pääsi hengestään hänkin. On perusteltua olettaa, että hänet murhattiin poliittisista syistä. Näin ollen hänellä olisi kaikesta varallisuudestaan huolimatta ollut oikeinkin hyvät perusteet hakea turvapaikkaa. Myös rikkaita vainotaan ja tapetaan.

8. Vaikka tietäisimmekin, että kuitti on aito ja maahanmuuttajan automaatille jättämä, mistä tiedämme, että henkilö on turvapaikanhakija tai muuten vailla jotakin apua?
Suomessa työskentelee hyvinkin kovapalkkaisissa hommissa maahanmuuttajia, jotka olisivat voineet ihan hyvin vaikka säästää Suomessa ansaitsemistaan palkoista kuitissa näkyvän summan. Tämän lisäksi on joukko maahanmuuttajia, jotka ovat sellaisissa työpaikoissa, että voisivat hyvinkin saada esimerkiksi kuitissa näkyvän summan asuntolainaa. Maahanmuuttajalla, kuten kenellä hyvänsä muullakin, voi aivan hyvin olla paljon rahaa tilillään. Maahanmuuttajan lottokupongillakin on samat menestymisen mahdollisuudet kuin kantasuomalaisen veikkauksella.

9. Jos vaikka olettaisimme, että kuitti on aito ja sen automaatille jättäneestä henkilöstä on luotettava näköhavainto, niin mistä tiedämme, että hän on maahanmuuttaja?
Suomessa asuu ja on asunut muitakin kuin vitivalkoisia sinisilmiä ties kuinka kauan. He ovat saaneet sukupolvi toisensa jälkeen lapsia ja läheskään kaikki heistä eivät ole muuttuneet vitivalkoisiksi sinisilmiksi. Puhumattakaan siitä, että Suomessa oleskelee usein väliaikaisesti ulkomaalaiselta näyttäviä ulkomaalaisia, joilla on rahaa. Heitä kutsutaan monesti turisteiksi.

10. Jos vaikka kyseessä olisi jotenkin Kelan etuuksia itselleen keplotelleen turvapaikanhakijan kuitti, joka osoittaa, että henkilö on varakas ja siten jollakin käsittämättömällä tavalla osoittaisi edelleen, että oikeutta turvapaikkaan ei ole, niin mitä se sitten kertoisi?
Se kertoisi, että sellainen tyyppi on käynyt Iittalassa pankkiautomaatilla. Kenestäkään ja mistään muusta se ei kertoisi yhtään mitään – ei sen enempää kuin mitä Jammu Siltavuoren teot kertovat suomalaisista, Breivikin teot norjalaisista, Hitlerin teot saksalaisista tai Stalinin teot venäläisistä.

Ja sitten olisi varmaan vielä muitakin kysymyksiä, mutta antaa olla. Kymmeneen on hyvä lopettaa.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa klikkaamalla tässä.

Jaa tämä kirjoitus Twitterissä klikkaamalla tässä.

Lue myös:

2 + 2 = neekeri (11.10.2015)

Aiheesta internetissä:

Kaleva: Mie­le­no­soit­ta­jat: ”Ruoka ja majoitus eivät kelpaa” (30.9.2015)

MTV: Suomeen tuli syyskuussa yli 10 000 turvapaikanhakijaa – eilen tehtiin uusi ennätys (2.10.2015)

Kela: Turvapaikanhakijalla ei heti oikeutta Kelan etuuksiin (29.9.2015)

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Instagramissa

Lue myös

Jaa kaverilleTilaa Seura

Lisää aiheesta

Lue lisää samalta kirjoittajalta

Yhteistyössä

Kommentointi

Olen ollut vakissa (vastaanottokeskus) ja työt jatkuu edelleen.
Olen ihmetellyt tätä tunteita nostattavaa keskustelua.
Eikö niitä turvapaikanhakijoita ole tullut alle 20.000.
Kun luovutussopimus saadaan tehtyä niin Irakin kanssa niin menolipun saa moni.
Ei he ole mitään vapaamatkustajia vaan ihmisiä joilla on hätä.
Näin sen monien silmistä. Onko kiva nukkua siskonpedillä missä parikymmentä muutakin.Yksityisyys todella kaukana. Vaatetus ei ihan näihin olosuhteisiin kuuluva. Joku sitten heittää miksi tuli.
Vaihtoehtona armeija ja nappi otsaan tai lähtö.
Näin, kun heille jaettiin henkkarit = identiteetti. Mikä ilo ja riemu siellä oli. Ruokaa ei moitittu vaan meitä tultiin auttamaan pyytämättä sitä ei ole missään työpaikassa täällä ollut.
Arabit juo paljon teetä ja kahvinkeitin sitä virkaa hoiti.Eihän siellä ole kuin 400 ihmistä. Ei pelkkiä miehiä vaan naisia ja lapsia.
Pillimehuja oli jäänyt yli ja jaoin niitä lapsille.Minulle pikkuasia,mutta lapsille iso.Se hymy ja katse meni sieluuni välittömästi. Ei meillä hyvin mene, mutta heillä vieläkin huonommin. Saimme kehuja tekemistämme myöskin täällä asuvilta mamuilta.Sen takia emme siellä olleet.Tuntui kuitenkin kivalta.Kantajengihän mieluiten moittii, kun kehuu. Minuun tämä jättänyt sellaisen jäljen, että tulen sen aina muistamaan. Kotiin tultuani sitten tuli kyyneleet.Kokemus oli sen verran koskettava. Ensi viikoksi sinne töihin, mutta henkisesti olen nyt vahvempi ja tulevaa viikkoa odotan. Nämä arvostelijat tulkaa sinne päiväksi töihin niin silmänne aukeaa.Saan toki pientä palkkaa, mutta välittämisellä ei ole hintalappua ja se minulle merkitsee.
Mikko Jantunen Helsinki

Ok, Mikko teet hienoa työtä ja arviosi määristä ja tulevista tapahtumistakin on totta.
Myöskin siellä Vakissa näkemääsi hätää on olemassa.
Mutta sinulta jää täysin näkemättä ne ihmiset ketkä ovat salakuljetus mafian ansiosta harhautettu tulemaan suomeen ilmaisen ylläpidon ja Sipilän koti lupausten sekä, että tästä ihanuudesta vielä annetaan rahaakin päälle, syiden takia.
Oletko nähnyt myös sen hädän nuorten miesten silmissä kun kauniit vaaleat naiset eivät olekkaan tyrkyttämässä seksiä?
Ja onko se silmissä näkyvä hätä juuri sitä kotiuttamisen pelkoa vai ettei olekkaan luksus loma matka?
Tai, että pitääkin syödä perunoita riisin sijaan?
etc
Nämä oli nyt karrikoituja esimerkkejä, mutta silti niin totta joidenkin osalta.
Tänään jälleen uutisoitiin raiskaus yrityksestä missä tämä yrittäjä ei ollut ainakaan suomalainen. En kuitenkaan nyt väitä, että se olisi juuri näitä maahan tunkeutujia.
Monesko tämä jo oli tai mikä olisi sitten tähän alle 20000 tulijaan sopiva määrä rikoksia, raiskauksia tai niiden yrityksiä, että myös suvakit ymmärtäisi ongelmat?
Entä mikä olisi taloudellisesti kipuraja?
Minun mielestä yksikin rikos on liikaa ja mikäli edelleen eroitellaan se kolme eri ryhmää, niin eurokin on liikaa niille tunkeutujille.

Maahanmuutto kuluttaa joiltakin kaiken laajemman käsitys kyvyn, että sitä ei minnekkään muuallekkaan riitä.
Koko tämä kymmenen kysymystä ja vastausta on naiviusuudessan ylivertainen ja yksipuolinen, että kulunut sanonta punavihreästä kuplasta puhkeaa jälleen kukkaan.
On olemassa edelleen se pieni (onneksi) joukko, ketkä omasta mielestään ovat siinä ”yhdessä ainoassa oikeassa mielipiteessään” oikeassa ja kansan enemmistö täysin väärässä.
Mikään fakta tietokaan ei voi kumota heidän näkemystään, ainakaan ennen kun maahantunkeutujien rikokset osuvat heidän kohdalle.
Tosin kohdistuvathan ne jossain määrin jo nytkin, mikäli on veron maksaja. Ilmeisesti se on kuitenkin niin pieni haitta ettei se tuota ”ainoaa oikeaa” mielipidettä hetkauta.
Nämä kymmenen kysymystä ja vastausta on yhtä lapsellisilla vasta argumenteillä kumottavissa, ettei sitä jargonia viitsi aloittaakkaan.
Kun nyt sivuutetaan tämä kuitti detalji (mikä ei olekkaan laajemmassa näkökulmassa lainkaan merkittävä) mikä on tai ei ole totta, niin ne kirjoittajan mukaan hurjalla vimmalla leviävät ”viha” kirjoitukset kertovat kuitenkin enemmistö kansan kokonaisvaltaisista tuntemuksista.
Kaikissa viime aikoina mediassa maahanmuuttamisesta tai -tunkeutumisesta esitettyihin mielipide kyselyihin on kansa ollut 70-95% nykyistä tilannetta vastaan. Siis kaikissa valtamedioissa.
On kysymykset esitetty missä muodossa tahansa.
Esitänpä nyt minäkin yhden kysymyksen ja vastauksen.
Eli, miksi valta medioissa esitettyjen kyselyiden vastaukset ovat olleet sen kaltaisia?
Vastaus on helppo. -siksi, että kansa on ymmärtänyt ja pystynyt maahan tulijat ”luokittelemaan” useampaan kategoriaan kuin ainoastaan yhteen pakolaisteoriaan.
Maahantulijoissahan on selkeästi kolmea eri ihmisryhmää.
On maahanmuuttajia, eli työperäisiä tulijoita ja sitten on pakolaisia, ketkä oikeasti ovan avun tarpeessa sekä sitten on tämä ongelmaryhmä, eli maahan tunkeutujat, partalapset, elintasomatkailijat, miksi heitä nyt kukakin heitä haluaakin nimittää.
Sehän on päivänselvää, että nämä kaksi ensin mainittua ryhmää on tällä hetkellä huomattava vähemmistö ja siihen enemmistöön on reagoitava kaikkien suomalaisten edun vuoksi.
Mutta kun se EI OLE selvinnytkään kaikille?!?
Tämän faktan kun saisi sinne punavihreään kuplaan ujutettua, niin kenties siellä olevien kansan kahtia jakaminen saataisiin lopetettua. Vielä kun heille saisi selväksi, että yhtä lailla heidän ”yksi ainoa oikea” mielipide ja sen toitottaminen on vain bensaa liekkeihin viha kirjoituksille.
Samalla myös hekin voisivat havahtua huomaamaan suomen ja suomalaisten nykyisen tilan ja kenties jopa hieman keskittyä myös siihen oikean avun antamisen tarpeeseen.

Terveisin kansan mielipiteen kannattaja ilman vihaa.

ps. Sivuhuomautus. Maahanmuutto kriittisten rasistiksi kutsuminen on myös rasismia. Rasismi sanan nykyisen inflaation saamassa merkityksessä.

Etukäteistiedot suurista rahoista ovat paljolti peräisin aivan yhtä epämääräisistä lähteistä kuin tämä nyt käsitelty kuitti. Ja kuten kirjoitin, jos tuon kuitin tarina olisikin alusta loppuun täyttä totta, niin ei sen perusteella voisi mennä tekemään niin minkäänlaisia yleistyksiä.

Ja noin muuten: Väkivaltaa ei pidä hyväksyä. Rasismi ei ole rikos, mutta tyhmää se on. Rasistin kutsuminen rasistiksi ei ole rasismia.

Helppo tuo uutinen on ihmisten uskoa, koska etukäteistietoa on jo, että turvapaikanhakijoilla monilla on paljonkin rahaa tänne tullessaan. Sellainen asia uskotaan aina helpommin, mikä osuu yksiin ennakkotietojen kanssa, Seura voisi muistaa tämänkin arvosteluissan. Voidaan esimerkiksi kysyä myös, mikä todistaa, että tuo kuitti ei olisi totta? Ja monta muuta vasta-argumenttia esitettyihin kysymyksiin.

Mistähän tuollainen väittämä on lähtöisin, että kiihkeimmin puhuvat ne joiden ajatusten taustalla on puhdas rasismi. Vai tarkoitatteko sitä uutta rasismia, joka suuntautuu suomalaisiin maahanmuuttopolitiikan arvostelijoihin. Vaarallisinta on se, miten paljon sen joukossa esiintyy jo varsinaista vihaa ja väkivallan uhkaakin. Vaarallisin kuulemani uho kuului näin: Rasismi on rikos, mutta ei sen vastustaminen, vaikka siis vastustamisen tekisi miten väkivaltaisesti tahansa. Ja kirjoittaja kertoi itkevnsä ilosta, jos väkivalta suuntautuisi hänen rasisteina pitämiinsä suomalaisiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X