Kilpailukykyloikka Lindströmin orjajärjestelmällä

Jaa artikkeliTilaa Seura
Kuva: rajaus alkuperäisestä. Alkuperäinen kuva: Isaac Cruikshank, 1792 / United States Library of Congress.

Kuva: rajaus alkuperäisestä. Alkuperäinen kuva: Isaac Cruikshank, 1792 / United States Library of Congress.Persuministerin uho enteilee ilmaista työvoimaa kaikille ottajille.

Työ- ja oikeusministeri Jari Lindström (ps) uhoaa pistävänsä maahanmuuttajat palkatta töihin. Vastineeksi työstä tulisi vain sosiaaliturva, mikä käytännössä tarkoittaisi luultavasti jotakin Kelan etuutta.

Lindström kertoi Iltalehdelle, että maahanmuuttajille kaavaillaan sosiaaliturvan vastineeksi velvoitetta osallistua työllisyyttä edistäviin toimiin, kuten työharjoittelun luonteiseen yleishyödylliseen työhön kuntien palveluksessa.

Kenen ja minkälaista työllisyyttä moinen sitten edistäisi, onkin kokonaan toinen juttu.

Käy nimittäin niin, että yht’ yllättäen Suomessa on tuhansia ihmisiä, joille voidaan nakittaa liki kaikki julkisen sektorin hanttihommat. Kun Kela piuvaa kunnille ilmaiset työntekijät, ei kunnille jää minkäänlaista intressiä maksaa palkkaa kenellekään vähäistä koulutusta tai osaamista vaativista hommista tai ostaa näitä palveluita yrityksiltä.

Ja kun järjestelmä suunnataan nimenomaan maahanmuuttajille, miehittävät Lindströmin järjestelmässä nimenomaan ulkomaalaiset kaikki ne hommat, joissa on tähän saakka totuttu näkemään suomalaisiakin palkkatyöntekijöitä.

Maahanmuuttajat vievät kirjaimellisesti suomalaisilta työt.

Aivan ensimmäisten joukossa tulilinjalla lienevät siivoajat. On turha kuvitella, että kunnat maksaisivat yhdestäkään suomalaissiivoajasta, kun ulkomaalaisen saa ilmaiseksi. Sama kohtalo koittaa muillekin helposti opittaville töille.

Talousvaikeuksista kärsiville kunnille ulkomaalaiset ilmaistyöntekijät ovat tietysti onnenpotku. Kun suorittavan työn kustannukset siirtyvät kunnilta valtiolle, säästyy pitkä penni. Yhteiskunnalle kaikkinensa homma maistuu myös: koko yhteisestä potista hupenee julkisiin kuluihin huomattavasti vähemmän, kun tuhansien ihmisten palkat voidaan jättää jatkossa maksamatta.

Potkuja Suomessa on sangen hankala antaa, mutta kunnat ovat siinä onnellisessa asemassa, että yhä useamman siivoajan ja muun pienipalkkaisen tehtävät on ulkoistettu. Näin ollen kunnat voivat vain lakata ostamasta kalliita palveluita. Ulkoistettuja töitä hoitaneiden yritysten tehtäväksi jää kenkiä sosiaalietuusorjilla korvatut työntekijät kilometritehtaalle tuotannollisista ja taloudellisista syistä.

Tästä seuraa tietysti työttömyyttä. Kun yksityisellä sektorilla töitä ei ole ja kun ansiosidonnaista työttömyyspäiväraha-aikaa lyhennetään ja sosiaaliturva muuttuu muidenkin kohdalla osallistavaksi, tarkoittaa tämä sitä, että pian Lindströmin järjestelmän työttömiksi jättämät suomalaisetkin voidaan osoittaa ilmaistöihin.

Niin Suomeen syntyy valtava pelkällä sosiaaliturvalla töitä tekevien armeija. Ja kun julkinen sektori ei enää enempää ilmaista työvoimaa ime, on lopulta kaadettava ilmaistyöntekijät yrityksiin. Osallistamisen nimissä.

Ja näin tullaan tilanteeseen, jossa Suomen valtio tarjoaa ilmaista työvoimaa kaikille voittoa tavoitteleville yrityksille, jotka sellaista vain sattuvat huolimaan.

Jos ei tällä saada aikaiseksi kilpailukykyloikkaa, niin ei sitten millään.

Kuva: rajaus alkuperäisestä. Alkuperäinen kuva: Isaac Cruikshank, 1792 / United States Library of Congress.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa klikkaamalla tässä.

Jaa tämä kirjoitus Twitterissä klikkaamalla tässä.

Aiheesta internetissä:

Iltalehti: Maahanmuuttajien noudatettava Suomen sääntöjä: ”Otamme selvästi tiukemman linjan” (23.10.2015)

Verkkouutiset: Osallistavan sosiaaliturvan hanke kytkeytyy perustulokokeiluun (4.9.2015)

Kaleva: Sipilä: An­sio­si­don­nai­nen lyhenee 100 päivällä – Rinne: ”Väärä arvovalinta” (13.10.2015)

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Instagramissa

 

X