Vikkelä ja vaarallinen Li Andersson

Li Anderssonin esitetään olleen naamioituneena mielenosoituksessa.Vasemmistokansanedustajan väitetään osallistuneen anarkistien mielenosoitukseen.

Vasemmistoliiton kansanedustaja Li Andersson on ollut pitkään voimakkaan arvostelun kohteena. Vasemmistonuorten entisen puheenjohtajan päälle on kumottu lokaa eritoten sen jälkeen, kun hän vuonna 2012 julkaisi yhdessä Dan Koivulaakson ja Mikael Brunilan kanssa kirjan Äärioikeisto Suomessa.

Anderssonia on syytetty yhteyksistä väkivaltaisiin anarkisteihin. Nyt esitetään, että Andersson olisi ollut osa naamioitunutta anarkistijoukkoa, joka häiriköi maahanmuuttoa vastustavaa mielenosoitusta viime viikonloppuna. Tätä tarinaa kerrotaan yllä näkyvällä kuvalla.

Niin todennäköistä kuin se onkin, että istuva kansanedustaja vetäisisi naamarin päällensä ja lähtisi kylille riehumaan, on kriittisen kansalaisen syytä suhtautua todistusaineistoon varauksella. Nuoresta iästään huolimatta Andersson on ehtinyt moneen, mutta olisikohan edes hän ollut niin vikkelä, että olisi ehtinyt ihan näin paljoon?

Kuvassa Anderssoniksi viitattu henkilö on nimittäin uutis- ja blogitietojen mukaan tavattu riehumasta myös esimerkiksi Torontossa vuonna 2010, Egyptissä vuonna 2013 ja jossakin vaiheessa jossakin päin Amerikkaa. Lontoossa henkilön kerrotaan mellakoineen ainakin pariin otteeseen vuosina 2009 ja 2011.

Mikä hämmästyttävintä, koko seurue näyttää kuvien perusteella olevan joka kerta tismalleen sama. Tämän lisäksi henkilöt onnistuvat joka puolilla maailmaa löytämään saman näköisen ympäristön ja poseeraamaan siellä täsmälleen samoissa asennoissa.

Vai voisikohan sittenkin olla mahdollista, että kuvassa ei olekaan kansanedustaja Li Andersson? Saattaisiko olla kyse siitä, että kyseessä on yksi ja sama valokuva, joka kaivetaan eri puolilla maailmaa esiin aina, kun halutaan edistää joitakin poliittisia pyrkimyksiä löytämällä sopiva syntipukki?

Voisiko olla, että Suomessa tätä kuvaa levittävät samat henkilöt, jotka väittävät Li Anderssonin sanoneen vasemmistolaista väkivaltaa paremmaksi kuin oikeistolaista, vaikka kaikkien saatavilla on video, josta käy ilmi, että näin hän ei suinkaan sanonut?

Li Anderssonin poliittisessa toiminnassa olisi varmasti paljon hänen vastustajilleen sopivaa tarttumapintaa. Saattaisi hyvinkin olla ihan uskottavuuden kannalta hyödyllistä kokeilla keskittyä niihin oikeasti tapahtuneisiin asioihin.

Vaikka pohtimalla alkuun sitä, mitä Li Andersson on mahtanut ajaa vasemmistoliiton koulutus- ja tiedepoliittisen työryhmän kokouksessa, missä hän oli todistajalausuntojen mukaan anarkistikuvan väitetyllä ottohetkellä viime viikonloppuna.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa klikkaamalla tässä.

Jaa tämä kirjoitus Twitterissä klikkaamalla tässä.

Aiheesta internetissä:

Toronto Realty Blog: Well, That Was Fun! (28.6.2010)

Missing Peace: Egypt accuses Israel of sabotaging vital installations (1.2.2013)

Disclose.tv Forum: Black Bloc in Egypt! 28.1.2013

Fuckyeah Anarch@punk / Tumblr (15.11.2010)

Can Do Better: UK Riots 2011: Youth underclass rebuff to austerity cuts – fuelled by idleness, opportunity, anarchists and police violence (10.8.2011)

YouTube: Li Andersson A2-illassa vasemmistolaisesta väkivallasta

Li Anderssonin Facebook-päivitys (25.10.2015)

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa