Persukansanedustaja järkyttyi ”vihapuheesta”

Vihapuhe huolestuttaa persukansanedustajaa.Perussuomalaisetkin havahtuvat hiljalleen – tavallaan.

Perussuomalaisten kansanedustaja Reijo Hongisto on puuttunut vakavaan ongelmaan. Hänen tietoonsa on tullut, että internetissä leviää rasistisena vihapuheena pidettyä kirjoittelua. Hongisto on tämän johdosta laatinut avoimen kirjeen Ylen vastaavalle päätoimittajalle Atte Jääskeläiselle.

Hongisto ei ole huolinensa yksin. Vihapuhe netissä on leimahtanut karkeisiin mittasuhteisiin kuluvan vuoden aikana. Kansalaiset ovat tyrmistyneinä seuranneet, kuinka lyyristen puheiden euforinen retoriikka on siirtynyt hiljalleen näyttöpäätteiltä myös elävään elämään.

Kotkan kaupunginvaltuutettu Mertsu Merivirta (ps) julkaisi Facebookissa konepistoolin kuvan, jonka yhteyteen oli liitetty teksti Pian sinunkin naapurissasi asuu iloisia maahanmuuttajia. Tervehdi heitä Suomen perinteitä kunnioittaen. Vajaat pari viikkoa myöhemmin Helsingin käräjäoikeus vangitsi 27-vuotiaan autokorjaamoyrittäjän, joka oli ollut turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksen ulkopuolella konepistoolin kanssa.

Kansanedustaja Olli Immonen (ps) arvioi kesällä, että Suomessa on odotettavissa erilaisia konflikteja ja jopa sisällissotia. Immonen uhosi taistelua monikulttuurisuuden painajaista vastaan. Immonen on aiemmin ennakoinut Ruotsin ongelmien näyttäytyvän ennen pitkää myös Suomessa.

Syksyn kuluessa olemme saaneet huomata, että myös Immosen ennustukset ovat käymässä toteen. Kaduilla partioi sotilaiksi itseään kutsuvia miehiä. Ruotsissa yleistynyt tapa polttaa vastaanottokeskuksia on rantautumassa myös meille. Suomen polttopulloiskuissa tuhot ovat jääneet toistaiseksi vähäisiksi, mutta muoti-ilmiön levitessä tilanne voi pian olla toinen.

Reijo Hongiston järkyttämässä tapauksessa somalialaistaustaiselle toimittajalle Abdirahim Husu Husseinille oli lähetetty viesti, jossa häntä oltiin kehotettu poistumaan perheineen maasta.

– Sinua ei täällä tarvita ja me suomalaiset emme halua elättää sinua eikä perhettäsi. Mene kotimaahasi ja poliitikoi siellä ja yritä rakentaa siitä kehitysmaasta sellainen, ettei sieltä enää kenenkään tarvitsisi tulla pakolaiseksi Eurooppaan, jonka me eurooppalaiset olemme rakentaneet meille! viestissä luki Suomen Uutisten mukaan.

Hussein ei ollut Suomen Uutisten mukaan jäänyt tilanteessa sanattomaksi. Hän oli kirjoittanut viestiin vastauksen.

– Syö paskaa ja kuole pois!

Sanoilla on merkitystä, kuten perussuomalaisten kaupunginvaltuutetun Mertsu Merivirran ja perussuomalaisten kansanedustajan Olli Immosen kirjoituksista voi huomata: puheet muuttuvat helposti teoiksi. Siksi ei ole suuri yllätys, että toimittaja Abdirahim Husu Husseinin vastaus järkytti perussuomalaisten kansanedustajan Reijo Hongiston niin pahanpäiväisesti, että hänen piti kirjelmöidä asiasta Ylen johdolle.

Olisihan se nyt valitettavaa, jos joku menisi nettikirjoittelun yllyttämänä syömään paskaa. Sairaaksihan siitä voisi tulla – ääritapauksessa voisi kuollakin. Eihän sellaista kukaan sentään toivo.

Viis pyssyistä ja polttopulloista, kunhan vain kansa ei syö paskaa. Sehän se tässä tärkeintä on.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa klikkaamalla tässä.

Jaa tämä kirjoitus Twitterissä klikkaamalla tässä.

Lue myös:

Immosen taistelu tarkoittaa taistelua (28.7.2015)

Aiheesta internetissä:

Reijo Hongisto: Avoin kirje Atte Jääskeläiselle (10.11.2015)

Suomen Uutiset: Kansanedustaja puutuu Ylen toimittajan vihapuheeseen avoimessa kirjeessään (10.11.2015)

Kymen Sanomat: Kotkalaisvaltuutettu Merivirta kerää kyseenalaista huomiota Facebookissa (28.10.2015)

Iltasanomat: Pitäjänmäen vastaanottokeskuksen 27-vuotias asemies vangittiin (9.11.2015)

Suomen Uutiset: Raportti: Suomella viime hetket välttää Ruotsin virheet maahanmuutossa (19.3.2015)

Keskisuomalainen: Suunniteltu vastaanottokeskus yritettiin taas polttaa Ruotsissa – osoitteet salataan (28.10.2015)

Iltasanomat: Lammin vastaanottokeskus yritettiin polttaa – lapsia sisällä rakennuksessa (7.10.2015)

Lapin Kansa: ”Soturit” partioivat Kemissä – poliisi ei kaipaa apua (8.10.2015)

*************