Persukapina kytee – Kaatuuko hallitus Halla-ahon johdolla?

Jaa artikkeliTilaa Seura
Jussi Halla-aho vuonna 2014. Muokkaus alkuperäisestä. Alkuperäinen kuva: Jaakko Sivonen. CC BY-SA 3.0.

Jussi Halla-aho vuonna 2014. Muokkaus alkuperäisestä. Alkuperäinen kuva: Jaakko Sivonen. CC BY-SA 3.0.Sekä Timo Soinin että hallituksen jatko on Jussi Halla-ahon käsissä.

Perussuomalaisten kansanedustajat arvostelevat kovin sanoin hallituskumppani kokoomusta.

– Oli virhe antaa sisäministerin pesti kokoomukselle, Laura Huhtasaari kirjoitti Facebookissa.
– Valitettavaa on, ettei kansa päättänyt niin että sekä KOK että SDP olisi voitu jättää oppositioon, Huhtasaaren puoluetoveri Jani Mäkelä kommentoi.

Keskustelu sai alkunsa, kun perussuomalaisten europarlamentaarikko Jussi Halla-aho kritisoi voimakkaasti hallituksen toimia turvapaikanhakijoiden määrän lähdettyä uuteen nousuun.

– Siirtolaisvyöryn alkamisesta on nyt kulunut sen verran aikaa, että voidaan kohtuudella todeta hallituksen epäonnistuneen surkeasti tilanteen hoidossa, Halla-aho kirjoitti Facebook-päivityksessään maanantaina.

Tiistaina Halla-aho julkaisi blogikirjoituksen, jossa hän vaatii, että turvapaikanhakijoiden tuleminen on saatava loppumaan keinolla millä hyvänsä. Yhdeksi ratkaisuksi hän esittää turvapaikanhakijoiden majoittamista koko tuvapaikkahakemuksen käsittelyprosessin ajaksi rajatulle alueelle, josta ei fyysisesti pääse mihinkään muualle kuin takaisin Ruotsiin.

Härkänen, jota suuren Soininkin on kunnioitettava

Perussuomalaiset erotti lokakuun lopussa puolueen hallitustaivalta arvostelleen kolmannen varapuheenjohtajansa Sebastian Tynkkysen. Tynkkynen vaati kokousta, jossa päätettäisiin, voiko puolue jatkaa hallituksessa. Ajatusta tukenut kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala veti syystä tai toisesta tukensa pois, mutta sai siitä huolimatta perussuomalaisten eduskuntaryhmältä varoituksen.

Nuori Tynkkynen oli niin mitätön tekijä, että hänet saatettiin syrjäyttää ja häntä tukeneista tehdä varoituksilla esimerkkejä siitä, kuinka pullikoijille käy.

Jussi Halla-aho on kuitenkin toista maata. Halla-aho on maahanmuuttokriitikoiden henkinen johtaja. Hänen takanaan on merkittävä osa perussuomalaisten kannatuksesta. Kun Halla-aho sanoo hallituksen epäonnistuneen, myös hänen siipiensä suojista eduskuntaan nousseet maahanmuuttokriitikot uskaltavat puhua tyytymättömyytensä julki.

Siinä missä Tynkkynen oli kuin ikävä kärpänen, jonka saattoi läiskäistä surraamasta, on Halla-aho härkänen, jota suuren Soininkin on kunnioitettava. Halla-aho kutsui Uudelle Suomelle Tynkkysen erottamista heikoksi suoritukseksi. Kovin monella muulla perussuomalaisella ei moiseen julkeuteen ole varaa.

Mutta Jussi Halla-ahoa ei voi edes Timo Soini pompotella.

Avaimet Halla-ahon käsissä

Sipilän hallitus oli kaatua sote-sotkuun. Kävi ilmi, että hallitus on riitainen ja heikko. Perussuomalaiset on menettänyt kevään vaalien jälkeen kannatuksensa. Puoluetta äänestäneet eivät hyväksy hallituksen ratkaisuja. Nyt on käynyt selväksi, että edes perussuomalaisten kansanedustajat eivät luota hallitukseen.

Perussuomalaiset ei voi jatkaa hallituksessa, jos sen eduskuntaryhmä ei pysty seisomaan hallituksen takana. Hallituksen hajoaminen johtaisi todennäköisesti uusiin vaaleihin. Nykyisillä kannatuslukemilla perussuomalaiset murskaantuisi korkeintaan keskisuureksi puolueeksi. Timo Soinin uskottavuus on mennyt.

Laura Huhtasaaren mielestä Jussi Halla-aho olisi kokoomuksen Petteri Orpoa sopivampi henkilö sisäministeriksi. Tuskin menee enää pitkään ennen kuin maakuntien rivipersuja vaikutusvaltaisemmatkin tekijät uskaltavat sanoa ääneen puolueen syvissä riveissä kytevän ajatuksen, että Halla-aho olisi myös sopivampi henkilö puoluejohtajaksi kuin kaikkiin suuntiin pyllistelevä Timo Soini.

Jussi Halla-aho voi kaataa Timo Soinin. Samalla kaatuisi hallitus. Marraskuussa 2015 moni koko Suomeen ja kaikkiin suomalaisiin vaikuttava asia on Jussi Halla-ahon päätettävissä.

Päivitys 12.11.2015 klo 0.15
Lisätty maininta, että Halla-aho kutsui Tynkkysen erottamista heikoksi suoritukseksi.

Kuva: Jussi Halla-aho vuonna 2014. Muokkaus alkuperäisestä. Alkuperäinen kuva: Jaakko Sivonen. CC BY-SA 3.0.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa klikkaamalla tässä.

Jaa tämä kirjoitus Twitterissä klikkaamalla tässä.

Aiheesta internetissä:

Laura Huhtasaaren Facebook-päivitys (11.11.2015)

Jussi Halla-ahon Facebook-päivitys (9.11.2015)

Jussi Halla-aho: Uusia numeroita (10.11.2015)

Yle: Sebastian Tynkkynen: Minut on erotettu perussuomalaisista – ”Soinin giljotiini” (26.10.2015)

Maaseudun tulevaisuus: Perussuomalaisten Saarakkala sai ryhmältä varoituksen (21.10.2015)

Uusi Suomi: Jussi Halla-aho: ”Heikko suoritus – en tiedä mitä siellä ajateltiin” (11.11.2015)

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Instagramissa

X