Persupäättäjä riemuitsi vastaanottokeskuksen poltosta

Jaa artikkeliTilaa Seura
Juha Mäenpää iloitsi vastaanottokeskukseksi kaavaillun rakennuksen tuhoutumisesta.

Juha Mäenpää iloitsi vastaanottokeskukseksi kaavaillun rakennuksen tuhoutumisesta.Ennakoitu taistelu on käynnistynyt. Sitä käydään Jumalan nimissä.

Perussuomalaisten varakansanedustaja Juha Mäenpää ei peitellyt iloaan, kun hän jakoi tietoa Kankaanpäässä tiistaina raivonneesta tulipalosta, jossa tuhoutui turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskukseksi kaavailtu rakennus.

– Aivan mahtavaa. Jumala on olemassa. Rukouksiini on vastattu, Mäenpää ilkamoi jakaessaan Facebookissa Satakunnan Kansan asiaa käsittelevän uutisen.

Kun Mäenpää jakoi uutisen hieman ennen kymmentä illalla, Satakunnan Kansakin oli ehtinyt kertoa jo aikoja sitten, että poliisin mukaan palo oli todennäköisesti sytytetty tahallaan ja että tapausta tutkittiin törkeänä tuhotyönä. Mäenpään mielestä teosta vastuussa oli ilmeisesti kuitenkin itse Kaikkivaltias.

Juha Mäenpää on Ilmajoen kunnanvaltuutettu ja kunnanhallituksen jäsen. Kevään eduskuntavaaleissa hän oli yksi europarlamentaarikko Jussi Halla-ahon (ps) suosittelemista ehdokkaista. Kannatus vaaleissa riitti varakansanedustajan paikkaan. Mäenpää on myös kansallismielisen Suomen Sisu -järjestön Etelä-Pohjanmaan piirin piiripäällikkö.

Jännä Jumala

Mäenpää kehuskeli eduskuntavaalien alla olevansa kristillisiä arvoja kunnioittavan kansalaisen äänen arvoinen. Ilmeisen uskovainen mies hän onkin – siinä väkevästi hän uskoaan todisteli myös tulipalopäivityksessään.

Jos poliisin törkeänä tuhotyönä tutkima tulipalo vastasi Mäenpään rukouksia, niin olisi totisesti mielenkiintoista tietää, mitä muuta hän mahtaa rukoilla. Mielenkiintoista olisi myös tietää, osoittaako Mäenpää rukouksensa sille samalle Jumalalle, johon perussuomalaisten katolinen puheenjohtaja ulkoministeri Timo Soini uskoo. Hänen suustaan ei ole ainakaan julkisuudessa toistaiseksi kuulunut ylistystä tuhotöitä tehtailevalle Taivaan Isälle.

Mäenpään asuinrakennuksia poltteleva Jumala kuulostaa kovin samanlaiselta kuin se Jumala, johon monet kansallismieliset esittävät ihan kaikkien turvapaikanhakijoiden sokeasti uskovan. Tämän tarinan mukaan silkkaa pahuutta maailmaan sylkevän Jumalan johdatukseen luottavat maahan saapuvat ovat kautta linjan fanaattisia uskonsotilaita, joiden ainoana päämääränä on tuhota vääräuskoisten suomalaisten yhteiskunta ja länsimainen elämäntapa.

Erityisen hyvin kristillisen Jumalan yleistä nykytulkintaa Mäenpään julkisesti harjoittama usko ei vastaa, mutta toki hänelläkin on vapaassa yhteiskunnassa oltava mahdollisuus vapaasti tehdä näistäkin asioista omat tulkintansa. Näin se kulttuuri rikastuu.

Sisulla kohti taistelua

Suomen Sisu kehotti osallistumaan maahanmuuttajia vastaan suunnattuun mielenosoitukseen.

Jos Mäenpään ylistys ei sovikaan monien näkemykseen kristillisyydestä, niin Mäenpään myös edustaman Suomen Sisun omaksumaan toimintatapaan se sopii kuin leijonakoru kaulaan. Järjestö on viime aikoina harjoittanut kansallismielisyyttään aikaisempaa näkyvämmin ja radikaalimmin.

Suomen Sisu oli Lännen Median mukaan kehottanut jäseniään osallistumaan Kempeleessä viime viikonloppuna järjestettyyn turvapaikanhakijoita vastaan suunnattuun mielenosoitukseen. Asia on merkittävä siksi, että kyseessä ei ollut maahanmuuttopolitiikkaa vastustava mielenilmaus, vaan se oli suunnattu suoraan maahanmuuttajia vastaan.

Tämä selvisi heti mielenilmauksen suunnittelun alkuvaiheessa, kun kävi ilmi, että mieltä oltiin menossa osoittamaan nimenomaan vastaanottokeskukselle, johon oli siis majoittunut alaikäisiä turvapaikanhakijoita, joilla ei luonnollisestikaan ole juuri sananvaltaa poliittisissa kysymyksissä. Asian vahvisti mielenilmauksen tapahtumasivun Facebookiin luonut nimimerkki sivulla käydyssä keskustelussa.

Myöhemmin saman nimimerkin takaa yritettiin toki suunnata huomiota yleisempiinkin aiheisiin, mutta ilmeisen löyhästi organisoitu mielenosoitusmarssi päätyi ennakkosuunnitelmien mukaisesti kulkemaan alaikäisten turvapaikanhakijoiden majoitusyksikölle. STT:n mukaan osa mielenosoittajista tunkeutui sen alueelle, josta vartija heidät poisti.

Suomen Sisua johtaa kansanedustaja Olli Immonen (ps), joka viime kesänä ennakoi Suomeen sisällissotia ja uhkui taistelutahtoa kohun aiheuttaneessa Facebook-kirjoittelussaan.

Nämä taistelut ovat käynnistyneet nyt nähtävästi Jumalan nimissä. Ja se on sellainen Jumala, joka hallitsee tulella ja pelolla.

Päivitys 2.12.2015 klo 13.30
Yle kysyi Mäenpään puoluetoverin, eduskunnan entisen varapuhemiehen Anssi Joutsenlahden mietteitä Mäenpään kirjoittelusta. Joutsenlahti tuomitsi kirjoittelun ja Jumalan vetämisen asiaan jyrkästi. Joutsenlahti on Perussuomalaisten Satakunnan-piirin ja Kankaanpään kaupunginhallituksen puheenjohtaja. Hän on ammatiltaan pappi.

Päivitys 2.12.2015 klo 18.34

Alexander Stubbin sanoin: ”Sain tekstin omasta päästäni”, ”Sori siitä”, kirjoittaa Juha Mäenpää Facebook-sivullaan aiempia puheitaan kommentoivassa päivityksessä.

Hän pyytää anteeksi kansalaisilta, joiden mielen on pahoittanut. Mäenpää ei ole omien sanojensa mukaan rukoillut vastaanottokeskuksen palamista. Hän kertoo sen olevan väärä tulkinta.

– Olen rukoillut Suomen kansan puolesta. Olen rukoillut sitä että kansa heräisi ennen kuin joudumme sisällissotaan. Toivottavasti tämä Niinisalon tapahtuma herättää myös päättäjät. Tämä kriisi on juuri se asia joka minua pelottaa. Jos Suomen hallitus sallii turvapaikanhakijoiden jatkuvan virran Suomeen, ei ole väärin arvella että tällaiset tuhotyöt jatkuvat. Suomen hallituksen kuuluisi edustaa Suomen kansan etua ja huolehtia Suomen kansan turvallisuudesta. Viime aikojen tapahtumat eivät anna hallitukselle kovin vahvaa näyttöä näistä toimista.

Mäenpää kertoo lisäksi, että ei hyväksy väkivaltaa, vahingontekoa, enkä rikollista toimintaa missään muotoa.

* * *

Mäenpään Facebook-kirjoittelusta kerrottiin ensimmäisenä tässä blogissa. Asia herätti vilkasta keskustelua. Päivän mittaan asiasta on uutisoinut myös ainakin Yle, Seinäjoen SanomatMTV ja Iltasanomat.

Päivitys 2.12.2015 klo 22.20:
Muutettu linkki, joka viittaa Mäenpään kohukirjoituksessa linkkaamaan Satakunnan Kansan uutiseen. Uutinen on ilmeisesti poistettu lehden sivuilta ja korvattu laajemmalla jutulla, johon tässä kirjoituksessa aikaisemmin linkitettin.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa klikkaamalla tässä.

Jaa tämä kirjoitus Twitterissä klikkaamalla tässä.

Lue myös:

Kohupersun rukouseuforiasta tuskin seuraa mitään (3.12.2015)

Immosen taistelu tarkoittaa taistelua (28.7.2015)

Aiheesta internetissä:

Juha Mäenpään Facebook-päivitys (1.12.2015)

Satakunnan Kansa: Turvapaikanhakijoille kaavailtu talo tuhoutui tulipalossa Niinisalossa (1.12.2015)

Satakunnan Kansa: Turvapaikanhakijoille kaavailtu talo paloi maan tasalle Niinisalossa (1.12.2015) (Google Archive)

Satakunnan Kansa: Poliisi: Niinisalon palo todennäköisesti tuhopoltto (1.12.2015)

Perussuomalaiset: Eduskuntavaalit 2015 / Juha Mäenpää

Lännen Media / Aamulehti: Pääministerille väläytettiin Kempeleessä korpilakia:”Maahanmuutto kestämättömällä pohjalla” (29.11.2015)

STT / Salon Seudun Sanomat: Kempeleen tukiasumisyksikköä päin heitelty kiviä ja ilotulitteita (28.11.2015)

Keskustelu Kempeleen mielenosoituksen Facebook-tapahtumasivulla (24.11.2015)

Pohjalainen: Vaaliehdokas Juha Mäenpään postilaatikko katosi (12.2.2015)

Yle: Poliitikko kiittää Jumalaa vastaanottokeskuksen palosta – puoluetoveri tyrmistyi (2.12.2015)

MTV: Perussuomalainen varakansanedustaja kiitti Jumalaa Niinisalon tulipalosta (2.12.2015)

Seinäjoen Sanomat: Perussuomalaisten Mäenpää kiittää jumalaa vastaanottokeskukseksi aiotun rakennuksen palosta (2.12.2015)

Debaatti-lehti: SDP:N Kantola: Mäenpään jumalakuva vääristynyt ja vaarallinen (2.12.2015)

Yle: Niinisalon vastaanottokeskuksen palo varmistui tuhopoltoksi (2.12.2015)

Iltasanomat: Perussuomalainen poliitikko riemuitsi vastaanottokeskuksen palosta Facebookissa: ”Rukouksiini on vastattu” (2.12.2015)

Yle: Vastaanottokeskuksen tulipalosta Jumalaa kiittänyt poliitikko: Ei ollut tarkoitus yllyttää rikolliseen toimintaan (2.12.2015)

Ilkka: Puoluesihteeri järkyttyi Juha Mäenpään kirjoituksesta (2.12.2015)

 

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Instagramissa

 

X