Eduskunnassa maratonistunto – ministeri lähti baariin

Jaa artikkeliTilaa Seura
Sanni Grahn-Laasonen ja Annika Saarikko olivat Tavastia-klubilla, kun eduskunnassa käsiteltiin kiireellisisä asioita.

Sanni Grahn-Laasonen ja Annika Saarikko olivat Tavastia-klubilla, kun eduskunnassa käsiteltiin kiireellisisä asioita.Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen pisti asiat tärkeysjärjestykseen.

Eduskunnan torstainen täysistunto jatkui aamuyöhön.  Iltalehti kertoo, että viimeisenä asiana käsiteltiin kansanedustaja Timo Heinosen (kok) lakiesityksiä. Ensimmäisessä oli kyse terrorijärjestöön kuulumisen kriminalisoinnista ja toisessa vaarallisten vankien vapauttamista.

Istuntoa venytti se, että hallitus oli tuonut käsiteltäväksi yli kaksikymmentä lakiesitystä, joita se pitää ilmeisesti niin kiireellisinä, että niitä on vatvottava yötä myöten.

– Asiat oli pakko saada eteenpäin että ne saadaan mahdollisimman pian voimaan, Heinonen kommentoi poikkeuksellisen pitkään venynyttä istuntoa Facebookissa.

Istunnon päättyessä perjantain puolella kello 3.08 paikalla oli enää neljä kansanedustajaa. Syitä runsaaseen poissaolijoiden määrään on varmasti paljonkin. Monilla oli varmasti tullut väsy.

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasosen (kok) ja kansanedustaja Annika Saarikon (kesk) kohdalla poissaolon syy ei jäänyt arvailtavaksi. Päättäjät olivat painelleet baariin.

Molemmat julkaisivat asian vahvistavan valokuvan Facebook-sivuillaan. Kuvassa Grahn-Laasonen ja Saarikko naureskelevat Tavastia-klubilla kevyen musiikin kotimaisten suurtähtien Juha Tapion ja Michael Monroen kainaloissa.

Onhan se tietysti paljon jännempää kuin kuunnella pitkin yötä joutavia horinoita. Joutaahan niitä sitten joskus toiste. Eihän ne ole kuitenkaan kuin lakeja, mitä siellä säädellään.

Kulttuuri on tärkeää. Tai jospa nämä käsitellyt lait eivät sitten ihan niin välttämättömiä ja kiireellisiä olekaan kuin on annettu ymmärtää. Kai sitä muuten sentään edes ministeri pistäisi kansakunnan tulevaisuuden baarireissun edelle.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa klikkaamalla tässä.

Jaa tämä kirjoitus Twitterissä klikkaamalla tässä.

Aiheesta internetissä:

Timo Heinosen Facebook-kommentti (11.12.2015)

Iltalehti: Eduskunta yövuorossa: täysistunto päättyi kello 03.08 (11.12.2015)

Sanni Grahn-Laasosen Facebook-päivitys (10.12.2015)

Annika Saarikon Facebook-päivitys (11.12.2015)

Eduskunnan Twitter-viesti (11.12.2015)

************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Instagramissa

X