”Miksi sinä vihaat persuja?”

Jaa kaverilleTilaa Seura

Perussuomalaiset saavat, mitä tilaavat.Perussuomalaiset tilasivat medianäkyvyyttä. Sitä he ovat saaneet. Ja sille on erittäin hyvä syy.

Toista se oli ennen. Silloin, ihan pienenä puolueena, persuja harmitti, kun he eivät päässeet isompien mukana telkkariin.

Sitten persut kasvoivat isoksi. Eikä se ole hyvä nytkään. Nyt heitä kismittää, kun telkkarista ja lehtien palstoilta ei meinaa päästä pois. Paljon muusta eivät tiedotusvälineet kerrokaan kuin persujen edesottamuksista, heistä tuntuu. Eikä se ole yhtään kivaa, kun ei kerrota juuri sitä, mitä persut itse haluaisivat. Ottaa se sellainen päähän.

Perussuomalaisia istuu hallituksessa ministereinä ja iso remmi eduskunnassa hallituspuolueen kansanedustajina. Kun sellaiseen asemaan pääsee, on huomio taattu. Kun on oikeasti päättämässä oikeasti tärkeistä asioista, joutuu kriittisen tarkastelun kohteeksi.

Ei sitä periaatetta muuteta sen vuoksi, että juuri sukukypsyyden saavuttaneelle puolueelle ei tulisi paha mieli.

Ei oikeus vaan velvollisuus

Perussuomalaisten oppositiovuosina suoltamat sutkautukset eivät ole unohtuneet. Kun niitä linjauksia vertaa nykyiseen hallituspolitiikkaan, ei pitäisi olla kenellekään epäselvää, että ristiriita on melkoinen. Kannatus luotiin kansaa kosiskellen. Nyt sanat on syöty ja pieni ihminen unohdettu. Siitä sopii muistuttaa nykyisiä linjoja esiteltäessä: juhlalliset puheet on ennenkin haudattu vähin äänin.

Jos suuren puolueen, eritoten hallituspuolueen, edustaja päästelee suustaan tai näppäimistöltään älyttömyyksiä, on demokraattisessa yhteiskunnassa median velvollisuus kertoa siitä. Ei oikeus, velvollisuus. Rivikansanedustajienkin sanoja kuunnellaan ja luetaan aikaisempaa tarkemmin, koska ne edustavat niitä kantoja, joiden varaan maan tulevaisuutta ollaan rakentamassa. Jopa maakuntatason poliitikkojen mietteillä on aiempaa suurempi painoarvo.

Jos hallituspuolueen edustajat haikailevat kuolemantuomion tai sisällissodan perään tai kuvittelevat, että ihmisoikeudet ovat vain jokunen vuosikymmen sitten tyhjästä keksitty kuollut kirjain paperilla, ei sellaista voi ohittaa.

Näistä on kerrottu. Jos vaikuttaa siltä, että mediassa on ruodittu paljon perussuomalaisten idioottimaisia möläytyksiä, niin se johtuu ainoastaan siitä, että niitä on esitetty niin tuhottoman paljon. Koko ajan ja jatkuvalla syötöllä. Ei mene viikkoa, etteikö vähintään joku maakuntapersu laskettelisi jotakin sellaista, että media ei kerta kaikkiaan voi olla reagoimatta.

Jos mediahuomiota tilaa, niin kyllä sitä myös saa.

Älyttömästi älyttömyyksiä

Isän pikajuna seuraa ajankohtaisia yhteiskunnallisia asioita. Erityishuomio on kesästä 2015 saakka ollut politiikassa.

– Miksi sinä vihaat persuja? minulta kysytään monesti.

En minä vihaa persuja. Perussuomalaisten älyttömyydet ovat eittämättä nousseet tässäkin blogissa puheenaiheiksi verrattain usein. Vastaava toiminta muilta puolueilta ja muiden puolueiden jäseniltä saa kuitenkin vastaavan kohtelun.

Mutta kun mikään muu vähänkään varteenotettavampi puolue ei suolla samanlaista hölötystä samanlaisella volyymillä. Vastaavalla tavalla ei ole takkia käännetty.

Itse asiassa perussuomalaiset pääsevät vähällä. Puolueen riveistä kantautuu niin paljon toinen toistaan kummallisempia kannanottoja, että niihin kaikkiin ei mitenkään pysty reagoimaan. Moni pienen kohun arvoinen möläytys jää kokonaan ilman huomiota, kun on keskityttävä johonkin vielä suurempaan typeryyteen.

Ja välillä pitäisi ehtiä käsittelemään muitakin asioita. Viime vuonna tässä blogissa julkaistiin 170 kirjoitusta. Lopultakin aika harva niistä käsitteli perussuomalaisia, vaikka usein persujutut saivatkin enemmän huomiota kuin moniin muihin aiheisiin pureutuneet kirjoitukset.

Ei, minä en vihaa persuja. Lakkaisin hyvin mielelläni kirjoittamasta perussuomalaisten typeryyksistä. Teen sen taatusti heti, kun vain perussuomalaiset lakkaavat niitä harjoittamasta.

Toivon, että näin kävisi. Pelkään kuitenkin, että huomiota tilataan tänäkin vuonna sen verran äänekkäästi, että ei sitä voi olla antamatta.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa klikkaamalla tässä.

Jaa tämä kirjoitus Twitterissä klikkaamalla tässä.

Aiheesta internetissä:

MTV: Soini: Median käytös ”epätervettä” Immos-kohun aikana (8.8.2015)

MTV: MTV:n kysely: Soinin suosio omiensa keskuudessa romahtanut (3.1.2016)

************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Instagramissa

X