Kansanedustaja mässäilee lasten ruumiilla

Jaa artikkeliTilaa Seura
Kansanedustaja Sari Tanus (kd) levittää iljettäväksi propagandaksi napattua kuvaa kuolleista lapsista.

Kansanedustaja Sari Tanus (kd) levittää iljettäväksi propagandaksi napattua kuvaa kuolleista lapsista.

Sari Tanus levittää vastenmielistä propagandaa, jossa jo kertaalleen kuolleet lapset tapetaan uudestaan ja uudestaan.

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Sari Tanus julkaisi keskiviikon vastaisena yönä Facebookissa kuvan, jossa näkyy ainakin yhdentoista lapset ruumiit. Yllä näkyvässä kuvakaappauksessa kuva on pikselöity, kansanedustajan jaossa ei.

Tanus jakoi kuvan This is Christian Syria 2 -sivulta. Viime viikolla julkaistun kuvan saatetekstissä sanotaan, että Isis on tappanut yli 300 viatonta siviiliä syyrialaisessa kylässä lähellä Deir ez-Zorin kaupunkia.

– Milloinka ihmisten silmät avautuvat -vai avautuvatko ne ..??! Tanus kysyy omassa saatetekstissään monitulkintaisesti.

Tarkoittipa kansanedustaja mitä hyvänsä, sopiva kysymys on myös se, milloinka Tanuksen omat silmät avautuvat.

Voi hyvinkin olla totta, että ihmisiä on kuollut joukoittain syyrialaissivuston mainitsemalla tavalla. Tietoon kannattaa kuitenkin suhtautua varauksella, koska kansanedustajankin jakamassa kuvassa näkyvät lapset eivät ainakaan kuolleet vuoden 2016 tammikuussa Deir ez-Zorin kaupungin hallinnasta käytävien taistelujen yhteydessä. Kyse on silkasta propagandasta. Samaista kuvaa on levitetty eri yhteyksissä eri viestejä tehostamassa jo ainakin vuodesta 2013.

Terroristit tappavat. Sodassa kuolee ihmisiä. Osa kuolleista on lapsia, jotka ainakin ovat täysin syyttömiä mihinkään aseellisiin konflikteihin. Heidän viattomuudestaan ei tarvitse kiistellä. Heidän tappamistaan ei oikeuta mikään.

Eikä voi olla mitään oikeutusta silläkään, että heidän jo itsessään traagiset kuolemansa valjastetaan vuodesta toiseen vastenmieliseen propagandamässäilyyn milloin minkäkin asian edistämiseksi. Kansanedustaja Sari Tanuksen levittämässä kuvassa näkyvät lapset on väitetysti tapettu Isisin lisäksi ainakin Syyrian hallituksen joukkojen ja Israelin toimesta eri aikoina ja eri paikoissa.

Eikö kerta riittäisi? Eikö sen verran voisi arvokkuutta osoittaa, ettei sortuisi alhaiseen ja vastenmieliseen mässäilyyn lasten ruumiilla?

Kuka sosiaalista mediaa seuraa, ei voi propagandalta välttyä. Sitä syydetään meille kotimaisista lähteistä ja sitä tuputetaan ulkomailta. Motiiveja on monia: on rasismia, on rahaa, on poliittista vaikuttamista ja niin edelleen.

Olisi tärkeää oppia ymmärtämään, että meihin vaikutetaan tiedolla, joka ei ole totta tai joka on ainakin tarkoitushakuisesti vääristeltyä. Valitettavasti tämä oppi ei mene perille edes monille kansanedustajille. Päinvastoin: jotkut nielevät sen sellaisenaan suurena totuutena ja käyttävät vaikutusvaltaansa levittämällä iljettäviä valheita eteenpäin.

Ja sitten he painelevat näihin tietoihin maailmankuvansa perustaen eduskuntaan painelemaan nappeja. Ja sillä tavalla synnytetään lakeja, joita meidän kaikkien on noudatettava.

Sari Tanus ratsasti eduskuntaan julkisuudella, jota hän sai vaatimalla laatimallaan kansalaisaloitteella terveydenhoitohenkilökunnalle oikeutta kieltäytyä osallistumasta abortteihin.

– Omantunnonvapaus-kansalaisaloitteen vireillepanijana toivon, että tähänkin maahan saadaan oikeus kunnioittaa ihmiselämää sen koosta ja iästä riippumatta niin paljon, ettei kenenkään tarvitse olla lopettamassa toisen elämää vastoin vakaumustaan, Tanus kirjoittaa kotisivuillaan.

Sopisi toivoa, että kansanedustaja vielä joskus huomaisi, että tässä maassa on oikeus kunnioittaa myös kuolemaa. Hänen levittämässään kuvassa näkyvät lapset on täysin oikeudettomasti tapettu. Hänen levittämässään propagandassa heidän elämänsä lopetetaan aina uudestaan ja uudestaan.

Yksikin kerta on liikaa.

* * *

Jos ei halua tahallaan levittää valheellisia tai vääristeltyjä viestejä, on Googlen kuvahaku kätevä työkalu. Sillä voi etsiä, missä muissa yhteyksissä jokin kuva on julkaistu. Googlen kuvahaun ohjeet löytyvät selvällä suomella täältä.

Päivitys 27.1.2016 klo 22.00
Sari Tanus poisti keskiviikkoiltana Facebook-sivultaan päivityksen, johon tässä kirjoituksessa viitataan.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa klikkaamalla tässä.

Jaa tämä kirjoitus Twitterissä klikkaamalla tässä.

Lue myös:

Maahantunkeutujat teurastavat totuuden (14.1.2016)

Vikkelä ja vaarallinen Li Andersson (26.10.2015)

Aiheesta internetissä:

Googlen kuvahaku Sari Tanuksen levittämästä kuvasta (viitattu 27.1.2016)

Googlen kuvahaun ohjeet suomeksi

Sari Tanus: Teemat

************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Instagramissa

X