Halla-ahoko päättää, kuinka nainen saa koskettelun kokea?

Jaa artikkeliTilaa Seura
Ylen toimittaja sanoi, että häntä tönäistiin Rajat kiinni -mielenilmauksessa.

Ylen toimittaja sanoi, että häntä tönäistiin Rajat kiinni -mielenilmauksessa.

Valehteleeko toimittaja vai Halla-aho? Vai yritetäänkö naiselle kertoa, kuinka hän saa koskemattomuutensa loukkaamisen kokea?

Ylen toimittaja Eve Väyrynen oli seuraamassa muukalaisvihamielisen Rajat kiinni -kansanliikkeen naisrauhaa vaatinutta mielenilmausta viikonloppuna Helsingissä. Tapahtumapaikalla hän haastatteli joukkoa nuoria miehiä.

Lyhyestä haastatteluhetkestä hän kirjoitti Ylen nettisivuille kolumnin, joka julkaistiin maanantaina. Siinä hän kertoo, että runsaan kiroilun lisäksi yksi haastatelluista miehistä tönäisi häntä kevyesti.

Tapahtunut kyseenalaistettiin välittömästi. Europarlamentaarikko Jussi Halla-aho (ps) pisti tiistainan vaikutusvaltansa ja tunnettuutensa peliin, jotta tieto Ylen mädännäisyydestä saataisiin leviämään.

– Suomessa verorahoitteinen Yle ei edes poista tätä juttua, vaikka saatavilla on videotaltiointi, josta yksiselitteisesti näkyy, että Eve Väyrynen valehtelee. Kukaan ei tönäise häntä, Halla-aho tuomitsee Facebookissa.

Käyttäjätunnuksella TitanBlitz esiintyvä taho todellakin julkaisi tilanteesta YouTube-videon, jonka monet valjastivat Halla-ahon tavoin sarvitta ja hampaitta kiistattomaksi todisteeksi siitä, että toimittaja ja Yle valehtelevat. Videothan ovat tunnetusti todistusvoimaltaan ylivertaisia, vaikka niitä ei edes katsoisi.

Jos tämän videon kuitenkin viitsii oikein katsoa, siitä näkee, että toimittajaan todellakin kajotaan. Se tapahtuu videolla kohdassa 6:03. Sitä laadultaan kehnohkolta videolta ei näe, mitä tapahtuu, kun toimittajaa ei kuvassa näy, vaan hän on muiden henkilöiden selkien takana. Sitäkään ei näe, kuinka toimittaja videon todistaman koskettelun kokee.

Järin raakaa väkivaltaa ei tilanteessa ole esitetty tapahtuneen. Toimittaja kertoo kolumnissaan, että häntä tönäistiin kevyesti, tilanne ei pelottanut ja että asia vieläpä nauratti häntä.

Video osoittaa kiistatta, että toimittajaan kosketaan. Halla-aho ja muut kriitikot eivät ole joko katsoneet videota lainkaan, he eivät ole katsoneet sitä kovin tarkasti tai sitten he haluavat määritellä sen, kuinka toimittajan on luvallista tuo koskeminen kokea: voiko se olla ei-pelottava, naurattava, kevyt tönäisy. Mikään videolla ei ainakaan osoita, etteikö sitä sellaiseksi voisi kokea.

Naisrauhaa vaativan mielenosoituksen kontekstissa on varsin mielenkiintoista, jos nainen, jonka koskemattomuutta on loukattu, ei saa itse päättää, kuinka tapahtuneen kokee, vaan sen tekee hänen puolestaan vaikutusvaltaisessa asemassa oleva 44-vuotias mies, joka ei ollut edes tapahtumapaikalla.

Ainakin siinä tapauksessa nähtävästi kosketella sopii, jos kysymyksessä on humalainen kaljupäinen nuorimies pilottitakissa. Koska rasisti kukaan ei tietenkään ole, niin tulkinta olisi varmasti sama, jos asialla olisi ollut samanikäinen mies Irakista. Vai olisiko?

– Suuressa maailmassa yksityiset mediatalot ovat antaneet kenkää toimittajille, jotka ovat sepittäneet aineistoa, Halla-aho jyrisee Facebook-päivityksessään.

Suuressa maailmassa on toisinaan ollut sellainenkin tapana, että valehtelevat poliitikot on pistetty kantamaan roskapuheistaan poliittinen vastuu. Tai sitten pistetty ihan suorastaan pihalle puolueistaan ja toimistaan. Tai edes jätetty äänestämättä jatkuvasti takaisin asemiinsa.

Mutta meillä sori siitä riittää. Yleensä ei heru sitäkään.

Kuva: Kuvakaappaus YouTube-videosta.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa klikkaamalla tässä.

Jaa tämä kirjoitus Twitterissä klikkaamalla tässä.

Lue myös:

Näin meitä huijataan (31.1.2016)

Aiheesta internetissä:

Jussi Halla-ahon Facebook-päivitys (2.2.2016)

Yle: Uusnatsi tönäisi naistoimittajaa naisrauhaa -mielenilmauksessa, ja minua koko juttu nauratti (1.2.2016)

************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Instagramissa

 

 

X