Käden ojennuksen päässä

Bundesarchiv, Bild 101II-MW-4012-04 / Dietrich / CC-BY-SA 3.0.Vääristellyillä tiedoilla lietsotaan vihaa, väkivaltaa ja hajaannusta. Päättäjillä ja vaikuttajilla on korostetun suuri rooli lopettaa hymistely ja ottaa asiaan selkeä kanta.

Suomen rikostilastot osoittavat, että ani harva meille saapunut turvapaikanhakija on syyllistynyt rikoksiin. Siitä huolimatta äänekkäät joukot ovat innostuneet riehumaan nimenomaan turvapaikanhakijoista johtuvaksi uskottua uhkaa vastaan.

Vihaa ja vastakkainasettelua on luotu vääristellyillä tiedoilla, jotka on uskottu, koska niin on haluttu uskoa.

Moni Suomeen saapunut turvapaikanhakija on perunut hakemuksensa. Syitä on monia. Osa on pettynyt maahan. Useilla ei ole ollut todellista syytä hakea turvapaikkaa, vaan he ovat lähteneet matkaan kuvitellen määränpään aivan muuksi kuin mitä se todellisuudessa on. He ovat toimineet väärien tietojen pohjalta.

Unelma paremmasta elämästä on syntynyt vääristellyistä tiedoista, jotka on uskottu, koska niin on haluttu uskoa.

Todellisuudessa kärsijöitä ovat he, jotka turvapaikan tarvitsevat. Kärsijöitä ovat myös he, jotka on peloteltu uskomaan, että ulos ei voi enää mennä toteamaan, että oikeasti siellä ei tapahdu juuri aiempaa kummempaa.

Todellisuudessa Ruotsissa ei vallitse sotatila. Todellisuudessa Irak, Afganistan ja Somalia ovat edelleen monille monin paikoin hyvin vaarallisia maita.

Todellisuudessa Suomi ei ole romahtamassa, ellemme me suomalaiset siinä uskossa itse sitä aiheuta. Kuka, ketkä tai mitkä sitä uskoa meihin valavat? Sitä kysymystä olisi useamman syytä pysähtyä pohtimaan.

Tieto ohjaa toimintaa. Tietoa ohjaamalla luodaan toimintaa, josta on monille hyötyä.

Näistä aineksista syntyvät pelolla hallitsevat katujengit. Näistä aineksista tekevät tilinsä tilaisuuteen tarttuvat ahneet liikemiehet. Näillä aineksilla täytetään terroristien polttopullot. Näitä aineksia hyödyntävät päättäjät, joiden tavoite muutenkin on kuristaa vapaus. Näistä aineksista valmistetaan todellisuutta, joka käy liki kaikille kalliiksi.

Suomi on suuressa kokonaisuudessa mitätön kuin lastu aalloilla, mutta heittopussi meistä tulee vain, jos me itse siihen suostumme.

Ensimmäinen askel kohti uutta vakautta on hylätä ääriliikkeet, jotka upottavat yhteistä alusta. Siinä päättäjillä ja muilla vaikuttajilla on korostetun suuri vastuu. Vihan ja väkivallan edessä ei pidä hymistellä – elleivät juuri ne ole oikeasti lähellä sydäntä olevia asioita. Jos kaverit ja tukijat ovat käden ojennuksen päässä, on parempi, että myös itse tuulettaa kainaloitaan avoimesti eikä esitä mitään ymmärtämätöntä idioottia, kun asia otetaan puheeksi. Sitä teatteria ei usko kukaan.

Vihan ja vastakkainasettelun sijaan meidän on katsottava yhdessä totuutta. Totuus on merkittävästi kuivakampi kuin mitä meille uskotellaan.

Päivitys 15.2.2016 klo 23.30:
Muokattu ensimmäistä kappaletta. Poistettu alusta viittaus The Independent -lehden uutisen tietoihin, joiden mukaan vain kolme Kölnin uudenvuoden seksuaalirikoksista ja muista rötöksistä pidätetyistä oli pakolaisia. Tieto on ilmeisesti ollut harhaanjohtava: Iltalehden mukaan Kölnin yleinen syyttäjä on tarkentanut aiempia puheitaan sen osalta, että suurin osa pidätetyistä on ollut turvapaikanhakijoita Algeriasta, Tunisiasta ja Marokosta, mutta vain kolme heistä on ollut pakolaisia Irakista ja Syyriasta.

Kuva: Rajaus alkuperäisestä. Alkuperäinen kuva: Bundesarchiv, Bild 101II-MW-4012-04 / Dietrich. CC-BY-SA 3.0.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa klikkaamalla tässä.

Jaa tämä kirjoitus Twitterissä klikkaamalla tässä.

Lue myös:

Tämän vuoksi turvapaikanhakijoita pelätään – Propagandan viisi sääntöä (8.2.2016)

Aiheesta internetissä:

The Independent: Cologne: Only three out of 58 men arrested in connection with mass sex attack on New Year’s Eve are refugees (15.2.2016)

Helsingin Sanomat: Poliisi: Turvapaikan­hakijoiden määrä ei juuri näy rikos­tilastoissa – ulkomaalaisten osuus epäillyistä nousi alle kolme prosenttia (29.1.2016)

Reuters: Thousands of Iraqi refugees leave Finland voluntarily (12.2.2016)

Iltalehti: Syyttäjä tarkensi lausuntoaan: suurin osa Kölnissa pidätetyistä turvapaikanhakijoita (15.2.2016)

************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa