Kokoomus ensin luo kiusaamista – ja sitten hurskastelee sen torjumista

Jaa artikkeliTilaa Seura
Sari Sarkomaa. Kuva: Magnus Fröderberg / Norden.org. CC BY 2.5 DK.

Sari Sarkomaa. Kuva: Magnus Fröderberg / Norden.org. CC BY 2.5 DK.Kansanedustaja Sari Sarkomaa äänesti itse kiusaamista lisäävän hallitusohjelman puolesta ja kyselee nyt, mihin toimiin aiotaan ryhtyä kiusaamisen vähentämiseksi.

Kokoomuksen kansanedustaja Sari Sarkomaa jeesustelee opetusministerille osoittamallaan kirjallisella kysymyksellä sitä, että päiväkotilasten kiusaamiseen ei puututa millään lailla tai asetuksella. Ihan oikeasti.

Ei puututa, ei. Eikä varmasti puututa ainakaan niin pitkään kuin kokoomus on hallituksessa, sillä puolue on ottanut ohjenuorakseen purkaa kaikki mahdolliset normit, vaikka niillä sitten mitä meinattaisiin.

Kokoomus antaa kiusaamisen ennemmin jatkua ja yltyä kuin käy millään uudella pykälällä sitä hillitsemään – koska normit on purettava vaikka henki menisi.

Kiusaamisasiastakin on aivan tuore kokoomuslainen linjaus: Sarkomaan omaa puoluetta edustava opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen hurskasteli vain päiviä sitten, kuinka aikuisen läsnäolo estää kiusaamista ja järjestyshäiriöitä paremmin kuin yksikään suunnitelma. Grahn-Laasonen perusteli tällä koulukiusaamiseen liittyvän säännöstön purkamista. Sama pätee aivan vastaavasti varhaiskasvatukseen.

Hallitus vaatii, että varhaiskasvatuksessa 3-vuotiaita ja sitä vanhempia lapsia kohti on jatkossa oltava nykyistä vähemmän aikuisia. Asiasta päätettiin keskustan, kokoomuksen ja perussuomalaisten viime keväänä laatimassa hallitusohjelmassa. Jotkut kunnat ovat hallituksen käskyjä uhmanneet, mutta esimerkiksi Oulussa ne siirretään kuuliaisesti käytännöksi heti ensi syksynä.

Hallitusohjelmasta äänestettiin 4.6.2015. Sari Sarkomaalla on ehkä päässyt sopivasti unohtumaan, mutta hän voi käydä vilkaisemassa eduskunnan nettisivuilta, että hän toden totta itse äänesti tämän hallitusohjelman ja sen kiusaamista lisäävien linjauksien puolesta.

Sari Sarkomaa on itse henkilökohtaisesti vastuussa siitä, että varhaiskasvatuksessa, mitä ennen päivähoidoksi puhuteltiin, on jatkossa vähemmän aikuisia puuttumassa kiusaamiseen. Kiitos Sarkomaan ja hänen aatetovereidensa, alle kouluikäiset lapset saavat tulevaisuudessa opetella joko taistelemaan tai pakenemaan, kun valvovia silmiä on aikaisempaa vähemmän paikalla. Nopeat syövät hitaat, vahvat lyövät heikot.

Kiltit ja hiljaiset tallotaan Sarkomaan hyväksymässä mallissa maanrakoon, kun harvojen aikuisten työaika hupenee ongelmaisten lasten hoivaamiseen.

Ja nyt Sarkomaa siis kysyy opetusministeriltä, mihin toimiin aiotaan ryhtyä. Grahn-Laasonen ei ryhdy mihinkään toimiin, koska hänen linjansa on se, että säännöt ja lait ovat merkityksettömämpiä kuin aikuisten läsnäolo ja että aikuisia on jatkossa oltava läsnä nykyistä vähemmän.

Jos Sarkomaa joskus jotakin syypäätä kiusaamisen lisääntymiseen haluaa etsiä, löytyy ensimmäinen peiliin vilkaisemalla.

Kuva: Rajaus alkuperäisestä. Alkuperäinen kuva: Magnus Fröderberg / Norden.org. CC BY 2.5 DK.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa klikkaamalla tässä.

Jaa tämä kirjoitus Twitterissä klikkaamalla tässä.

Lue myös:

Grahn-Laasonen ilkkuu kiusaamisesta huolestuneelle lapsiasiavaltuutetulle (20.2.2016)

Aiheesta internetissä:

Sari Sarkomaa: Kiusaaminen on arkipäiväistynyt päiväkodeissa (23.2.2016)

************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Instagramissa

 

X