Persunuoret kampanjoivat pohjoiskorealaisittain

Jaa artikkeliTilaa Seura
Persunuorten kampanjassa on pohjoiskorealaisia piirteitä

Persunuorten kampanjassa on pohjoiskorealaisia piirteitäSukupuolivähemmistöjä vastaan suunnatussa kampanjassa on diktatuurista tuttuja piirteitä.

Perussuomalaiset nuoret käynnistivät torstaina kampanjan, jolla järjestö hyökkää sukupuolivähemmistöjä vastaan. Kohupersu Sebastian Tynkkysen johtama järjestö näyttää kiistävän, että sukupuoleltaan tai sukupuoli-identiteetiltään tiukkoihin ja ennalta määrättyihin karsinoihin mahtumattomia ihmisiä olisi olemassakaan.

– Luokittelu kahteen erilaiseen sukupuoleen on hyvin selkeä ja määrittyy suoraan geeneistämme. Kaikki meistä ovat yksilöitä, mutta viimeistään perimä kertoo, kumpaa sukupuolta olemme. Saamme isältä joko Y- tai X-kromosomin sekä äidiltä X-kromosomin. Näitä XY- tai XX-rakennuspalikoitaan ei kukaan ihminen voi kieltää eikä muuttaa, vaikka leikkauttaisi ulkoista olemustaan plastiikkakirurgian avulla millaiseksi tahansa, Perussuomalaisten nuorten varapuheenjohtaja Tiina Palovuori väittää järjestön tiedotteessa.

Asia ei kuitenkaan ole näin. Muukin, kuten se, että sattuukin saamaan XXX- tai XXY-rakennuspalikat, on mahdollista. Palovuoren väittämä vastaa enemmistön todellisuutta, mutta niitäkin on joihin hänen väittämänsä ei osu. He ovat vähemmistö, mutta he ovat olemassa, eikä tätä asiaa Perussuomalaiset Nuoret voi kieltää tai muuttaa.

Tyhmyydestä ja tietämättömyydestä ei ole kuitenkaan kysymys. Sebastian Tynkkynen myöntää, että hän on tietoinen myös vähemmistöstä.

– Kyllä nämä äärimmäisen harvinaiset poikkeustapaukset ovat tiedossa, mutta niiden perusteella ei tulisi hämmentää koko enemmistöä, Tynkkynen lataa Facebookissa.

Toisin sanoen Tynkkynen linjaa, että vähemmistö voidaan polkea olemattomiin, kunhan se vain on tarpeeksi pieni.

Roomalaiset hukuttivat epäselvät tapaukset

Vähän määritelmästä riippuen Suomessa syntyy vuosittain muutamasta parikymmeneen lasta, joiden sukupuolta ei voi yksiselitteiseti määrittää. Näitä intersukupuolisia ihmisiä elää keskuudessamme joistakin sadoista muutamaan tuhanteen. Kysymys ei ole pelkästään kromosoimeista, vaan asiaan vaikuttavat muutkin tekijät. XX-lapsella voi hyvinkin olla merkittävästi XY-lapselle perinteisesti ajateltuja ominaisuuksia.

Antiikin roomalaisilla oli tapana hukuttaa epäselvät tapaukset. Persunuoret tuskin ovat ketään ainakaan tässä vaiheessa suorastaan tappamassa, mutta piiloon heidät ollaan lakaisemassa – pois hämmentämästä enemmistöä.

Ja nyt puhutaan pelkästään biologiasta. Tämän lisäksi on olemassa vielä sekin joukko ihmisiä, jotka kokevat muista syistä, etteivät sovi tiukkaan miehen tai naisen karsinaan, johon heidät on syntymässä juntattu. Heidät kaikki Perussuomalaiset Nuoret haluaa pyyhkäistä olemattomiin. Heiltä järjestö haluaa viedä oikeuden määrittää itse, ketä he ovat.

Pohjois-Korea ylvästelee, että maassa ei ole lainkaan kehitysvammaisia. Virallinen totuus väittää, että pohjois-korealaiset ovat niin herrakansaa, niin herrakansaa, että sellaisia kauneuspilkkuja ei uljaassa väestössä esiinny.

Totuus on tietysti toinen. Kehitysvammaisia ei maassa tiettävästi juuri missään näy, mutta maasta paenneet kertovat, että tämä johtuu siitä, että diktatuuri vie joko suosiolla tai väkisin kehitysvammaiset vauvat vanhemmiltaan jo sairaalassa hyötykäytettäväksi lääketieteellisissä kokeissa ja jopa kemiallisten aseiden testauksessa.

Mutta virallisesti pohjoiskorealaisessa todellisuudessa heitä ei ole olemassakaan.

Kuten ei ole myöskään sukupuolivähemmistöjä Perussuomalaisten Nuorten todellisuudessa.

Amnestyn mukaan sukupuoli-identiteetiltään muuhun kuin biologiseen sukupuoleensa itsensä identifioivien transsukupuolisten ihmisten kohtelu on Suomessa ihmisoikeusongelma. Persunuorten pohjois-korealainen lähestymistapa kieltää vähemmistöjen olemassaolo olisi toki yhdenlainen ratkaisu tähänkin ongelmaan.

Länsimaisiin ihmisoikeuskäsityksiin tottuneen korvaan kuulostaa tosin vähintäänkin oudolta, että enemmistön edun nimissä vaadittaisiin kuvittelemaan, että vähemmistöjä ei ole olemassakaan.

Länsimaiset ihmisoikeuskäsitykset eivät kylläkään taida muutenkaan olla Perussuomalaisten Nuorten asialistalla tai arvoissa erityisen kovassa huudossa.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa klikkaamalla tässä.

Jaa tämä kirjoitus Twitterissä klikkaamalla tässä.

Aiheesta internetissä:

Perussuomalaiset Nuoret: Perussuomalaiset Nuoret aloittaa tänään #tyttö_poika -sukupuolikampanjan (25.2.2016)

Daily Mail: ’Dwarfs castrated and children sent for chemical weapons tests’: How North Korea is ’purging the disabled because they humiliate the regime’

Amnesty: Transihmisten oikeudet

Sebastian Tynkkysen Facebook-kommentti (25.2.2016)

Helsingin Sanomat: Ei tyttö eikä poika – moni suomalaislapsi syntyy ilman sukupuolta (2.1.2016)

Nature: Sex redefined (18.2.2015)

Classicallytrained: Ancient Rome and Intersex People, Those Known to the Romans as Hermaphrodites (3.10.2015)

Tiina Raevaara / Suomen Kuvalehti: Sukupuolten biologia on monimutkainen juttu (29.3.2013)

Johanna Mappes, Mikko Hurme / Helsingin Sanomat: Ihmisen sukupuoli on tulkinnanvarainen asia (29.3.2013)

************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Instagramissa

X