Kola-kommunistin hyökkäyksen voi ymmärtää, mutta ei hyväksyä

Jaa artikkeliTilaa Seura
Ihmisten koskemattomuutta on kunnioitettava.

Ihmisten koskemattomuutta on kunnioitettava.Koskemattomuuden tulee olla loukkaamaton. Muuten ollaan heikoilla.

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok) on valehdellut kansalle joko tahallaan tai typeryyttään. Siitä ei pääse mihinkään. Sitä ei tarvitse hyväksyä eikä varsinkaan kannattaa.

Stubb vaati rangaistusta miehelle, joka haukkui häntä valehtelijaksi ja heitti hänen päälleen lasillisen kolajuomaa. Ministerin takki kastui ja mieli pahoittui.

Kommunistisessa nuorisoliitossa toimiva ja Suomen kommunistisen puolueen ehdokkaana eduskuntavaaleissa ollut nuori mies tuomittiin teosta tänään sakkoihin. Rötöksiksi luettiin kunnianloukkaus ja lievä vahingonteko.

Kola-kommunistin teon syitä voi ymmärtää. Hän on maailmankuvaltaan selkeästi aivan eri leirissä kuin markkinauskovainen Stubb.

Moni muukin on turhautunut Stubbin ja hallituksen lyhytnäköiseen ja epäoikeudenmukaiseen leikkauspolitiikkaan ja maailmanmenoon yleisemminkin. On luonnollista, että sitä vastustetaan. Kolanheittoa ei ole myöskään välttämätöntä pitää erityisen raskaana rikoksena, koska kyllä tässä maailmassa paljon pahempiakin asioita tapahtuu.

Mutta väärin se silti oli.

Koskemattomuutta on kunnioitettava, vaikka kuinka olisi eri mieltä. Jos tästä ruvetaan pienikin askel kerrallaan lipsumaan, niin ennen pitkää lipsutaan siihen, että yhden jos toisenkin veri lentää muutenkin kuin satunnaisesti ja vahingossa.

Ja silloin liikkuvat ja vaikuttavat enää ne, joiden takana on voimaa ja/tai rahaa hankkia sitä.

Poliitikkojen ja meidän kaikkien on voitava liikkua pelkäämättä, että meitä vahingoitetaan mielipiteidemme vuoksi tai siksi, että olisimme pyrkineet vaikuttamaan asioihin politiikan keinoin. Minkäänlaista uhkailua ei tule hyväksyä väkivaltarikollisvetoisilta katujengeiltä, ja saman on pädettävä kaikkiin muihinkin.

Tähän on vedettävä raja aivan kaikkien osalta. Jokaisen koskemattomuutta on kunnioitettava.

Päivitys 31.3.2016 klo 21.35
Lisätty toiseksi viimeisen kappaleen ensimmäiseen lauseeseen osa ”tai siksi, että olisimme pyrkineet vaikuttamaan asioihin politiikan keinoin”.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa klikkaamalla tässä.

Jaa tämä kirjoitus Twitterissä klikkaamalla tässä.

Aiheesta internetissä:

Iltasanomat: Heitti kolaa Stubbin silmille – 26-vuotias mies tuomittiin sakkoihin (31.3.2016)

Aamulehti: Stubbin päälle kolaa heittänyt tamperelaismies paljasti motiivinsa: Tämän takia tein sen (31.3.2016)

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Instagramissa

X