Aprillia, en eroa vasemmistoliitosta – mutta ei siinä ollenkaan kaikki

Jaa kaverilleTilaa Seura

En ole koskaan ollut minkään puolueen jäsen.

Minun roolini on toinen, vaikka jatkuvasti muuta luullaan.

Julistin eilen juhlallisesti, että eroan vasemmistoliitosta. Se oli aprillia. En eroa puolueesta nyt enkä aio tehdä niin tulevaisuudessakaan.

Otsikon osalta kirjoitus oli siis pilaa, mutta muuten ei. Vasemmistoliittoa kohtaan esitetty kritiikki ja muu pohdiskelu olivat puolueesta oikeasti esittettyjä näkemyksiä. Niitä pidetään ainakin osin syinä siihen, miksi puolue on ja pysyy alle kymmenen prosentin liikkeenä, vaikka kuinka tietä sen edeltä tasoiteltaisiin.

Myös esittämäni väittämä siitä, että en pysty puoluetta muuttamaan oli täyttä totta. Tämä ei tosin johdu siitä, etteikö puolueen sisällä pystyisi rivijäsenkin vaikuttamaan. Saattaa hyvinkin pystyä. Siitä minulla tosin ei ole mitään tietoa.

En nimittäin ole tai koskaan ole ollut vasemmistoliiton jäsen. Sama syy selittää sen, että en voi puolueesta myöskään erota, jos vaikka niin haluaisinkin tehdä.

Olen minä tätä asiaa yrittänyt monesti aikaisemminkin eri yhteyksissä kertoa, mutta niin syvälle minut on istutettu vasemmistoliittoon, että vielä eilinen pilakin meni monille läpi. Sanottakoon vielä selvyyden vuoksi sekin, että en kuulu mihinkään muuhunkaan puolueeseen. En ole siis myöskäään vihreä tai demari, vaikka säännöllisesti joku näinkin kuvittelee.

Vielä tarkemmin sanottuna en ole eläessäni ollut minkään puolueen jäsen enkä ole ajatellut olla jatkossakaan.

Ei minusta ole Soiniksi

Ei minulla mitään sen kummempaa ole mitään noita edellä mainitsemiani puolueita vastaan. Eikä niitäkään, joita en tässä mainitse. Joidenkin näkemyksistä pidän enemmän kuin toisten, mutta monesti minä löydän helpoiten yhteistä opposition kanssa – kuka ikinä siellä sitten kulloinkin onkaan.

Yleisesti en koe, että puoluepolitiikka sopisi minulle. Mikään nykyisistä puolueista ei ole riittävän lähellä minun ajatuksiani, eikä minulla ole pitkäjänteisyyttä lähteä muuttamaan puolueita sisältäpäin – saatika perustamaan uusia.

Onhan se mahdollista rakentaa vaikka tyhjästä liike ja nousta päättämään. Timo Soini nappasi SMP:n rauniot ja rakensi niistä omanlaisensa linnakkeen. 20 vuotta siinä meni, että hän pääsi viimein sellaiseen asemaan, että hänen sanomisillaan on oikeasti merkitystä. Sen saavuttaakseen hän joutui valehtelemaan ja huijaamaan kansaa ja hyväksi lopuksi näyttävästi pettämään ne, jotka häneen olivat luottaneet.

Ei minusta ole sellaiseen.

Toinen rooli

Koskaan ei tiedä, mitä maailmassa tapahtuu, mutta kovin epätodennäköisenä pidän sitä, että lähtisin politiikkaan.

Kyselty kyllä on. Ensimmäisen kerran minua pyydettiin ehdokkaaksi jo 20 vuotta sitten, vuoden 1996 kuntavaaleihin. Tämän jälkeen yhteydenottoja on tullut eri puolilta enemmän tai vähemmän säännöllisesti ehdokkuuksista ja muusta toiminnasta.

Jossakin vaiheessa on kosiskeltu tavalla tai toisella ja jollakin tasolla kaikista muista suuremmista puolueista paitsi siitä Timo Soinin rakennelmasta. Kokoomuksestakin viimeksi alle vuosi sitten ja parista muusta vielä sen jälkeen.

Ja aina minä olen kieltäytynyt.

Yleisesti tuntuu hyvin kummalliselta, että ketään edes kiinnostaa, mitä minä olen tai en ole. On hyvin erikoista törmätä tähän liittyviin pohdiskeluihin. Osa siitä on selkeästi silkkaa mustamaalausta, mutta jotkut vaikuttavat olevan aivan vakavissaan.

Ei tämä varmasti vieläkään mene lopullisesti perille, mutta minun kannanottoni eivät ole osa mitään vaalikampanjaa, omaani tai kenenkään muunkaan. En ole pyrkimässä mihinkään. Esitän mielipiteitä ja näkemyksiä erilaisista asioista usein ja kovalla äänellä, mutta mitään poliittista asemaa minä en ole itselleni hakemassa tai muille ajamassa.

Minun roolini on näissä kuvioissa toisenlainen. Se on katsella ja kommentoida asioita puoluekarsinoiden ulkopuolelta ilman niiden strategioiden ja taktiikoiden asettamia rajoitteita.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa klikkaamalla tässä.

Jaa tämä kirjoitus Twitterissä klikkaamalla tässä.

Lue myös:

Eroan vasemmistoliitosta (1.4.2016)

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Instagramissa

X