Äiti latasi kivan kuvan nettiin – Lapsesta ”tehtiin” terroristi

Jaa artikkeliTilaa Seura
Vihanlietsojat hyökkäävät nyt lapsia vastaan.

Vihanlietsojat hyökkäävät nyt lapsia vastaan.

Lapsiin kohdistuvasta rasistisesta vihapropagandasta on muodostumassa trendi. Kuten yleensä, totuudella ei ole siinä pelissä roolia. 

”Jokainen Suomeen tullut arabi on potentiaalinen terroristi. Kuka ottaa vastuun sen jälkeen, kun joku heistä räjäyttää pommin tavaratalossa?”

Noin lukee meemissä. Internetmeemit ovat erityisesti sosiaalisessa mediassa levitettäviä kuvia, joihin on usein lisätty tekstiä.

Tällä kertaa kuvaksi oli valittu otos, jossa on pieniä ostoskärryjä kaupassa työntävä lapsi. Tiedättehän sen näyn: innokas lapsi haluaa osallistua, vaikka on vielä niin pieni, että lapsille tarkoitettujen kärryjenkin työntöaisaan yltääkseen hänen on nostettava kätensä korkealle yläviistoon.

– Tuleva terroristi…. 1000 % varmasti!! julistettiin meemin saatetekstissä.

Kommenttiosastolla kompattiin.

– Kyllä niille on opetettu syntymästä lähtien koraani ja tavat toimia, eräs kommentoija tiesi.

Tässä kuvassa esiintyvälle lapselle ei ainakaan ole. Etsin ja tavoitin kuvassa näkyvän lapsen äidin. Ei ollut suuren suuri yllätys, että totuus oli jälleen kerran aivan muuta kuin mitä vihanlietsojat antavat olettaa.

Propagandassa totuudella tosin ei muutenkaan ole kummoista merkitystä.

Karvalapsia ja vihamielisiä valloittajia

Lapset ovat rasistisen propagandan koko ajan suositummaksi käyvä kohde. Eilinen Kalevan onnettomasti muotoiltu uutinen ei auttanut asiaa.

Maahanmuuttovirasto Migri ärähti Kalevalle, koska sen jutusta saattoi tehdä tulkinnan, että suurin osa alaikäisistä turvapaikanhakijoista olisi osoittautunut täysi-ikäisiksi. Todellisuudessa kyse on siitä, että tehtyjen ikätestien määrä on kasvanut, koska alaikäisten turvapaikanhakijoiden määrä on kasvanut.

Ikää testataan vain, jos on ilmeisiä perusteita epäillä alaikäiseksi ilmoitetun henkilön ikää. Näin ollen vain pieni osa alaikäisiksi ilmoitetuista testataan, ja edelleen näin ollen vain hyvin pieni osa alaikäisiksi ilmoitetuista on osoittautunut täysi-ikäisiksi.

Kaleva korjasi ja oikaisi uutistaan, mutta, kuten aina, jälkikäteen tehtävät viilaukset tulevat liian myöhään. Väärät tulkinnat syöpyvät niiden mieliin, jotka sellaisia tulkintoja haluavat tehdä. Esimerkiksi läpeensä rasistisessa Rajat kiinni -kansanliikkeen Facebook-ryhmässä Kalevan uutisen virheellinen tulkinta omaksuttiin välittömästi lopulliseksi totuudeksi.

Rajat kiinni -kansanliikkeen johtohenkilöihin kuuluvan Pekka Kemppaisen Facebook-kirjoitus.

Tänään Rajat kiinni -liikkeen puuhamies ja liikkeen nimissä julkisuudessakin puhuva Pekka Kemppainen hyökkää väkevästi turvapaikanhakijalapsia vastaan.

– Virallinen Suomi uskottelee yhä itselleen, että karvalapset ovat alaikäisiä ja elintasoppaikan tavoittelijat ovat pakolaisia, hän kirjoittaa.

Hän perustelee näkemystään linkittämästään Helsingin Uutisten jutusta nappaamallaan sitaatilla ja julistaa tuomionsa:

– Nämä ovat vihamielisiä valloittajia, eivät kiitollisia avun vastaanottajia.

Linjanvedon alla näkyy linkitetyn uutisen kuva. Siinä kameraa kohti katsoo tyttö, joka on hänen vieressään olevan naisen vyötärön korkuinen.

Rasismia puhtaimmillaan

Meemiin päätyneen lapsen äiti järkyttyy kuullessaan, että hänen ottamansa vanha kuva on valjastettu vihapropagandan välineeksi kaukana Suomessa. Niin, kuvassa näkyvä lapsi ei ole Suomeen tullut arabi. Tarkemmin sanottuna hän ei ole tullut Suomeen, eikä hän ole arabi.

Lapsi perheineen asuu aivan muualla päin maailmaa, eikä kyseessä ole arabimaa tai Lähi-idän maa. He eivät ole myöskään muslimeita.

Ainoa järkevä selitys lapsen päätymiseen kuvaan on se, että hän ei näytä kuvassa ensivilkaisulla ihan täsmälleen vitivalkoiselta viidennen sukupolven suomalaiselta. Tällä perusteella hänet on valittu edustamaan arabilapsia, joita vastaan suomalaiset nyt yritetään usuttaa hyökkäämään.

Juuri tämän puhtaammaksi rasismi ei enää muutu: lapsi tulkitaan pelkän ulkonäkönsä perusteella arabiksi ja edelleen sen perusteella hänestä tehdään vääjäämättömästi tuleva terroristi.

Hallituksen hyväksymä trendi

Toisella puolella maailmaa asuva äiti julkaisi internetissä kuvan iloisesta hetkestä. Suomalainen vihakoneisto varasti tämän vuosia sitten tapahtuneen hetken ja valjasti propagandassaan lapsen terrorismin kasvoiksi.

Monen monta kertaa on vaikuttanut siltä, että enää yhtään alemmaksi vihanlietsojat eivät voisi vajota. Kerta toisensa jälkeen he kuitenkin osoittavat, että pohjalle on edelleen matkaa.

Hyökkäykset lapsia kohtaan ovat iljettäviä. Valitettavasti vaikuttaa siltä, sovinnaisuuden rajat on tässäkin kohtaa unohdettu jo siinä määrin reippaasti, että avoimen rasistisesta lapsiin kohdistuvasta vihasta on muodostumassa trendi.

Muslimipenskoista netissä öyhöttävän paikallispoliitikon ymmärrys ei välttämättä riitä siihen, että hän tajuaisi olevansa tämän trendin etulinjassa. Poliitikon tueksi asettuva paikallisyhdistys ei ehkä ymmärrä, mitä he siunaavat. Poliitikon sanoja puolusteleva kansanedustaja ei ehkä ymmärrä, että hänen arvovaltansa lähettää jo vahvan hyväksyvän viestin.

Kaiken tämän hyväksyvän puolueen on jo tiedettävä, millä ja kenen asialla se on.

Ja se hallitus, joka hyväksyy tämän puolueen mukisematta riveihinsä tasavertaiseksi kumppaniksi, antaa lapsiin kohdistuvalle rasistiselle vihalle korkeimman mahdollisen oikeutuksen, jonka tässä maassa voi poliittisesti saada.

Kai sen pitäisi olla sanomattakin selvää, että ei tämä tällainen ole enää mitään tolkun ihmisten tavallista dialogia?

 

Meemikuvassa esiintyneen lapsen äidin pyynnöstä tämän jutun yhteydessä ei julkaista tarkempia tietoja hänestä tai hänen perheestään. Facebook-jaosta otettua kuvakaappausta on muokattu niin, että kuvassa näkyvä lapsi ei ole tunnistettavissa.

Päivitys 15.4.2016 klo 17.08
Tässä kerrottiin aiemmin, että meemi ja sen alunperin jakanut ilmeinen feikkiprofiili olisivat kadonneet Facebookista. Nyt molemmat ovat palanneet näkyviin.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa klikkaamalla tässä.

Jaa tämä kirjoitus Twitterissä klikkaamalla tässä.

Lue myös:

Tämän vuoksi turvapaikanhakijoita pelätään – Propagandan viisi sääntöä (8.2.2016)

Persujen Niikko vihapropagandan lumoissa (26.2.2016)

Kansanedustaja mässäilee lasten ruumiilla (27.1.2016)

Moskovan Tiltu huutaa nyt Barcelonasta (24.2.2016)

Aiheesta internetissä:

Kaleva: Valtaosa ikä­tes­ta­tuis­ta tur­va­pai­kan­ha­ki­jois­ta on osoittautunut täysi-ikäiseksi (14.4.2016)

Kaleva: Oikaisu uutiseen, joka käsitteli tur­va­pai­kan­ha­ki­joi­den ikätestausta (14.4.2016)

Migri: Vain osan ikä testataan – valtaosa alaikäisenä turvapaikkaa hakevista on alaikäisiä (14.4.2016)

Helsingin Uutiset: Yli 3 000 yksinäistä lasta matkusti Suomeen – näkemykset jyrkkiä (15.4.2016)

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Instagramissa

 

X