Vasemmistoliittolaiset juhlivat surkeaa gallup-tulosta

Jaa kaverilleTilaa Seura

Vasemmistoliiton kannattajat riemastuivat gallupista.

Vasemmistoliiton pitäisi olla riemun sijasta kauhuissaan.

Ylen tuoreimmassa puolueiden kannatusta esittävässä mielipidemittauskuvassa vasemmistoliitto on viimein perussuomalaisten edellä. Numeroilla mitattuna kannatukset ovat tosin desimaalilleen tasoissa.

Monia vasemmistoliiton kannattajia ja vaikuttajia gallupin tulos vaikutti tuoreeltaan riemastuttavan sosiaalisessa median kommentoinnin perusteella. Esimerkiksi vasemmistoliiton Helsingin puolueosasto Vasemmistolinkki hehkutti tietoa kuin se olisi merkittäväkin saavutus.

– TASAN! Ja seuraavassa ohi, eiks niin? järjestön Facebook-päivityksessä intoiltiin.

Juhlaan ei kuitenkaan totisesti pitäisi olla aihetta.

Maassa on pian vuoden ajan hallinnut jopa rivon oikeistolaista politiikkaa ajava hallitus, mutta vasemmistoliiton kannatus mataa gallupista toiseen samoissa lukemissa. Tämän vuoden osalta puolueen nyt saama 8,5 prosentin tulos on vasta kolmanneksi paras. Viime vuoden vaaleista kannatus on noussut vain vajaat puolitoista prosenttiyksikköä.

Äänestäjät eivät usko puolueeseen samalla tavoin kuin esimerkiksi toiseen keskikastin poppooseen vihreisiin, jonka kannatus on noussut vaaleista kohisten. Vuosi sitten se oli sama kuin vasemmiston ja persujen tällä hetkellä nauttima 8,5 prosenttia, mutta nyt vihreiden kannatus huitelee jo puolueen ennätyksessä 13,5 prosenttia.

Totuus on se, että sekä perussuomalaisten ja vasemmistoliiton kannatuslukemat ovat surkeita. Persuilla se johtuu surkeasti menneestä hallitustaipaleesta, vasemmistolla epäonnistuneesta oppositiopolitiikasta. Ja tämän päivän juhlista päätellen mahdollisesti myös siitä, että puolue tyytyy olemaan alemman keskikastin heittopussi.

Vasemmistoliitto valitsee kuukauden kuluttua uuden puheenjohtajan. Ei yhtään liian myöhään. Hallitus on tarjoillut vasemmisto-oppositiolle koko ajan mojovampia menestymisen mahdollisuuksia. Uuden puoluejohtajan tehtäväksi jää uudistaa puolue viimein hyödyntämään niitä – tai upottaa vanha vaikuttaja lopullisesti historialliseksi jäänteeksi.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa klikkaamalla tässä.

Jaa tämä kirjoitus Twitterissä klikkaamalla tässä.

Aiheesta internetissä:

Vasemmistolinkin Facebook-päivitys (4.5.2016)

Yle: Hallituksen kannatus hupenee, SDP suurin ja vihreät omaan ennätykseen (4.5.2016)

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Instagramissa

X