Soini menetti lähimuistinsa

Jaa artikkeliTilaa Seura
Timo Soini_kuva-ppntori_CC-BY-SA-4-0

Timo Soini_kuva-ppntori_CC-BY-SA-4-0

Ulkoministeriltä pääsi unohtumaan, että perheiden valinnanvapautta kavensi nykyinen, ei edellinen hallitus.

Perussuomalaisten puheenjohtaja ulkoministeri Timo Soini tyrmää kokoomusministereiden Sanni Grahn-Laasosen ja Lenita Toivakan haikailun lyhentää aikaa, jolta voi saada lasten kotihoidontukea.

Soini julistaa tuoreessa blogikirjoituksessaan myös, että hallitus toteuttaa perussuomalaista perhepolitiikkaa. Edellisen hallituksen punavihreään perhepolitiikkaan ei ole kuulemma paluuta.

– Perussuomalaisten linja hallitusohjelmaneuvotteluissa oli valinnanvapauden toteuttaminenen päivähoidon ja kotihoidon välillä. Se tuli hallituksen linjaksi ja sitä toteutetaan. Punavihreään perhepolitiikkaan, joka ei kunnioita perheen autonomiaa, ei pidä mennä takaisin.

Soini on ilmeisesti menettänyt muistinsa viimeisen reilun vuoden ajalta. Oikeasti asia meni niin, että kotihoidontuen lyhentämistä eivät ajaneet niinkään punaiset, vihreät tai punavihreät, vaan edellisessä hallituksessa tarmokkaimmin sen edestä taisteli kokoomus – se ihan sama puolue, joka nytkin on asiaa edistämässä. Vaikka punaisista ja vihreistäkin myötätuntoa hankkeelle löytyi, ei edellinen hallitus lopulta puuttunut kotihoidontuen kestoon ollenkaan.

Valinnanvapaus pysyi siltä osin edellisen hallituksen aikana tismalleen ennallaan.

Mutta toisin kävi valinnanvapaudelle samoin tein, kun perussuomalaiset pääsivät päättämään. Jo heti siinä kuuluisassa hallitusohjelmassa määrättiin, että subjektiivinen päivähoito-oikeus rajataan puolipäiväiseksi subjektiiviseksi oikeudeksi varhaiskasvatukseen.

Töissä käyvien lapsille on edelleen tarjolla kokopäiväistäkin hoitoa, mutta todellinen kaikkia koskeva valinnanvapaus on mennyttä. Tämän lisäksi päivähoitomaksuja yleisesti korotetaan ja varhaiskasvatuksen tasoa heikennetään kasvattamalla ryhmäkokoja.

Ja siitä on vastuussa se hallitus, jonka Soini retostaa harjoittavan perussuomalaista perhepolitiikkaa.

Perussuomalainen perhepolitiikka rajoitti suomalaisilta perheiltä niin periaatteessa kuin käytännön tasollakin valinnanvapautta viemällä lukuisilta perheiltä oikeuden valita päivähoidon ja kotihoidon välillä.

Olisi ikävä uskoa, että Soini kehtaisi vakavissaan kuvitella, että tuollainen tarinointi menisi oikeasti kenellekään läpi. Mukavampi vaihtoehto on ajatella, että ulkoministeri on syystä tai toisesta menettänyt muistinsa. Niissä mietteissä voi sentään toivottaa puoluejohtajalle pikaista paranemista ja ajatella, että pohjimmiltaan hän on kunnon mies, kunhan vain toipuu jälleen ennalleen.

Timo Soinin kuva: Ppntori. CC BY SA 4.0.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa klikkaamalla tässä.

Jaa tämä kirjoitus Twitterissä klikkaamalla tässä.

Aiheesta internetissä:

Timo Soini: Kotihoidontukea ei lyhennetä (6.5.2016)

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Instagramissa

X