(Päivitetty: )
Teksti:
Jussi Korhonen

Sipilä, Juha kesk. Kuva: Eduskunta.On kosolti asioita, joista pääministeriä voi syyttää. Junien pysähtyminen Kempeleessä ei ole yksi niistä.

Sosiaalisessa mediassa yltyi maanantaina kauhistelu tiedosta, jonka mukaan junat rupeavat pysähtymään Kempeleessä. Erityisesti asiassa herätti närkästystä se, että samaan aikaan Etelä-Suomessa junamatkustajien palveluja heikennetään.

Ja aivan erityisesti raivottiin siitä, että Kempele on pääministeri Juha Sipilän (kesk) kotikunta. Yleinen väite tai vähintäänkin vihjaus oli, että Sipilä olisi vetänyt kotiin päin ja että kyse olisi niin sanotusta siltarumpupolitiikasta, jossa päättäjät pyrkivät suhmuroimaan omia kotiseutujaan hyödyttäviä päätöksiä.

Paljosta voi pääministeriä syyttää, mutta tällä kertaa vika ei ole hänessä. Päätös junien pysähtymisestä Kempeleessä on nimittäin tehty jo kauan ennen kuin Juha Sipilä hallituksensa muodosti.

Kempeleen pysäkistä päätettiin vuonna 2013. Tuolloin asiasta sopivat Liikennevirasto ja Kempeleen kunta.

Pysähdyspaikkaa valmistelevat rakennustyötkin aloitettiin jo toukokuun alussa 2015 – siis ennen kuin Sipilän hallitus sai hallitusohjelmansa kuosiin ja pääsi virkavaloja vannomaan.

Siinä hallitusohjelmassa, siitä johdetuissa toimissa, sen laatineissa puolueissa ja poliitikoissa ja heidän huseerauksissaan on kosolti arvosteltavaa. Sitä pitäisi olla siinä määrin riittävästi, ettei ole enää tarpeellista kaataa pääministerin niskaan niitäkin päätöksiä, jotka eivät ole hänen vastuullaan.

Lisäksi olisi toivottavaa, että asiasta puhuttaessa, että tämä niin sanottu Sipilän seisokki sijaitsee Kempeleessä, ei Kempeleellä.

Juha Sipilän kuva: Eduskunta.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa klikkaamalla tässä.

Jaa tämä kirjoitus Twitterissä klikkaamalla tässä.

Aiheesta internetissä:

Kaleva: Kempeleen asemaa myllerretään (25.7.2015)

Yle: Junat alkavat pysähtyä taas Kempeleessä (26.9.2013)

Kasper Diem: Kempeleelle lentokenttä (9.5.2016)

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Instagramissa

X