”Mitäpä jos tapettais toimittelija Korhonen?”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Rajat kiinni -kansanliikkeen Facebook-ryhmässä suunnitellaan minun tappamistani.

Rajat kiinni -kansanliikkeen Facebook-ryhmässä suunnitellaan minun tappamistani.

Rajat kiinni -liikkeen tappouhkauspolitiikka hyökkää laajalla rintamalla demokratiaa vastaan. Liikkeen johtaja viitoittaa tietä.

Sain eilen tietooni, että Rajat kiinni -kansanliikkeen Facebook-ryhmässä on keskusteltu minusta.

Mitäpä jos tapettais toimittelija Korhonen? minulle tuntematon Antti Suvanto kirjoitti ryhmän keskustelusssa.

Nyt joku saattaa kysyä, että mitä mahtoi koskea se keskustelu, jossa kommentti esitettiin – ettei vain olisi irrotettu asiayhteydestä. Siihen voisi vastata, että mitäpä väliä sillä on: onko olemassa jokin sellainen asiayhteys, jossa tuollainen kommentointi olisi sopivaa?

Kerrottakoon kuitenkin, että se esitettiin viime kuussa käydyssä keskustelussa, joka käsitteli aikaisempaa Rajat kiinni -ryhmää koskenutta kirjoitustani. Siinä kerroin, kuinka ryhmän keskusteluissa oli kirjoiteltu uhkaavasti sisäministeri Petteri Orposta (kok) ja poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaisesta.

Tiedon minua käsitelleestä keskustelusta minulle toimitti helsinkiläinen vasemmistopoliitikko ja kansalaisaktivisti Suldaan Said Ahmed. Myös häntä koskevasta kommentoinnista Rajat kiinni -ryhmässä oli maininta aiemmassa kirjoituksessani.

Kymmenen minuuttia sen jälkeen, kun Said Ahmed oli julkaissut kuvakaappauksen minun tappamistani haikailleesta kommentista Facebook-seinälläni, kansanedustaja Li Andersson (vas) julkaisi omalla Facebook-sivullaan kuvan, jossa hymyilevä taistelija roikottaa irrotettua päätä. Pään tilalle on muokattu tökerösti Anderssonin kasvot.

Kuvan oli julkaissut Rajat kiinni -kansanliikkeen johtohahmoihin kuuluva ja liikkeen nimissä julkisuudessa puhuva Pekka Kemppainen. Myöhemmin keskiviikkona Kemppainen ilkkui ryhmässään Anderssonille, joka oli kertonut Iltasanomille, että aikoo tehdä kuvasta ilmoituksen poliisille.

Ja kelpaa ilkkua, kun oletusarvoisesti poliisi jättää tavoilleen uskollisena tekemättä yhtään mitään.

Persujen tuella

Yllä mainitut esimerkkitapaukset ovat kuvaava läpileikkaus Rajat kiinni -ryhmän arkkivihollisista. Uhkauksia on kohdistettu toimittajaan, ministeriin, kansanedustajaan, poliisiin ja pakolaistaustaiseen vasemmistolaiseen kansalaisaktivistiin. Tämä on ryhmässä arkipäivää ja Kemppainen johtaa esimerkillään toimintaa edestä.

Meitä kaikkia esimerkkitapauksissa uhattuja yhdistää se, että me toimimme julkisesti. Sen vuoksi meidän on siedettävä myös kritiikkiä.

Mitä hyvänsä meidän ei ole kuitenkaan siedettävä. Varsinkaan meidän ei tule sietää sitä, että meidän toimintaamme yritetään vaikuttaa väkivallan uhalla.

Rajat kiinni -kansanliike on vajonnut kauas maahanmuuttopolitiikkaa kritisoivasta yhteisöstä. Sen sallima ja lietsoma väkivaltauho ilmentää rasismin kyljessä majailevaa kaipuuta yhteiskuntaan, jossa vapaus on häilyvä käsite ja jossa demokratia tarkoittaa poljettuja kansalais- ja ihmisoikeuksia.

Joukko hallituspuolue perussuomalaisten kansanedustajia on Rajat kiinni -ryhmän jäseniä. Heistä Juho Eerola on jopa kiitellyt ryhmässä esiintyvää uhoa hyväksi asiaksi. Demokraattisesti asemansa saavuttaneet parlamentaarikot tukevat siis arvovallallaan demokratian vastaista liikettä.

Jää nähtäväksi, löytyykö poliisilta uskallusta puuttua hallituspuolueen tukeman ja sen asiaa edistävän liikkeen toimintaan suhtautumalla sananvapautta ja demokratiaa vastaan suunnattuihin hyökkäyksiin vakavasti.

Sen aion nyt itsekin omalta osaltani selvittää.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa klikkaamalla tässä.

Jaa tämä kirjoitus Twitterissä klikkaamalla tässä.

Lue myös:

Rajat kiinni -ryhmässä uhattiin sisäministeriä ja poliisiylijohtajaa (12.4.2016)

Kansanedustajia väkivallan lietsonnan sallivassa ryhmässä (27.3.2016)

Persujen Eerola puolustaa rasistista väkivallan ja vihan lietsontaa (29.3.2016)

Aiheesta internetissä:

Rajat kiinni -ryhmän keskustelu, jossa uhkaus esitettiin (12.4.2016)

Li Anderssonin Facebook-päivitys (11.5.2016)

Pekka Kemppainen ilkkuu Li Anderssonille Rajat kiinni -ryhmän keskustelussa (11.5.2016)

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Instagramissa

X