Ei asiakirjoja Irakin, Afganistanin ja Somalian oudoista maalinjauksista

Jaa artikkeliTilaa Seura
Oudoista maalinjauksista ei ole laadittu asiakirjoja.

Oudoista maalinjauksista ei ole laadittu asiakirjoja.Isis-alueet turvallisiksi määrittäviä linjauksia ei ole pistetty tiedotetta kummemmin paperille.

Koska Maahanmuuttoviraston eilisen tiedotteen ja viraston ylijohtajan Jaana Vuorion Ylelle myöhemmin eilen esittämät näkemykset olivat niin merkittävässä ristiriidassa, pyysin Maahanmuuttovirastosta kopiot asiakirjoista, joissa Irakin, Afganistanin ja Somalian turvallisuustilanteet määritetään.

Saamassani vastauksessa kerrotaan, että maalinjausasiakirjoja ei ole olemassakaan.

– Linjaukset muodostuvat yksittäisistä turvapaikkahakemuksiin tehtävistä ratkaisuista ja myöhemmin hallinto-oikeuden/Korkeimman hallinto-oikeuden päätöksistä. Nyt päivitetyt linjaukset on kerrottu eilisessä tiedotteessamme, vastauksessa lukee.

Tiedotteessa linjattiin eilen, että toissijaista suojelua on jatkossa hankalampi saada.

– Maahanmuuttoviraston mukaan Afganistaniin, Irakiin ja Somaliaan voi tällä hetkellä palata kaikille alueille ilman, että siellä esiintyvät aseelliset selkkaukset sinänsä aiheuttavat vaaraa henkilölle, hänen pelkän läsnäolonsa takia, viraston tiedotteessa sanottiin.

Maahanmuuttoviraston ylijohtaja Jaana Vuorio myönsi myöhemmin eilen Ylelle, että maat eivät ole kaikilta osin turvallisia, vaikka tiedotteessa niin kerrotaankin. Samaa sanotaan myös ulkoministeriön matkustustiedotteissa, joissa jokaisessa mainitussa maassa kerrotaan esiintyvän väkivaltaisuuksia.

Toisin sanoen Irakista, Afganistanista ja Somaliasta tulevien suojelun tarpeesta päätetään sellaisten olettamuksien perusteella, joita ei ole Maahanmuuttoviraston ylijohtajan puheillaan kumoamaa tiedotetta kummemmin pistetty edes paperille – saatika sitten, että olisi laadittu sellainen asiakirja, jossa oudoille linjauksille olisi esitetty perusteluita.

On yhä selvempää, että eilisellä turvapaikkapolitiikkaan tulleella tiukennuksella ei ole mitään tekemistä Irakin, Afganistanin ja Somalian turvallisuuden kanssa. Kyse on silkasta silmänlumeesta, jolla peitellään poliittista tahtoa vähentää turvapaikanhakijoiden määrää.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa klikkaamalla tässä.

Jaa tämä kirjoitus Twitterissä klikkaamalla tässä.

Lue myös:

Maahanmuuttovirasto julisti Isis-alueen turvalliseksi (17.5.2016)

Aiheesta internetissä:

Maahanmuuttovirasto: Humanitaarista suojelua ei myönnetä enää, uudet maalinjaukset Afganistanista, Irakista ja Somaliasta (17.5.2016)

Iltasanomat: Isis kiihdyttänyt verisiä iskujaan – CNN: Nämä merkit viittaavat silti järjestön heikkenemiseen (16.5.2016)

Ulkoministeriö: Irak – matkustustiedote (21.4.2016 – viitattu 17.5.2016)

Ulkoministeriö: Afganistan – matkustustiedote (2.5.2016 – viitattu 17.5.2016)

Ulkoministeriö: Somalia – matkustustiedote (21.4.2016 – viitattu 17.5.2016)

Yle: Maahanmuuttovirasto tiukensi linjaansa: Suomi ei voi olla houkuttelevampi kuin Ruotsi (17.5.2016)

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Instagramissa

 

X