Odineille ei jäänyt muuta kuin rasismi

Jaa artikkeliTilaa Seura
Odin-porukoissa Mika Rannan tuorein pahoinpitelytuomio nähtiin lähinnä meriittinä.

Odin-porukoissa Mika Rannan tuorein pahoinpitelytuomio nähtiin lähinnä meriittinä.

Odin-porukoissa puolustuskyvyttömän leuan murskaaminen ja naisen pahoinpiteleminen nähtiin lähinnä meriittinä. 

– Yleinen turvattomuuden tunne. Naiset eivät omien sanojensa mukaan uskalla enää liikkua niin vapaasti kaupungilla kuin ennen. Syyllisiä tähän tunteeseen ovat yleensä maahanmuuttajat.

Noin vastasi katujengijärjestö Soldiers of Odinin perustaja ja puheenjohtaja Mika Ranta tammikuussa yhdessä soturitoverinsa kanssa kysymykseen siitä, mikä oli syy Kemistä alkunsa saaneen järjestön perustamiseen. Kysymyksen esitti ja vastauksen litteroi ”kansallismielisen” Suomen Sisu -järjestön Lapin piirijohtajaksi sittemmin ylennyt Tuukka Kuru, joten vastausta tuskin odinit itsekään pitävät suvakkimedian vääristelynä.

Ja sitten kävi ilmi, että johtaja Ranta on itse antanut vähintäänkin vahvan panoksensa Kemin katujen turvattomuuteen. Ei ole ihme, jos kaupungin naiset eivät ainakaan hänen lähettyvillään uskalla liikkua, sillä hekään eivät ole Rannan silmittömältä väkivallalta turvassa.

Mika Ranta tuomittiin eilen puolentoista vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen törkeästä pahoinpitelystä. Hän oli kapakkaillan päätteeksi viime kesänä hyökännyt miehen kimppuun rohkeasti takaapäin. Uhrilla oli ollut käsi kipsissä, joten hän ei ollut pystynyt puolustautumaan yllätyshyökkäystä vastaan.

Ranta murjoi säälimättömästi maassa makaavaa puolustuskyvytöntä miestä murskaten tämän leuan niin, että siihen jouduttiin asentamaan titaanilevyjä. Samassa yhteydessä hän osoitti urheutensa pahoinpitelemällä myös naishenkilön.

Tuomion jälkeen raakaan katuväkivaltaan todistettavasti syyllistyneelle Rannalla sateli tsemppausviestejä Facebookissa niin hänen omalle seinälleen kuin hänen järjestönsäkin sivulle. Odin-porukat vaikuttivat pitävän Rannan rikosta enemmän meriittinä kuin syntinä.

Ja niihin puheisiin voidaan viimein haudata loputkin kuvitelmat, että Soldiers of Odin olisi puolustamassa katujen, naisten tai yleensä kenenkään turvallisuutta. Antamalla tukensa silmittömään väkivaltaan syyllistyneelle rikolliselle järjestö kertoo, että se hyväksyy väkivallan – myös naisiin kohdistuvan.

Kyse on korkeintaan siitä, kuka naisia saa hakata. Ilmeisesti järjestö ei suo sitä ulkomaalaisille, vaan haluaa pitää sen yksinoikeudella omana hupinaan.

Ja mikä yllytti Rannan raakuuksiin? Hänen puolisoltaan saamansa perätön tieto, että pahoinpidelty mies olisi lyönyt tätä.

Vihaa vahvistamattomien, vääristeltyjen tai suoranaisesti valehdeltujen tietojen pohjalta. Sehän on kuin Soldiers of Odinin perustuslaki.

Jos vilkaisee muutaamaakaan pitkin maata levinneen järjestön etäispesäkkeen Facebook-sivua, joita liike pääasiallisina tiedostuskanavinaan käyttää, voi nähdä, että järjestön hehkuttama uhkakuva perustuu muukalaisvihamielisten ja rasististen vihasivustojen vahvistamattomiin, vääristeltyihin ja suoranaisesti valehdeltuihin ”tietoihin”.

Juuri sellaisiin, jotka todistettavasti ohjaavat katujengijärjestön johtajankin silmittömään väkivaltaan.

Väkivaltatuomio ei ollut Rannalle ensimmäinen. Hänen lisäkseen Soldiers of Odininilla on koko joukko muitakin väkivaltarikostaustaisia johtohahmoja.

On selvää, että järjestössä ei ole kysymys mistään turvallisuuspartioinnista. Soldiers of Odin on väkivaltarikollisvetoinen rasistinen katujengijärjestö. Jos sitä julkisuudessa edustava henkilö on osoittanut, että raakaan väkivaltaan ja naisten pieksämiseen ei tarvita edes kaksista syytä, niin sopii kysyä, minkälaisia sotureita kuuluu niihin, joita ei päästetä antamaan haastatteluja liikkeen nimissä. Jengiläisiä Suomessa seuranneen brittilehti Daily Mailin mukaan ainakin sellaisia, jotka haikailevat etnisiä puhdistuksia.

Kun jo valmiiksi huojunut kulissi turvallisuuden lisäämisestä on kaatunut, ei Soldiers of Odinilla ole jäljellä enää muuta kuin rasismi.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa klikkaamalla tässä.

Jaa tämä kirjoitus Twitterissä klikkaamalla tässä.

Aiheesta internetissä:

Tuukka Kuru: Haastattelussa Soldiers of Odin (16.1.2016)

Helsingin Sanomat: Soldiers of Odinin perustajalle ehdollinen tuomio törkeästä pahoinpitelystä (18.5.2016)

Pohjolan Sanomat: Rannan tuomio: 1 vuosi ja kuusi kuukautta ehdollista vankeutta sekä 50 tuntia yhdyskuntapalvelua (18.5.2016)

Pohjolan Sanomat: Odin-katupartioiden perustaja pahoinpiteli puolustuskyvyttömän miehen ja potki naista (18.5.2016)

Daily Mail: Nazi daggers, SS hats and a hangman’s noose: On night patrol with the ’Soldiers of Odin’, neo-Nazi led vigilantes vowing to ’keep Europe’s women safe from migrant sex attacks’ (4.2.2016)

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Instagramissa

X