Ilmat lähtivät Soinin höttöpallosta

Jaa artikkeliTilaa Seura
Timo Soini kesäkuussa 2015. Kuva: rajaus ja muokkaus alkuperäisestä. Alkuperäinen kuva: OSCE Parliamentary Assembly. CC BY-SA 2.0.

Timo Soini kesäkuussa 2015. Kuva: rajaus ja muokkaus alkuperäisestä. Alkuperäinen kuva: OSCE Parliamentary Assembly. CC BY-SA 2.0.Persut lisäävät Soinin määritelmän mukaan jo toisen kerran Suomen Kreikka-vastuita.

Perussuomalaiset antavat suomalaisten veronmaksajien rahoja Kreikkaan. Oikeastaan lähinnä pankeille, mutta Kreikasta puhutaan. Siitä, mitä persut niin kovin äänekkäästi vastustivat koko jytkyihin johtaneen oppositioaikansa.

Vaan niin on kappa kääntynyt, kojootit ulvovat, suo siellä, vetelä täällä. Ja vissiin vähän housuissakin. Et cetera.

Puheenjohtaja Timo Soini sutkauttelee kannatussuon syövereistä, että perussuomalaiset ei ole pehmeän leivän syöjien puolue. Eipä taida sen pehmoisempaa pullamössöä löytää kuin mitä persut nyt mussuttavat.

Puolueella ei ole selkärankaa kantaa vastuuta siitä, että periaatteet on hylätty – toistuvasti ja useampaan otteeseen. Persun muisti ei tunnetusti vuotta kanna, mutta kuvitteleeko puolue vakavissaan, että heidän äänestäjänsäkin ovat täysiä idiootteja?

Soini ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho sanovat, että nyt Kreikkaan syydettävät rahat olisi annettu pois jo vuosia sitten ja että vastuussa asiasta olisi SDP. Että kaikki olisi mennyt jo joskus ennen persujen valtakautta.

Kovasti oli toinen ääni vielä viime kesänä. Silloin Timo Soini julisti, että Suomen Kreikka-vastuita ei saa lisätä ja vielä oikein erikseen mainitsi, että EVM:n eli Euroopan vakausmekanismin käyttäminen tarkoittaisi Suomen vastuiden lisäämistä. Tämän Soini sanoi olevan hallitusohjelman vastaista.

Näin hän kertoi Iltasanomille perjantaina 10.7.2015. Seuraavana maanantaina ryhmyri Sampo Terho lähetettiin telkkariin selittelemään, että kuinka siinä viikonlopun aikana kävi sittenkin niin, että persut tukevatkin EVM-rahan antamista – eli Soinin määritelmän mukaan Suomen vastuita lisättiin ja vieläpä hallitusohjelman vastaisesti.

Jäikö huomaamatta tai ehtikö unohtumaan? Ei hätää. Nyt tämä täsmälleen sama temppu tehdään toisen kerran.

Takki kääntyy, eikä se asetu oikein päin, vaikka kuinka pelmuttaisi. Persut eivät persettään myy, mylvi suurpersu Soini vuonna 2014. Vuonna 2016 mietitään sitä, että kuinka monta kertaa se myydään ja eritoten sitä, kuinka monta kertaa sen joku vielä ostaa.

Masinoimassaan mustamaalauskampanjassa Timo Soini niputtaa arkkivihollisensa vihreät fillarikommunistien sakkiin.

Kreikka oli perussuomalaisille samanlainen vuodesta toiseen kantava kysymys kuin ydinvoima vihreille. Vihreät lähtivät hallituksesta, kun ydinvoimaa päätettiin lisätä. Heillä oli kanttia pitää kiinni keskeisimmistä periaatteistaan.

Persujen periaatteet ovat niin hataraa tekoa, että ne hajoavat siihen paikkaan, jos rosoisen kansanliikkeen rahvaanomainen koura edes yrittää napata niistä kiinni.

Ilmat lähtivät höttöpallosta, kuten Soini sanoisi.

Kuva: Timo Soini kesäkuussa 2015. Rajaus ja muokkaus alkuperäisestä. Alkuperäinen kuva: OSCE Parliamentary Assembly. CC BY-SA 2.0.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa klikkaamalla tässä.

Jaa tämä kirjoitus Twitterissä klikkaamalla tässä.

Lue myös:

Persut myivät perseensä (14.7.2015)

Soini menetti lähimuistinsa (7.5.2016)

Aiheesta internetissä:

iltasanomat: Ulkoministeri Soini tiukkana: Suomi ei anna enää yhtään rahaa Kreikalle (10.7.2015)

Yle: Soini: Kreikka-tukea ei meiltä heru (28.3.2015)

Suomen Uutiset: Terho vastaa Harakalle: ”Olemme SDP:n päätösten vankeja” (26.5.2016)

Talouselämä: Soini: Suomi ei anna Kreikalle uutta lainarahaa (25.5.2016)

Keskisuomalainen: SDP:n Harakka syyttää Soinia Kreikka-palturista (26.5.2016)

Demokraatti: Timo Harakka: ”Perussuomalaiset siirtävät riihikuivaa rahaa Kreikkaan” (26.5.2016)

Timo Soini: Harakka ja skitsofrenia (26.5.2016)

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Instagramissa

X