Odinit lähtivät politiikkaan – aseena pelko ja painostus

Jaa artikkeli
Soldiers of Odin osoitti mieltä Vasemmistoliiton puoluekokouksen liepeillä Oulussa.

Soldiers of Odin osoitti mieltä Vasemmistoliiton puoluekokouksen liepeillä Oulussa.Soldiers of Odin toi poliittisen väkivallan uhan Ouluun. 

Väkivaltarikollisvetoinen katujengijärjestö Soldiers of Odin muutti itsensä lopullisesti poliittiseksi järjestöksi. Sen tapa tehdä politiikkaa on sama, jolla se pyrki aiemmin ”turvallisuuden edistämiseen” vedoten vaikuttamaan maahanmuuttajiin: pelotteleminen ja painostus.

Järjestön oululainen etäispesäke järjesti eilen poliittisen provokaation kaupungissa järjestettävän Vasemmistoliiton puoluekokouksen liepeillä. Joukko miehiä käveli koiraa taluttaen kokouspaikan ympäristössä. Miksikään paikalle sattumalta osuneeksi ”kävelylenkiksi” odineiden ohimarssia ei voi kutsua, sillä he myös moittivat puoluekokousväkeä suureen ääneen ”maanpettureiksi”.

Kyseessä oli siis pikemminkin väkivaltaa uhonneen järjestön mielenosoitus.

Yle julkaisi perjantaina haltuunsa saamia Soldiers of Odin -johtajien välisiä keskusteluja.

– Varmuuden vuoksi hakatkaa jokaikinen kuka nojaakin edes vasemmalle, eräs järjestön Kemin johtajistoon kuuluva kehotti yhdessä viestissä.

Kyseessä ei ollut mikä hyvänsä kehotus, sillä Soldiers of Odinia johdetaan Kemistä. Maan muut paikallisjohtajat toimivat Kemin johdon alla.

Järjestön oululaisjohtaja kannatti Ylen julkaisemassa keskustelussa väkivaltaa jengien vastustajia kohtaan.

– Surutta turpaan huutelijoille. Meillä on Oulussa vitusti mutuja [maahanmuuttajia] ja vähän odineita. Jos meidän uskottavuus on partiotyttöjen tasolla, ei ole hommassa järkeä, hän kirjoitti.

Kemistä annettiin siis komento hakata vasemmistolaiset, ja väkivaltaa todistettavasti kannattavan paikallisjohtajan jengi laittautui huutelemaan vasemmistopuolueen puoluekokouksen pihalla. Tämä ei jätä mitään epäselväksi.

Järjestö on aiemmin pyrkinyt esiintymään poliittisesti sitoutumattomana, mutta viimeistään nyt tuli konkreettisesti selväksi, että se ei häikäile käyttää pelottelua aseenaan myös poliittisessa vaikuttamisessa.

Ja kaikkihan varmasti tietävät, kuinka nimitetään niitä järjestöjä, jotka tekevät politiikkaa pelolla ja väkivallan uhalla.

”Pidetään tovereista huolta”

Olin eilen seuraamassa Vasemmistoliiton puoluekokousta. Sain tiedon jengiläisten vierailusta ensimmäisenä kansanedustaja Silvia Modigin Facebook-päivityksestä. Hän oli ollut kokouspaikan pihalla, kun odinit olivat saapuneet osoittamaan mieltään.

Pian myös kokoussalin seinälle heijastettaviin Twitter-viesteihin ilmestyi mainintoja asiasta. Tilanne keskustelutti ymmärrettävästi puolueväkeä, koska useimmilla oli tuoreessa muistissa Ylen edellisenä päivänä julkaisemat tiedot järjestön kaavailemista väkivaltaisuuksista.

– Ei pidä provosoitua eikä hermostua. Niitä on kymmenen, meitä on ehkä kolmesataa. Pidetään kuitenkin tovereista huolta Oulun yössä, kokouksen puheenjohtaja kuulutti.

Hän kertoi myös, että asiasta oli ilmoitettu poliisille. Sen voi katsoa olevan yleisemmin tärkeä ilmoitus. Helsingin Sanomat kertoi nimittäin hiljattain, että Oulun poliisi oli elänyt siinä kuvitelmassa, että Soldiers of Odinilla ei ole Oulussa toimintaa lainkaan.

Tie, jonka suuntaan ei saa ottaa askeltakaan

Suurempaa pelkoa kokousväen keskuudessa katujengijärjestön uho ei kuitenkaan vaikuttanut synnyttävän. Kokouksen puheenjohtajan ilmoitukseen reagoitiin äänekkäällä buuauksella. Käytäväpuheissa odineihin mainittiin kuuluvan muun muassa rikollisia ja huumeiden käyttäjiä, ja jotkut tapahtunut innosti käsittelemään radikalisoitumista yleisemmällä tasolla. Päällimmäisenä reaktiona useimmilla näytti kuitenkin olevan hämmästys.

Viesti kuitenkin ymmärrettiin: äärioikeistolainen liike painostaa poliittisia vastustajiaan väkivallan uhalla.

Tämä on viesti, jonka pitäisi mennä perille muillekin kuin vasemmistolaisille. Ainakin kokoomuslaisten luulisi ymmärtävän, mistä on kysymys. Kansallissosialistisen Suomen vastarintaliikkeen jäsenet hyökkäsivät vuonna 2011 vaalikampanjoineiden kokoomuslaisten kimppuun. Tämäkin välikohtaus tapahtui Oulussa.

Tämä on kehitystä, jota ei voi sallia. Poliittista vaikuttamista täytyy voida harjoittaa ilman minkäänlaista väkivallan uhkaa olipa sitten kepulainen, kokoomuslainen, vassari, persu, vihreä tai muu.

Tämän vaarantavia demokratian vastaisia tahoja ei tule vähätellä, vaan asia on otettava vakavasti. Odinit itse naureskelivat tempaukselleen omalla Facebook-sivullaan. Kenenkään muun ei niin tule tehdä. Kenenkään ei tule alistua poliittisen väkivallan uhkaan pienimmässäkään määrin.

Se on tie, jonka suuntaan ei tule ottaa askeltakaan.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa klikkaamalla tässä.

Jaa tämä kirjoitus Twitterissä klikkaamalla tässä.

Aiheesta internetissä:

Yle: Soldiers of Odinin johto yllyttää salaisissa Facebook-viesteissä: ”Hakatkaa jokainen joka nojaakin vasemmalle” (10.6.2016)

Helsingin Sanomat: Katupartioiden toiminta hiipuu Suomessa – Soldiers of Odinin aktiivi: ”Pitäisi sattua jotain huonoa, että ihmiset aktivoituisivat” (26.5.2016)

Kaleva: Vaa­li­ti­lai­suu­teen hyökättiin Rotuaarilla – poliisi käytti etälamautinta (9.4.2011)

Iltasanomat: Soldiers of Odin ja saksanpaimenkoira marssivat vasemmistoliiton kokouspaikalla Oulussa – poliisit paikalle (12.6.2016)

Silvia Modigin Facebook-päivitys (12.6.2016)

Soldiers of Odin: Facebook-päivitys (12.6.2016)

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Instagramissa

Jaa artikkeli

Lisää aiheesta

Lue lisää samalta kirjoittajalta

Yhteistyössä

Kommentointi

Luultavasti koira oli mukana turvana, koska oli syytä olettaa, että paikalla oli myös vasemmistoanarkisteja, jotka helposti käyvät päälle Tampereen tapaan. Anut kyllä toimivat useimmiten naamioituneina, jolloin anuja on helpompi kiertää. Todennäköisesti odinit kävivät tutkimassa, miten paljon anuja paikalla olisi ja huutelun oli tarkoituksena provoisoida anut esiin, jotta olisi tullut ilmi anujen ja vasemmistoliiton suhde toisiinsa.

Kyllä uuden vasemmistoliiton puheenjohtajan, Li Anderssonin, tulisi pitää tuhopolttajiin pientä välimatkaa. Anut julistivat TV:ssä Auvisen suulla tavoitteeksi kapitalismin ja valtion murskaamisen. Tuosta talousjärjestelmän ja valtion tuhosta olisi seurauksena mamujen ja muiden köyhien kuoleminen nälkään ja pakkaseen. En ymmärrä, miten tuo lopputulema palvelisi vasemmistoliiton kannattajia.

Anut ovat useinkin tehneet sabotaasia erityisesti perussuomalaisia kohtaan. Miksi? Juuri siksi, että perussuomalaiset on oikeastaan ainoa puolue, joka puolustaa Suomen valtiota. Moni puolue hävittäisi Suomen EU:n avulla, joten anut eivät niihin kiinnitä huomiota.
—————————————-
Ruotsissa laitapuolet käyvät toistensa kimppuun oikein tosissaan. Päinvastoin kuin anut, on odinit täällä olleet rauhallisia, eivätkä odinit ymmärtääkseni Ruotsissakaan ole osallistuneet laitapuolten välisiin yhteenottoihin.

On aivan oikein, että poliisi tarkailee, onko odinien käyttäytyminen muuttumassa kielteiseen suuntaan.

Anarkistithan ovat jo pitkään olleet tihutöidensä takia suojelupoliisin kohderyhmä. Tästä syystä Takku on sivuillaan antanut ohjeita, miten välttyä poliisin seurannalta. On kehoitettu käyttämään vain prepaid -liittymiä jne. Myös anujen esiintyminen naamioituneina liittyy poliisien kartteluun.

Mielestäni hiljattaisesta bussien polttamisesta pitäisi antaa ainakin viiden vuoden tuomiot. Busseissahan olisi voinut olla sisällä ihmisiä. Mutta kaipa ruumit olisi jo löydetty, jos niitä olisi ollut. Kyseessä on kuitenkin törkeä omaisuuden turmeleminen, ympäristörikos, terveydellisen haitan aiheuttaminen, ympäristön asukkaiden pahoinpitely savukaasuilla ja kuolemanvaaran aiheuttaminen bussien sisällä.

Oli vahinko, ettei ketään odinia ollut paikalla tuhopolttoa estämässä tai juoksemassa anuja kiinni.

Näinhän tässä kommentissa ei aivan suoraan väitetä, mutta lienee silti syytä muistuttaa, että hiljattaisen bussi-iskun tekijäksi on julistautunut eläinaktivistiryhmittymä, ei anarkistit. Muutenkin hieman ihmettelen tätä useamman kommentin, arvauksien varaan rakentuvaa ”mutkuttelua” eli whataboutismia.

Kirjoituksessani puhutaan äärioikeistolaisyhteyksistään tunnetun väkivaltarikollisvetoisen katujengijärjestön toimista. Ne eivät yhtään sen hyväksyttävämmiksi muutu, vaikka joku muu jossakin muualla joskus toiste olisi syyllistynyt johonkin muuhun moitittavaan.

Odineilla on aatteellinen sukurasite. Osa jäsenistä omaa yhteyksiä Pohjoismaiden vastarintaliikkeeseen, joka elämöi ruotsalaisperäisillä rotuaatteillaan samaan tapaan kuin freudentalistit Suomessa sata vuotta sitten. Suomalaista rotua halveksiva freudentalismi oli provosoimassa vuoden 1918 kapinaan ja oli motivoimassa kapinan jälkeistä kansanmurhaa vankileireillä. RKP:n silloinen puheenjohtaja Eric von Rettig totesikin pari vuotta myöhemmin, että kyse oli kahden eri rodun välisestä sodasta.

Ruotsinationalistinen Nordisk Ungdom on kehunut sivuillaan, että sillä on jäseniä myös Suomessa, arvatenkin lähinnä ruotsinkielisiä, koska NU:n keskeinen teema on, että yhteinen pohjoismainen kieli luo yhteisen etnisen identiteetin, jonka puolesta NU on perustettu taistelemaan, mutta on on niitä feudentalisteja suomenkielisissäkin.

Eläinaktivistit on anarkistien alaryhmä.

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/403288-elainaktivistit-sytyttivat-vantaan-bussipalot-anarkistisivusto-uhkailee-bussifirmaa

”Takku.net-sivustolla julkaistussa artikkelissa hyökätään aggressiivisin sanoin Pohjolan Matkaa vastaan.

Sotaisaa retoriikkaa täynnä olevassa tekstissä uhataan myös, että hyökkäyksiä tulee lisää, jos yritys ei lopeta yhteistyötä turkisfiman kanssa.

Artikkelissa kuvataan, miten palot on sytytetty. Juttuun on liitetty myös palopaikalta otettu kuva, joka näyttäisi otetun ennen kuin palolaitos saapuu paikalle.

Toissa viikolla samainen sivusto nousi julkisuuteen, kun sillä kerrottiin hyökkäyksessä Soldiers of Odin -järjestön kerhotiloihin.

Sivusto on julkistanut vastaavantyyppisiä tietoja myös aiemmin.”

EVR ei ole minkään vahvistettujen tietojen mukaan ”anarkistien alaryhmä”. Sitä ei osoita myöskään linkitetty ja lainattu teksti.

Pyydän tarkkuutta täällä esitettäviin väitteisiin.

Yhteiskunnan ja talouselämän tuholaiset eli anarkistit toimivat jo vuosia ennen sitä kuin odineista tai isänmaallisista perussuomalaisista oli mitään tietoa.

Näyttää vahvasti siltä, että Vasmmistoliiton vanha ja uusikin puheenjohtaja veljeilevät ja siskoilevat anarkistien kanssa.

Yllä esitetty väite selkeästi tunnistettavien henkilöiden yhteydestä aiemmissa viesteissä rikollisjärjestöksi kuvailtuun järjestöön vaatisi vihjailujen tueksi parempia perusteluja kuin silkat arvaukset ja lähdeviitteettömät vihjailut.

Pyydän täsmällisyyttä täällä esitettäviin väitteisiin.

Annan sinulle luvan suhtautua kirjoituksiini samoin kuin taiteisiin.
Taiteilijan ei yleensä tarvitse perustella mitään.

Mutta suosittelen vasemmistoliitolle silti jyrkkää sanoutumista irti rikoksiin syyllistyneistä anarkisteista ja perussuomalaisille sanoutumista irti odineista, mikäli he alkavat syyllistyä rikoksiin.

Taiteellisia vapauksia rajaa se, että vastuullisen tiedotusvälineen sivuilla aivan mitä vain väitteitä ei voi perustelematta esittää. Minä suosittelisin perussuomalaisille irtisanoutumista poliittista painostamista harjoittavasta katujengistä, mutta en usko, että näin tapahtuu, koska samalla perussuomalaiset joutuisi irtisanoutumaan joistakin jäsenistöönsäkin kuuluvista.

Toki tuossa aiemmin toinkin esiin epäilykseni koskien odinien aatteellisia yhteyksiä viikinkinationalistisiin rotuoppeihin. Olen ollut odinien suhteen myönteisen yllättynyt, kun eivät ainakaan vielä ole pistäneet kaikkea tasaiseksi viikinkimalliin. Viikinkihän ei ugrille juuri arvoa anna. : )

https://fi.wikipedia.org/wiki/El%C3%A4inaktivismi

”Eläinoikeusaktivistien asenteet
Kahden tutkimuksen mukaan asenteet eläinoikeusjärjestöjen toimintatapoihin, kuten suoraan toimintaan vaihtelevat paljon eläinoikeusyhteisön sisällä. Kahdessa tutkimuksessa 50 % ja 39 % aktivisteista ei kannattanut suoraa toimintaa.”
———————————-
Huomattava osa eläinaktivisteista näyttää olevan anarkismin kanssa naimisissa.

Jotta eläinaktivistit eivät saisi kriminaalien mainetta, niin suosittelen anarkistien poistamista kivenheiton päähän ryhmästä.

https://fi.wikipedia.org/wiki/El%C3%A4inaktivismi

”Nettiaktivismi
Cincinnatin eläintarhassa ammuttiin gorilla sen aitaukseen kiivenneen kolmivuotiaan pelastamiseksi. Tämä johti laajaan nettihyökkäilyyn poikansa hetkeksi kadottanutta äitiä vastaan. Äidin tuplakaimakin julkaisi samannimisyytensä vuoksi saamiaan ”tappouhkauksia, kehotuksia kohdunpoistoon ja muita solvauksia.” Vetoomus lastensuojeluviranomaisille pojan kotioloista keräsi puoli miljoonaa allekirjoitusta. Vastaava kiusaamiskampanja kohdistui Cecil-leijonan safarilla ampuneeseen hammaslääkäriin ja tämän perheeseen. ”
————————————-
Joukko-opillisesti tarkasteltuna bussinpolttajat kuuluivat anarkistien ja eläinaktivistien joukon leikkaukseen, josta syystä anarkistit ja eläinaktivistit muodostivat keskenään unionin.

Sekä anarkistit ja eläinaktivistit muodostavat leikkauksen myös tärähtäneistön joukon kanssa. Joten nykyinen tilanne on matemaattisesti tarkastellen sellainen, että anarkistit, eläinaktivistit ja tärähtäneistö muodostavat keskenään unionin. Mutta tuossa unionissa on myös henkilöitä, jotka eivät kuulu kaikkiin noihin unionin osajoukkoihin. Jotkut taas kuuluvat samalla kertaa kaikkiin noihin osajoukkoihin, kuten juuri nuo bussinpolttajat.
Joukko-oppi on turhaan väheksytty matematiikan haara.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X