Persut huolissaan homojen oikeuksien polkemisesta uskonnon nimissä

Jaa artikkeliTilaa Seura
Kansanedustaja Pentti Oinonen (ps). Kuva: Eduskunta.

Kansanedustaja Pentti Oinonen (ps). Kuva: Eduskunta.

Perussuomalaiset osoittaa poikkeuksellista suvaitsevaisuutta sekä hyväksymällä että tuomitsemalla uskonnollisen homovastaisuuden.

Hallituspuolue perussuomalaiset on kovasti huolissaan seksuaalivähemmistöjen oikeuksista. Orlandon traagisen iskun jälkimainingeissa ollaan kuultu kauhistelua siitä, kuinka ahdasmielinen uskonnollisuus on homoille vaaraksi. Esimerkiksi kansanedustaja Ville Tavio (ps) julisti puolueensa nimissä hyvyyden sanomaa.

– Perussuomalaisten toiminta tähtää koko Suomen kansan hyvinvointiin, myös homojen, Tavio sanoi Suomen Uutisten mukaan.

Orlandossa puolensataa ihmistä homoseksuaalien suosimassa yökerhossa tappaneen henkilön yhdeksi motiiviksi on epäilty hänen uskonnollisuuttaan. Tappajan afgaanitaustainen isä on tiettävästi ääri-islamistisen Taliban-liikkeen kannattaja ja hyvin homovastainen.

Perussuomalaisten verkkojulkaisu Suomen Uutiset tarttui uskonnolliseen homovastaisuuteen jutulla, jonka se kertoo olleen tehtynä jo ennen Orlandon tapahtumia. Jutussa joku turkulainen Ossi esittelee maahanmuuttovastaisia mielipiteitään, joille on varmasti jotkut oikein hyvätkin perusteet, vaikka niitä ei sen tarkemmin jutussa eritelläkään.

Samaan yhteyteen on haastateltu asiantuntijana myös filosofian tohtori Jukka Hankamäkeä. Itsensä kansallismieliseksi mieltävä filosofi moittii jutussa monikulttuurisuutta ja ottaa esimerkiksi seksuaalivähemmistöjen aseman.

– Totuus on se, että kansankiihottamista ei edes tarvita, kun puhutaan esimerkiksi islamin uskonnon homojen vastaisuudesta. Homofobiaa on rakennettu islamissa vuosikausia, Hankamäki sanoo Suomen Uutisten mukaan.

Tohtorin mukaan ”muslimien homojen vastaisuus ei näy Suomessa, mutta jos maahanmuuttajien määrä kasvaa jatkuvasti, riski vähemmistöjen välisiin konflikteihin kasvaa myös”.

Perussuomalaisten julkaisulta oli jalo teko valita asiantuntijahaastateltavaksi juuri Hankamäki. Hän ei ehkä näe Suomessa homovastaisuutta muslimien taholta, mutta perussuomalaisista hän kyllä on sitä löytänyt. Hankamäki pyrki puolueen eduskuntavaaliehdokkaaksi vuoden 2011 jytkyvaaleihin, mutta tie tyssäsi. Syyksi tohtori arveli tuolloin homoseksuaalisuuttaan.

– Paras ystäväni Perussuomalainen puolue taas päätti olla kelpuuttamatta minua kansanedustajaehdokkaaksi ja täytti listansa sukupuolikiintiötä noudattaen todellisilla persupersoonilla. Taisivat pelätä, että homo menee läpi. Tai sitten he olettivat minun karkottavan puolueelle tärkeitä ahdasmielisiä äänestäjiä, Hankamäki kirjoitti alkuvuodesta 2011 blogissaan.

Persupersoonia listoille toden totta päätyi. Yksi seksuaalivähemmistökriittisiin kuuluvista oli jo edellisissä vaaleissa eduskuntaan noussut Pentti Oinonen. Hän tuli tunnetuksi vuonna 2009, kun hän samaa sukupuolta olevien perheen sisäisestä adoptiosta keskusteltaessa rinnasti homoseksuaalit ja eläimiin sekaantumisen. Oinonen esitti että kehityksen jatkuessa ruvettaisiin esittämään vaatimuksia, että pitäisi saada mennä naimisiin ”rakastamansa hauvelin” kanssa.

Oinonen kertoi vuonna 2011, ettei halua tahallaan ärsyttää lausunnoillaan, vaan että sanat tulevat suoraan sydämestä. Homovastaisuuteensa hän esitti selkeän syyn: uskonnon.

– Jokaisella on oikeus uskonnolliseen vakaumukseen, eikä siitä tarvitse antaa periksi. Olen sellainen miehenjurrikka, että kun olen tämän lausunnon antanut, en varmasti poikkea vakaumuksestani, Oinonen sanoi Savon Sanomille*.

Kansanedustaja sanoi, ettei hyväksy ”homojen tapoja” tarkentamatta sen kummemmin, mitä hän tavoilla tarkoittaa. Näkemys oli joka tapauksessa Oinosen mukaan peräisin Raamatusta. Oinonen oli jälleen perussuomalaisten listoilla vuoden 2015 vaaleissa. Hänet valittiin kolmannelle kaudelle kansanedustajaksi.

Perussuomalaisia täytyy onnitella poikkeuksellisesta avarakatseisuudesta. Puolue käyttää verkkojulkaisussaan asiantuntijana henkilöä, joka on tyrmännyt perussuomalaiset aiemmin homovastaisena. Lisäksi puolue hyväksyy riveihinsä vuodesta ja vaaleista toiseen henkilön, joka perustelee homovastaisuuttaan uskonnolla. Ja kaiken tämän jälkeen puolue puolustaa ylpeästi homojen oikeuksia ja vieläpä nimenomaan uskonnosta juontuvaa vainoa vastaan.

Moni ei pystyisi samaan aikaan aktiivisesti sekä hyväksymään että tuomitsemaan uskonnollista homovastaisuutta. Sellaiseen suvaitsevaisuuteen on useimmilla pyrkimistä.

Siitähän tässä ei kuitenkaan voi olla kysymys, että perussuomalaiset ratsastelisi hirvittävän tragedian ratsailla levittämässä muslimivihaa samalla, kun pitää oikein suotavana, että homojen oikeuksia poljetaan jonkun toisen uskonnon nimissä. Sehän olisi vastenmielistä umpimielisyyttä, eikä sellaista tietenkään hallituspuolue voisi Suomen kaltaisessa maassa ikinä harjoittaa.

 

* Verkosta ei enää löydy Savon Sanomien juttua, jossa Pentti Oinonen kertoo perusteluja homovastaisuuteensa. Tähän Oinosen sanat on lainattu aiheesta kertoneesta Iltasanomien jutusta, jossa Savon Sanomien alkuperäistä juttua siteerattiin.

Pentti Oinosen kuva: Eduskunta.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa klikkaamalla tässä.

Jaa tämä kirjoitus Twitterissä klikkaamalla tässä.

Lue myös:

Homoaivopesu jälleen persujen Niikon pelkona (29.4.2016)

Homoaivopesua päiväkodeissa (27.6.2015)

Aiheesta internetissä:

Iltasanomat: SS: Pentti Oinonen hyväksyy homot, muttei heidän tapojaan (25.11.2011)

Yle: Orlandon klubi-iskussa kuoli 50 ihmistä – pahin ampumavälikohtaus Yhdysvaltain historiassa (12.6.2016)

Suomen Uutiset: Muslimisaarnaajat yllyttävät seksuaalivähemmistöjä vastaan – ovatko homoseksuaalit enää turvassa? (15.6.2016)

Iltalehti: Orlandon ampujan isä: Jumala rankaisee homoja (13.6.2016) 

Jukka Hankamäki: Uudesta vuodesta tulee eeppinen (1.1.2011)

Suomen Uutiset: Kansanedustaja Tavio: Isis on homojen vihollinen (14.6.2016)

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Instagramissa

X