Hallitusohjelma kieltää rasismin – Sipilää ja Orpoa ei kiinnosta

Jaa artikkeliTilaa Seura
Hallitusohjelman mukaan rasismia ei sallita.

Hallitusohjelman mukaan rasismia ei sallita.Keskusta ja kokoomus hylkäsivät hallitusohjelman sallimalla rasismin. Persuilta ei muuta voinut odottaakaan.

”Hallitus kannustaa avoimeen keskusteluun maahanmuuttopolitiikasta, mutta rasismia ei sallita. Edistämme suvaitsevaista ja ihmisarvoa kunnioittavaa kansallista keskustelukulttuuria.”

Tuo on suora lainaus pääministeri Juha Sipilän hallituksen ohjelmasta. Jos et usko, voit käydä sen itse tarkistamassa klikkaamalla tässä ja siirtymällä sivulle 37.

Mitään merkitystä tuolla kirjauksella tosin ei vaikuta olevan. Keskustan puheenjohtaja Sipilä ja kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo ovat sievästi suut supussa, kun heidän hallituskumppaninsa rikkoo kirjausta koko ajan räikeämmin ja räikeämmin.

Nähtävästi hallitusohjelman noudattaminen ei kiinnosta Sipilää ja Orpoa edes muodon vuoksi. Perussuomalaisten puheenjohtajalta Timo Soinilta sellaista tuskin kukaan on odottanutkaan.

Ihmisvihaa ja vainoja

Heinäkuussa suomalaiset ovat päässeet nauttimaan hallituspuolue perussuomalaisten rehellisyydestä. Puolue näkyy ryhmittyvän avoimesti ajamaan laajamittaista ihmisvihaa ja vainoja, joiden kohteet valitaan uskonnon ja syntyperän perusteella. Tämän suuntaisia ajatuksia on esitetty niin puolueen eduskuntaryhmästä kuin puolueen nuorisojärjestöstäkin.

Esitykset vaikuttavat muodustuvan puolueen linjaksi. Poikkipuoleista sanaa ei ole kuulunut. Puolue on mainostanut hanketta uskonnon perusteella tehtävistä massakarkotuksista sosiaalisessa mediassa.

Tämä ei ole yllättävää, vaan ennakoitavissa ollutta jatkumoa jo pitkään määrätietoisesti edistetylle politiikalle.

Sekään ei ole yllättävää, että perussuomalaisten puheenjohtajaa Timo Soinia ei voisi vähempää kiinnostaa. Hän on nostanut kätensä pystyyn puolueen johtamisen suhteen, eikä hän vaikuta työnteosta muutenkaan juuri perustavan.

Ulkoministerinä Soinia ei saanut työn ääreen edes EU:n ulkoministerikokous, jossa käsiteltiin Britannian EU-eroa, Nizzan terrori-iskua ja Turkin epäonnistunutta sotilasvallankaappausta. Soini kertoi häpeilemättä blogissaan, että hän lähti ennemmin bilettämään. Hän matkusti hääjuhliin ja lähetti EU-kokoukseen puolueensa apupojan.

Jos eivät EU-kokouksen asialistan kokoluokan asiat suurpersua kiinnosta, ei ole kummakaan, että hän ei jaksa välittää siitä, jos ja kun hänen puolueensa ryhtyy hallitusohjelman vastaisiin toimiin.

Ja mikäpä on olla välittämättä, kun hallituskumppaneita ei kiinnosta sen vertaa.

Tekopyhää allekirjoittelua

SDP:n puoluesihteeri Reijo Paananen muistutti, että kaikki eduskuntapuolueet allekirjoittivat vain alle vuosi sitten eurooppalaisen rasisminvastaisen peruskirjan. Kyseessä oli sitoutumisen uudistaminen. Puolueet allekirjoittivat julistuksen ensimmäisen kerran jo vuonna 2003.

Julistuksella puolueet muun muassa sitoutuvat

[k]ieltäytymään näyttämästä, julkaisemasta tai levittämästä näkemyksiä, jotka herättävät tai lietsovat tai joiden voi perustellusti odottaa herättävän tai lietsovan ennakkoluuloja, vihamielisyyttä ja kahtiajakoa eri etnisten tai kansallisten tai uskonnollisten ryhmien kesken sekä puuttumaan kaikenlaiseen rasistiseen käyttäytymiseen ja rasistisiin mielipiteisiin.

Pelkästään heinäkuiset ulostulot osoittavat, että puolueena perussuomalaiset eivät tältä osin sitoutumistaan julistukseen kunnioita. Vuosi sitten raapustettu allekirjoitus ei ole minkään arvoinen.

Keskustan ja kokoomuksen osalta on kiusallista, että ne ovat omalla allekirjoituksellaan sitoutuneet

[p]idättäytymään kaikenlaisesta poliittisesta liittoutumisesta ja yhteistyöstä sellaisten poliittisten puolueiden kanssa, jotka yllyttävät tai yrittävät lietsoa rodullisia tai etnisiä ennakkoluuloja ja rotuvihaa.

Nähtävästi Juha Sipilän ja Petteri Orpon puolueiden vakuutteluilla ei ole persujen sanaa enempää arvoa. Kokoomus ja keskusta toimivat johtajansa etunenässä räikeästi vastoin allekirjoittamaansa julistusta veljeilemällä sitä halveksivan puolueen kanssa.

Tyhjiä puheita

Jokseenkin mahtipontisen kansainvälisen paperin vastainen toiminta voidaan ehkä joissakin piireissä katsoa oikeutetuksi kansallisen itsekkyyden, isänmaan edun nimissä. Sitä on kuitenkin hankalampi ymmärtää, että hallitus valitsee toimintalinjakseen toimia nimenomaisesti itse laatimansa hallitusohjelman kirjainta vastaan.

Hallitusohjelman kirjauksiin on vedottu pitkin hallituskautta, mutta viimeistään nyt tällaiset puheet on syytä jättää omaan arvoonsa. Hallitusohjelmaa noudatellaan tai ollaan noudattamatta sen mukaan, mikä kulloinkin mukavimmalta tuntuu. Avoimen rasismin sallimalla hallituspuolueet osoittavat, että heidän luomansa ohjelma on tyhjää puhetta ja että siitä voidaan koska hyvänsä lipsua.

Johdonmukaisuuden nimissä olisi toivottavaa, että maan hallituksen johtohahmot edes yrittäisivät pitää kiinni sanoistaan. Jos hallitusohjelma on tältä osin kuopattu, niin mistä luovutaan seuraavaksi?

Jos hallitus ei ole sitoutunut ohjelmaansa, niin mihin se sitten on sitoutunut?

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa klikkaamalla tässä.

Jaa tämä kirjoitus Twitterissä klikkaamalla tässä.

Lue myös:

Hakkarainen vaatii muslimien massakarkotuksia Suomesta (15.7.2016)

Aiheesta internetissä:

Valtioneuvosto: Sipilän hallituksen ohjelma

Euroopan poliittisten puolueiden peruskirja rasismista vapaan yhteiskunnan puolesta

Demokraatti: Paananen: Koska otatte vastuunne tosissanne, Soini, Sipilä ja Orpo? (21.7.2016)

MTV: PS-nuorten Tynkkynen: Muslimit karkotettava Suomesta turvallisuuden nimissä (19.7.2016)

Perussuomalaisten Facebook-päivitys (19.7.2016)

Timo Soini: SDP: uusi rakas ja valtiomies (20.7.2016)

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Instagramissa

X