Vihapuhefani johtaa puhetta ulkomaalaisista

Jaa artikkeliTilaa Seura
Kansanedustaja Juho Eerola (ps). Kuva: Eduskunta.

Kansanedustaja Juho Eerola (ps). Kuva: Eduskunta.Ulkomaalais- ja poliisiasioita koskevaa lainsäädäntöä valmistelevaa puhetta johtaa eduskunnassa mies, joka uskoo tai ei usko viranomaisia sen mukaan, kuinka tiedot sopivat hänen omaan maailmankuvaansa. Juho Eerolan maailmankuvassa vihapuhe on suositeltava tapa vaikuttaa asioihin.

Perussuomalaisten kansanedustaja Juho Eerola valitteli maanantaina, että hänen Facebook-kaverinsa eivät ole korjanneet jakamiaan tietoja vastaamaan viranomaisnäkemyksiä. Eerola viittaa Facebook-kirjoituksessaan Helsingissä kauppakeskus Itiksessä järjestetyn Suomi ensin -lietsontatilaisuuden yhteydessä väitetysti tapahtuneeseen pahoinpitelyyn ja Mustana Barbaarina tunnetun artistin kesäisessä kirjoituksessa esitettyyn väitteeseen, että poliisi olisi kohdellut asiattomasti tämän sukulaisia ulkomaalaisvalvonnaksi kerrotun toiminnan yhteydessä.

Nämä tapaukset eriteltyään Eerola moittii ihmisiä, jotka ovat kyseenalaistaneet entisen poliisiylijohtajan Mikko Paateron väitteet. Eerolan tulkinnan mukaan Paatero on epäillyt, että ”käännytyspäätöksen saaneet irakilaisturvikset jäjestäytyvät pahat mielessään”. Aivan noin Paatero ei ole tiettävästi sanonut, mutta vähän sinne päin. Kajaanissa tapahtunut henkirikos, josta epäillään kahta turvapaikanhakijaa, todistaa Eerolan mukaan joka tapauksessa Paateron väitteen todeksi.

– Ovatko nämä Paaterolle naureskelijat tänään korjanneet näkemystään kun Kajaanissa kävi mitäs minä sanoin?

Pahat mielessä

Viranomaistietojen mukaan Itiksen pahoinpitelyä ja Mustan Barbaarin kertomuksessa kuvailtuja tapahtumia ei ole tapahtunut siten kuin niistä on kerrottu. Siinä mielessä Eerola on oikeassa, että vahvistamattomia tietoja ei tulisi helposti esittää lopullisena totuutena.

Siinä mielessä Eerola menee pahemman kerran metsään, että ainakaan toistaiseksi ei ole esittetty mitään viitteitä siitä, että Kajaanin henkirikos liittyisi millään tavalla mihinkään ”pahat mielessä järjestäytymiseen”. Lisäksi viranomaislähteistä Paateron maalailemat kuvat on kiistetty.

Eerola osoittaa siis yhdessä ja samassa kirjoituksessa viranomaistiedot sekä luotettaviksi että epäluotettaviksi. Kun tieto vastaa kansanedustajan omaa maailmankuvaa, esimerkiksi väitteet rasismista ovat heti lopullisesti vääriä, kun viranomainen niin sanoo. Kun tilanne on toinen, Eerola jättää viranomaistiedot omaan arvoonsa ja kehittelee omat tarinansa: hän uskoo kritiikittä Paateron väitteet, vaikka viranomaiset ovat ne kiistäneet. Tämän päälle hän jatkokehittelee niiden pohjalta tarinan, jota ei ole esittänyt Paatero eikä viranomaiset.

– Kuten arvata saattaa, heistä kukaan ei tänään ole oikaissut levittämäänsä ennakkoluuloa, Eerola tylytti Facebook-kirjoituksessaan niitä, jotka eivät olleet korjanneet Itiksen tapauksesta jakamiaan tietoja vastaamaan viranomaisten tulkintoja.

Kolme päivää Facebook-päivityksensä jälkeen eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtaja Juho Eerola ei ole oikaissut itse levittämiään ennakkoluuloja Kajaanin henkirikoksesta. Miksipä oikaisisikaan: onhan Juho Eerolan mielestä vihapuhekin suositeltava tapa vaikuttaa asioihin.

Ja sitä paitsi asiat liittyvät sekä ulkomaalaisiin että poliisin. Eerola johtaa nyt eduskunnassa näitä asioita käsittelevän valiokunnan puhetta. Näin nämä asiat nyt toimivat, niin kuin ne koetaan.

”Mahdollisimman tyly ja nuiva kuva Suomesta”

Eerola esitti ristiriitaiset näkemyksensä viikko sen jälkeen, kun hänet oltiin valittu eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtajaksi.

Hallintovaliokunnassa valmistellaan eduskunnan päätöksiä, jotka koskevat muun muassa ulkomaalaisasioita ja poliisia. Näitä asioita koskevat lait menevät siis läpi valiokunnasta, jossa puhetta johtaa Juho Eerola – mies, joka joko uskoo tai ei usko ulkomaalaisista tai viranomaisista kerrottuja valikoituja paloja sen mukaan, kuinka asiat osuvat hänen omiin ennakkoluuloihinsa.

Mahdollisesti muuttuvalta lainsäädännöltä tai ainakin siitä valiokunnassa käytävältä keskustelulta on lupa odottaa kiehtovia käänteitä. Juho Eerola on nimittäin aiemmin linjannut, että vihapuhe on hyvä asia.

– Sinänsä ok, jos sosiaalisen median kautta välittyy lähtömaihin mahdollisimman tyly ja nuiva kuva Suomesta. Oli se sitten totta tai ei. On sitä parempi, mitä vähemmän houkuttelevana maana Suomi turviksille näyttäytyy, Eerola kirjoitti viime keväänä puolustellessaan jäsenyyttään umpirasistisessa Rajat kiinni -Facebook-ryhmässä.

Isän pikajuna osoitti eilen, että Unicefia vastaan käyty vihakampanja juontaa juurensa Rajat kiinni -ryhmään. Kampanja on eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtajan aiemman linjauksen mukaisesti hyvä asia, sitä toivottua Suomi-kuvaa. Puhumattakaan sitten siitä, että esimerkiksi Kajaanin henkirikokseen liittyen ryhmässä kirjoiteltiin näin:

Rajat kiinni -ryhmässä kannatettiin korpilakia.

Myös tämä kommentointi on katsottava nykyisen eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtajan aiemman linjauksen mukaisesti oikein kannatettavaksi asiaksi ja erityisen oikeaksi tavaksi hoitaa maahanmuuttopolitiikkaa.

Vihanlietsonta nimittäin sopii ”oli se sitten totta tai ei”. Viranomaisten sanat asiasta voi jättää omaan arvoonsa, jos ne eivät edistä Eerolan tarkoituksia. Sellaisessa tapauksessa on hyväksyttävää kehitellä tarina sen pohjalta, mitä eläkeläispoliisi ei ole sanonut.

Luoja varjelkoon postmodernilta tekotaiteelta

Yllä esitetyt keskusteluotteet on napattu keskustelusta, joka koski poliisin Kainuun Sanomissa esittämää toivetta, että Kajaanin henkirikoksen johdosta oikeutta ei otettaisi omiin käsiin. Jutussa poliisitarkastaja Timo Kilpeläinen Poliisihallituksesta kertoi myös, että suhtautuminen väkivaltaan on muuttunut.

– Osa väestöstä kokee väkivallan käytön tai sillä uhkailun aiempaa hyväksyttävämmäksi. Tällainen ilmapiiri saattaa aiheuttaa sen, että tietyt tahot saattavat ottaa oikeuden omiin käsiinsä, vaikka tarvetta ei ole, Kilpeläinen sanoi.

Rajat kiinni -ryhmässä käydystä keskustelusta päätellen Kilpeläisen huoli on aiheellinen. On hankalampi arvailla, uskooko Juho Eerola tässä tapauksessa viranomaisen arviota ja yhtyykö hän toiveisiin väkivallasta pidättäytymisestä vai onko tämä niitä asioita, joissa viranomaispuheet eivät kelpaakaan. Hänen aiemman linjauksensa perusteella laittomuuksiin ja erityisesti ulkomaalaisiin kohdistettaviin väkivaltaisuuksiin lietsominen on kuitenkin yksinomaan hyvä juttu.

Ja tällaisiin mietteisiin perustuen näitä poliisi- ja ulkomaalaisasioita koskevaa puheita nyt sitten tästä lähtien eduskunnassa johdetaan.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä asetti Juho Eerolan hallintovaliokunnan puheenjohtajaksi yksimielisellä päätöksellä. Koko ryhmä seisoo Eerolan takana.

Ihan täysin ehdoitta tämä ei kuitenkaan käynyt. Ryhmän puheenjohtaja Sampo Terho nimittäin ripitti Juho Eerolaa tämän taideharrastuksesta: liian roiseja musiikkivideoita ei ole hallintovaliokunnan puheenjohtajan sopivaa tehdä.

Sehän se keskeinen huolen aihe tässä tietysti on. Onhan postmoderni tekotaide vastoin kaikkia perussuomalaisuuteen liitettäviä arvoja.

Päivitys 15.9.2016 klo 14.25

Kansanedustaja Juho Eerola ehätti kommentoimaan asiaa tuoreeltaan Facebookissa jaettuani tämän kirjoituksen omalla sivullani.

Juho Eerola kommentoi.

Juho Eerolan kuva: Eduskunta.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa klikkaamalla tässä.

Jaa tämä kirjoitus Twitterissä klikkaamalla tässä.

Lue myös:

Persujen Eerola puolustaa rasistista väkivallan ja vihan lietsontaa (29.3.2016)

Unicef-hyökkäyksen jäljet johtavat Rajat kiinni -ryhmään (14.9.2016)

Aiheesta internetissä:

Juho Eerolan Facebook-päivitys (12.9.2016)

Helsingin Sanomat: Perussuomalaisten Juho Eerola nousee hallintovaliokunnan johtoon: ”Maahanmuuttolaeissa ollaan hyvällä tiellä” (6.9.2016)

Yle: Ex-poliisiylijohtaja Paatero: ”Vastaanottokeskuksissa on alettu järjestäytyä – vaarallisesta ilmiöstä vaietaan” (7.9.2016)

Kainuun Sanomat: Poliisi turvapaikanhakijoiden surmaepäilystä: ”Toivottavasti oikeutta ei oteta omiin käsiin” (12.9.2016)

Poliisi: Tallinnanaukion tapahtumat 11.9.2016 (12.9.2016)

Iltasanomat: Musta Barbaari syytti poliisia perheensä kaltoinkohtelusta – syyttäjä: Ei esitutkintaa (6.9.2016)

Yle: Juho Eerola joutui Sampo Terhon juttusille rokkibändinsä huumehöyryisestä musiikkivideosta – ”Ei enää tämmöisiä” (9.9.2016)

Iltasanomat: Sisäministeriön kansliapäällikkö tyrmää Paateron väitteet: Vastaanottokeskuksissa ei ole merkkejä järjestäytymisestä (7.9.2016)

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Instagramissa

 

X