Perussuomalaiset ajavat ihmisoikeuksien kaventamista

Jaa artikkeliTilaa Seura
Jussi Halla-aho vuonna 2014. Muokkaus alkuperäisestä. Alkuperäinen kuva: Jaakko Sivonen. CC BY-SA 3.0.

Jussi Halla-aho vuonna 2014. Muokkaus alkuperäisestä. Alkuperäinen kuva: Jaakko Sivonen. CC BY-SA 3.0.

Halla-ahon puheet ovat linjassa Suomen Sisun ohjelman kanssa. Joko seuraavaksi ryhdytään rankaisemaan rotuoppiin pohjautuvaa ideologiaa vastustavia mielipidevaikuttajia?

Perussuomalaiset ajavat ihmisoikeuksien kaventamista. Tämä on luettavissa puolueen europarlamentaarikon Jussi Halla-ahon Euroopan komissiolle osoittamasta kirjallisesta kysymyksestä.

Halla-aho esittää kysymyksessään etnisen profiloinnin sallimista terrorismin torjunnan varjolla.

– Ennakoivat turvallisuustoimenpiteet terrorismin ehkäisyssä henkilö- ja ajoneuvotarkastusten, salakuuntelun, kotietsintöjen ja pidätysten muodossa olisikin näin syytä kohdistaa etenkin niihin ihmisiin, joiden etninen alkuperä on Lähi-Idässä, Pohjois-Afrikassa tai Keski-Aasiassa, Halla-aho penää perussuomalaisten verkkojulkaisun Suomen Uutisten mukaan.

Halla-aho myöntää, että hänen esityksensä on ristiriidassa perus- ja ihmisoikeuksien kanssa. Tämä ei kuitenkaan saisi hänen mielestään olla esteenä.

– Ylilavea perus- ja ihmisoikeuksien tulkinta ei saisi estää tehokkaiden terrorisminvastaisten operaatioiden suorittamista EU-maissa, hän toteaa kysymyksessään.

Äkkiseltään avaus saattaa kuulostaa yllättävältä, mutta sitä se ei ole. Halla-ahon esitys oikeuksien kaventamisesta on nimittäin täydellisesti linjassa hänen edustamansa Suomen Sisu -järjestön periaateohjelmassa esitettyjen tavoitteiden kanssa.

Ei mikään yksityisajattelija

Halla-aho ei ole mikä hyvänsä rivipoliitikko. Hän on puolueensa toisen europarlamentaarikon Pirkko Ruohonen-Lernerin ohella perussuomalaisten ääni Euroopan parlamentissa. Lisäksi Halla-aho on perussuomalaisten maahanmuuttoasiantuntija, jonka tehtäväksi uskottiin puolueen maahanmuuttopoliittisen ohjelman päsmäröiminen. Halla-ahon puheet eivät ole satunnaisen yksityishenkilön yksityisajattelua. Varsinkin ulkomaalaisista puhuttaessa Halla-aho puhuu perussuomalaisten äänellä.

Myös se on kuvaavaa, että Halla-ahon esityksen uutisoi valitussa muodossa perussuomalaisten oma verkkojulkaisu. Suomen Uutiset ei ole sitoutunut Journalistin ohjeisiin, eikä mikään estä sitä vääntelemästä totuutta toivotunlaiseksi. Esimerkiksi viime talvena julkaisu pisti tarkoitushakuisesti silloisen sisäministerin Petteri Orpon (kok) suuhun sanoja, joita hän ei ollut sanonut. Se, että Suomen Uutiset kertoo Halla-ahon vaativan etnistä profilointia todetuista perus- ja ihmisoikeusongelmista huolimatta kertoo, että perussuomalaiset ovat tämän hankkeen takana.

Halla-ahon avaus aiheutti tuoreeltaan hämmästystä. Esimerkiksi Ihmisoikeusliiton puheenjohtaja Reetta Toivanen tuomitsi esityksen Aamulehdelle:

– Oletan, että tämä on tarkoitettu ainoastaan vieraskammoisten ihmisten yllyttämiseen yhä suurempaan vieraskammoon. Ihmettelen esitystä, kun kysymyksessä on kuitenkin akateeminen henkilö.

Suurempaan ihmetykseen ei pitäisi kuitenkaan olla syytä.

Aika sisukasta

Halla-aho ei ole pelkästään perussuomalainen. Hän on pitkän linjan vaikuttaja kansallismieliseksi itsensä määrittelevässä Suomen Sisu -järjestössä, jonka jäsenistön monet merkittävät tekijät ovat valinneet perussuomalaiset vaikutuskanavakseen. Valinta on ollut järkevä: Isän pikajuna kertoi viime viikolla, kuinka sisulaisiin periaatteisiin nojautuva perussuomalaisten ulkomaalaispolitiikka on saatu hivutettua Halla-ahon johdolla ja keskustan ja kokoomuksen myötävaikutuksella pitkälti Suomen politiikaksi.

Myös Halla-ahon esitys ihmisoikeuksien kaventamisesta osuu sisulaisiin tavoitteisiin.

– Oikeudenmukaisuus ymmärretään liian usein mahdollisimman suureksi vapauksien kirjoksi, järjestön vuonna 2006 hyväksytyssä periaateohjelmassa sanotaan.

Ja nyt sitä vapauksien kirjoa ollaan sitten rajoittamassa – eikä edes mitenkään himpun verran pikkuisen alkuunsa, vaan suoraan ihmisoikeuksien osalta. Suomen ulkomaalaispolitiikka sisulaistettiin turvapaikanhakijoiden turvin, ihmisoikeuksiin pyritään puuttumaan terrorismin varjolla.

Suomen Sisun ohjelmassa päällimmäisenä periaatteena näyttäytyy ajatus siitä, että “kansojen sekoittaminen luonnottamalla tavalla”, kuten asia vielä aiemmassa ohjelmassa suorasukaisemmin esitettiin, on estettävä. Avoin rasismi pyrittiin välttämään sillä, että sanaa “rotu” ei mainittu tässä yhteydessä samassa lauseessa. Sittemmin tarkistetun ohjelman aivan ensimmäisestä lauseesta käy kuitenkin ilmi, että rotuoppi on edelleen Suomen Sisun periaatteiden keskiössä:

– Kaikki kansat, rodut ja kulttuurit ovat sinällään arvokkaita, ja niiden pitkäjänteinen kehitys on turvattava.

Nyt kun kansojen sekoittumista on päästy Juha Sipilän johtaman keskustan ja Petteri Orpon luotsaaman kokoomuksen avulla estämään, ovat vuorossa uudet hankkeet. Yksi odotettavissa oleva esitys koskee erimielisten vaientamista.

– Mielipidevaikuttajat eivät saa jäädä rangaistuksetta, mikäli he ovat vilpillisesti sanavapautta hyväksi käyttäen vahingoittaneet yhteiskuntaa tai sen jäseniä, Suomen Sisun periaateohjelma julistaa.

Ohjelmassa on määritelty. millaista yhteiskuntaa järjestö ajaa. Se on vielä epäselvää, minkälaisia rangaistuksia on luvassa niille, jotka sananvapautta hyväksi käyttäen rohkenevat olla eri mieltä esimerkiksi rotuoppeihin ja vapauksien rajoittamiseen perustuvasta järjestyksestä.

Ja kuka lasketaan mielipidevaikuttajaksi? Oletko kenties sinä ensimmäisten rangaistavien joukossa?

Päivitys 12.10.2016 klo 13.48:
Lisätty maininta, että Suomen Sisu määrittelee itsensä kansallismieliseksi järjestöksi.

Kuva: Jussi Halla-aho vuonna 2014. Muokkaus alkuperäisestä. Alkuperäinen kuva: Jaakko Sivonen. CC BY-SA 3.0.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa klikkaamalla tässä.

Jaa tämä kirjoitus Twitterissä klikkaamalla tässä.

Lue myös:

Persujen verkkolehti vääristelee sisäministeri Orpon sanoja (11.1.2016)

Ne hallituksen oikeat kärkihankkeet (8.10.2016)

Suomen Sisu on muuttumassa terroristijärjestöksi (15.12.2016)

Aiheesta internetissä:

Suomen Uutiset: Halla-aho esittää etnistä profilointia islamilaisen terrorismin torjumiseksi – ”Ylilavea perus- ja ihmisoikeuksien tulkinta ei saa estää operaatioita” (11.10.2016)

Suomen Sisun periaateohjelma (8.4.2006)

Suomen Sisun periaateohjelma (2000)

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Instagramissa

Jaa artikkeliTilaa Seura

Lisää aiheesta

Lue lisää samalta kirjoittajalta

Yhteistyössä

Kommentointi

“..kansojen sekoittaminen luonnottamalla tavalla..”

Luonnoton tapa tässä asiayhteydessä tarkoittaa monikulttuurista poliittista ideologiaa, joka pyrkii massamaahanmuuton kautta sekoittamaan kulttuureja ja rotuja.

Pan-Eurooppalaisen ajatuksen esitteli Richard Coudenhove-Kalergi jo 20-luvulla , jota voidaan pitää monikulttuurisen yhteensekoittamisen isänä. Rotuoppia se on monikulttuurinen aatekin.

Ei mulla muuta.

Tässä kapenee kaikenaikaa toisten oikeudet mitä enemmän terroristeja eurooppaan tunkee.
Olis syytä alkaa tehdä pikkuhiljaa samoin kuin Israel ja alkaa vähän kattoa keitä mihinkin päästetään.

Ai niin mutta kansallisvaltiot ja turvallisuus on varattu vain valituille. Muut maat pitää kyllä sotkea ”rikkaudella” ja diversiteetillä. Anteeks!

Mitäs rotuoppia se on kun puhutaan kuinka geeniperimämme tarvitsee maahanmuuttajia/pakolaisia, tai maamme uutta verta? Tuntuu iljettävältä että tilanteessa jossa euroopassa sadoin tuhansin liikkuu miehiä vailla perusteita ja lain suomaa oikeutta oleskeluun niin pyritään löytämään tälläinen syy että heidän tuloa pitäisi edelleen sallia. ”Veikeä” yksityiskohta on se että naiset saavat vaikeammin oleskeluoikeuden. Onko se juuri ”miehistä” verta mitä ”suvaitsevaisto” kaipaa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X