Keskustan uusi vahvistus natsiväkivallasta: ”Paras narkkari on kuollut narkkari”

Jaa artikkeliTilaa Seura
"Paras narkkari on kuollut narkkari", sanoo keskustaan loikannut Jari-Pekka Teurajärvi.

"Paras narkkari on kuollut narkkari", sanoo keskustaan loikannut Jari-Pekka Teurajärvi.Pääministeripuolue keskustassa iloitaan uudesta tulokkaasta. Teurajärvi lähti perussuomalaisista tölvittyään äärioikeistoa.

Pako perussuomalaisista jatkuu. Nyt puolueen Pohjois-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Jari-Pekka Teurajärvi siirtyy keskustan riveihin. Pääministeripuolue saa, mitä tilaa. Ainakin puolueeseen siirtyy aimo annos kovia arvoja.

Teurajärvi on osoittanut kirjoituksissaan vielä aivan hiljattain hyvin perussuomalaista kylmyyttä. Hän on esimerkiksi tuominnut jyrkästi ääriliikkeet, mutta hän on visusti varonut osoittamasta mitään erityistä paheksuntaa natsijärjestö Suomen Vastarintaliikettä kohtaan. Helsingissä järjestön mielenilmauksen yhteydessä tapahtuneen pahoinpitelyn hän pisti sittemmin kuolleen uhrin syyksi.

– Aseman aukiolla narkkari sai turpaansa ko meni vittuilemaan väärälle henkilölle, hän kirjoitti perustamassaan ja hallinnoimassaan Facebook-ryhmässä kommentoidessaan tapausta.

– Yhteiskunnan kannalta paras narkkari on kuollut narkkari, uuskeskustalainen Teurajärvi täsmensi arvojaan myöhemmin samassa keskustelussa, jossa kertoi kannattavansa myös kuolemanrangaistusta ja että häneltä ei yleisemminkään heru sääliä ”narkkareille”.

Pääministeripuolue keskusta toivottaa Teurajärven lämpimästi tervetulleeksi.

– Hienoa saada Jari-Pekan kaltainen innostunut ja monipuolinen osaaja joukkueeseemme, keskustan Pohjois-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Matias Ojalehto iloitsee piirin torstaisessa tiedotteessa.

Kuvakaappaukset Teurajärven näkemyksistä löytyvät tämän jutun lopusta.

Yllättävä osoite

Se ei ollut yllätys, että Teurajärvi jättää perussuomalaiset. Se sen sijaan oli, että uudeksi poliittiseksi kodiksi valikoitui juuri keskusta.

Vielä pari kuukautta sitten Teurajärvi moitti keskustalaisia rankoin sanankääntein, kun puolueen eduskuntaryhmä oli saapumassa Ouluun viettämään kesäkokoustaan.

– Pohjois-Pohjanmaalla kannattaa olla varuillaan tulevan viikon aikana! Tänne saapuu sellainen sakki, että. Heidän presidenttiehdokkaansa on lahjus- ja eroskandaaleissa ryvettynyt Matti Vanhanen. Ryhmää vetää tuomittu rikollinen ”Kanki Kaikkonen”. Lista on niin pitkä, että kaikkia en jaksa luetella, Teurajärvi kirjoitti jakaessaan hallinnoimassaan Facebook-ryhmässä Matti Vanhasen lautakasakohua käsitelleen Ylen uutisen vuodelta 2009.

Myöhemmin samana iltana Teurajärvi palasi aiheeseen. Hän jakoi Ylen uutisen vuodelta 2013, jossa kerrottiin, että sittemmin keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi valittu kansanedustaja Antti Kaikkonen oli tuomittu vaalirahasotkuista ehdolliseen vankeustuomioon.

– Keskusta puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja on tuomittu rikollinen. Tärkeässä luottamustehtävässä toimiva henkilö on tuomittu luottamusaseman väärinkäytöstä. Herättää luottamusta? Teurajärvi pohdiskeli saatetekstissään.

Vastaus kysymykseen on ilmeisesti kyllä, sillä alle kaksi kuukautta myöhemmin Teurajärvi on itsekin keskustalainen.

Äärioikeiston sohiminen oli lopun alku

Jari-Pekka Teurajärven loikka oli ennakoitavissa, sillä hän rupesi ottamaan julkisesti etäisyyttä perussuomalaisuuteen jo pari viikkoa sitten. Syyskuun puolessa välissä hän oli ehtinyt ilmoittaa, että ei jatka piirin puheenjohtajana enää päättyvän kauden jälkeen. Syyksi tähän hän ilmoitti erityisesti suuren työmäärän. Hän kuitenkin vakuutti olevansa käytettävissä ”puolueen toimielimiin, johtotehtäviin sekä työntekijäksi”.

Vielä tuolloin hän oli persujen mies. Käänne tapahtui puolitoista viikkoa myöhemmin, kun Teurajärvi sohaisi kirjoituksellaan äärioikeistoa.

Oulussa järjestettiin lokakuun alussa rasismin vastainen mielenilmaus, jota mainostettiin Helsingissä noin 15 000 ihmistä keränneen Peli poikki -mielenilmauksen nimellä. Teurajärvi luonnehti Kalevan blogissaan mielenilmausta äärivasemmiston masinoimaksi. Siinä hän ei täysin väärässä ollut, sillä toisin kuin Helsingin tapahtumassa, Oulussa mielenilmauksen järjestäjiin kuului poliittista väkeä, vaikka pelkästään vasemmistolaisista ei ollutkaan kyse.

Kirjoituksessa enemmän huomiota herätti kuitenkin toinen kohta. Teurajärvi nimittäin luokitteli samaan aikaan järjestetyn Suomi Ensin -liikkeen vastamielenosoituksen tilaisuudeksi, jossa ajettiin uuden äärioikeistolaisen puolueen perustamista. Teurajärvi valitteli, että liikkeen mielenilmaisujen maahanmuuttoteema oli houkutellut myös hänen oman puolueensa jäseniä, vaikka tilaisuuksissa haukutaan ankarasti perussuomalaisia.

– Äärioikeistolle ei kelpaa perussuomalaisten ansiosta tiukentunut maahanmuuttopolitiikka, vaan maahantulijat pitäisi heidän mielestään mielummin vaikka ampua rajalla, hän kirjoitti.
Teurajärvi totesi lisäksi, että perussuomalaisten tapa toimia parlamentaarisesti on paras tapa vaikuttaa asioihin.

– Ääriliikkeet eivät tule koskaan saamaan Suomessa riittävää kannatusta toimia parlamentaarisin keinoin, joten heille ainoaksi mahdollisuudeksi jäävät lailliset mielenosoitukset, hän täsmensi.

Teurajärvi puolusti edelleen perussuomalaisia, mutta nyt oli pistetty jo piikkiä omiinkin. Lähtö oli alkanut.

Teurajärven esittämät mietteet eivät miellyttäneet hänen äärioikeistoksi luonnehtimiaan piirejä. Lunta tuli tupaan sieltä sun täältä. Eräs kovasanaisimmista oli monien perussuomalaistenkin fanittama bloggaaja, jonka arvosteluun Teurajärvi vastasi seuraavassa blogikirjoituksessaan. Viikko Oulun mielenilmauksia haukkuneen kirjoituksensa jälkeen Teurajärvi moitti ”maahanmuuttokriittisten ja äärioikeiston parissa” erittäin suosituksi mainitsemaansa bloggaajaa siitä, että tämä ”rahasti mamubisneksellä” saadessaan blogistaan mainostuloja.

Ehkä sattumaa, ehkä ei, mutta Teurajärvi oli tiputtanut allekirjoituksestaan tittelin pois. Vain päiviä ennen kirjoituksen julkaisemista hän kertoi Facebook-sivullaan paiskineensa hommia puolueensa eteen jakamalla parinakin eri päivänä Perussuomalaiset-lehteä. Nyt hän ei enää esiintynyt perussuomalaisten Pohjois-Pohjanmaan piirin puheenjohtajana.

Kaksi päivää myöhemmin oli selvää, että lähtö on edessä. Enää osoite oli epäselvä. Teurajärvi julkaisi blogikirjoituksen otsikolla ”Rasismi rehottaa perussuomalaisissa”. Väite on niin vahvasti vastoin perussuomalaisten toistuvaa, mantramaista linjaa puolueessa esiintyvän rasismin kieltämisestä, että sen sanomisen jälkeen ei jatkolle ollut enää edellytyksiä.

– Olen toiminut viisi vuotta perussuomalaisissa ja saanut mahdollisuuden tutustua isoon joukkoon perussuomalaisia. Perussuomalaisissa on paljon rasisteja, Teurajärvi kirjoitti.

– Tälläkin hetkellä useampi perussuomalaisten rasistinen möläytys on poliisin tutkinnassa. Sananvapauden rajoja koetellaan. Rasismin raja näissä on jo usein ylitetty.

Teurajärvi nimesi kirjoituksessaan poliisitutkintaan joutuneet eduskunta-avustaja Terhi Kiemungin, kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen ja Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtajan Sebastian Tynkkysen. Teurajärven mukaan mainitut tapaukset olivat vain jäävuoren huippu.

Vielä elokuussa ääni kellossa oli toinen. Tuolloin Teurajärvi kirjoitti sittemmin salaperäisesti kadonneessa blogikirjoituksessaan, että hänen mielestään Sebastian Tynkkynen ei ollut tehnyt mitään väärää eikä syyllistynyt kansanryhmää vastaan kiihottamiseen. Teurajärvi kertoi tukevansa Tynkkystä ”taistelussa sananvapauden puolesta”.

Ja nyt pari kuukautta myöhemmin hän siis nimesi Tynkkysen erikseen kirjoituksessaan, jossa hän valittelee perussuomalaisten rasismia.

– Rasismiin pitäisi puuttua puolueen sisällä isolla kädellä, mutta mitä puolueesta jäisi jäljelle? hän kysyi uudessa tilanteessa – vielä kerran piirijohtajana esiintyen.

Viikko tämän jälkeen Teurajärven loikka keskustaan julkistettiin.

Korkea katto ja leveät seinät – keskustassakin

Blogikirjoituksissaan ja avoimissa Facebook-päivityksissään Teurajärvi on pyrkinyt esiintymään keskitien kulkijana. Hänen avauksensa eivät ole keskittyneet pelkästään maahanmuuttoasioihin, eikä hänen kielenkäyttönsä ole ollut nykymittapuulla silmiinpistävän rasistista. Hyvin perussuomalainen pohjavire puheessa on kuitenkin ollut.
Heinäkuussa hän esitti poliisille valtuuksia etniseen profilointiin hieman samaan tapaan, mitä europarlamentaarikko Jussi Halla-aho (ps) ehdotti tällä viikolla.

Viime vuonna hän levitteli innokkaasti perättömiä huhuja maahanmuuttajien tekemistä raiskauksista. Myös asema-aukiolla natsin hyökkäyksen kohteeksi joutuneen ja sittemmin kuolleen miehen nimitteleminen ”narkkariksi” perustuu nettihuhuihin.

Perussuomalaisille toimijoille Teurajärvi on ollut lojaali tilanteessa kuin tilanteessa. Sebastian Tynkkysen lisäksi hän on esimerkiksi puolustanut kansanedustaja Olli Immosta kohussa, joka koski tämän poseeraamista yhdessä toistuvaan poliittiseen väkivaltaan syyllistyneen natsijärjestö Suomen Vastarintaliikkeen aktiivien kanssa.

Tämän kirjoituksen alussa mainitut näkemykset natsimielenilmauksessa pahoinpidellystä ja sittemmin kuolleesta miehestä Teurajärvi esitti perustamassaan Oulu (vapaata keskustelua) -Facebook-ryhmässä. Keskustelussa kaikki eivät olleet Teurajärven kanssa samoilla linjoilla.

– Sääliksi käy sitä *****n (nimi poistettu) miestä. Olin kyllä varma, että tuo nainen on feministi/lepakko, mutta olin ainakin osittain väärässä, Teurajärvi luonnehti erästä erimielistä.

Perussuomalaisissa on tunnetusti katto korkealla ja seinät leveällä. Ahdasta ei näytä olevan keskustassakaan.

– Hienoa saada Jari-Pekan kaltainen innostunut ja monipuolinen osaaja joukkueeseemme, keskustan Pohjois-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Matias Ojalehto iloitsee.

Päivitys 16.10.2016
Lisätty maininta, että asema-aukiolla pahoinpidellyn miehen nimitteleminen ”narkkariksi” perustuu huhuun.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa klikkaamalla tässä.

Jaa tämä kirjoitus Twitterissä klikkaamalla tässä.

Lue myös:

”Raiskaajamutakuonoista” tuli osa totuutta (8.8.2015)

Peli poikki -brändi yritetään kaapata Oulussa poliittisiin tarkoituksiin (1.10.2016)

Perussuomalaiset ajavat ihmisoikeuksien kaventamista (12.10.2016)

Aiheesta internetissä:

Keskustan Pohjois-Pohjanmaan piiri: Tiedotteet ja kannanotot (viitattu 14.10.2016)

Suomenmaa: Keskus­ta­e­dus­tajat Ouluun ja Pohjois-Pohjanmaalle – Vanhanen virittää keskustelua Suomen linjasta (22.8.2016)

Yle: Matti Vanhasen talot ja lautakasakohu (29.9.2009)

Jari-Pekka Teurajärvi: Perussuomalaisten puheenjohtaja vaihtuu (19.9.2016)

Jari-Pekka Teurajärvi: Oulussa lietsotaan vastakkainasettelua (30.9.2016)

Jari-Pekka Teurajärvi: Rasismi rehottaa perussuomalaisissa (8.10.2016)

Jari-Pekka Teurajärvi: Pelolle saa antaa valtaa (28.7.2016)

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Instagramissa

Jari-Pekka Teurajärvi pisti Helsingissä natsin tekemän pahoinpitelyn uhrin syyksi.

Kuolemantuomiota kannattavan Jari-Pekka Teurajärven mielestä paras narkkari on kuollut narkkari.

Jari-Pekka Teurajärveltä ei heru sääliä narkkareille.

Jari-Pekka Teurajärvi tölvi keskustavaikuttajia.

Jari-Pekka Teurajärvi jakoi uutisen Antti Kaikkosen tuomiosta.

Jari-Pekka Teurajärvi arveli keskustelukumppaniaan "lepakoksi".

X