”Maltillistuneet” Odinit päättäjille: ”Köydenpäivä tulee”

Jaa artikkeliTilaa Seura
Katujengijärjestö Soldiers of Odin uhoaa päättäjille.

Katujengijärjestö Soldiers of Odin uhoaa päättäjille.

Suojelupoliisin mukaan Soldiers of Odinin julkikuva on maltillistunut. Katsotaanpa, miltä se näyttää.

– Kyllä se kansa viel oikeutta tulee jakamaan teille jotka maamme tähän jamaan järjesti ja se on varma. Köydenpäivä tulee vielä….

Tuollaiset terveiset lähetti katujengijärjestö Soldiers of Odin maamme päättäjille reilu viikko sitten julkaisemassaan Facebook-päivityksessä.

Suojelupoliisi puolestaan lähetti eduskunnan hallintovaliokunnalle terveiset, että Soldiers of Odin on muuttanut julkikuvaansa maltillisemmaksi. Järjestön alkuperäinen ideologinen perusta oli Supon mukaan avoimen äärioikeistolainen, mutta maltillistumisen arvioidaan tapahtuneen sen jälkeen, kun Odinit laajenivat ja rekisteröityivät yhdistykseksi.

Rekisteröityminen tapahtui 11.2.2016. Tämän jälkeen on siis Supon mukaan ollut maltillisempaa.

Facebook on Odineiden pääasiallinen viestintäkanava. Siis se paikka, missä järjestö tarjoaa maltillisia hirttäjäisiä päättäjille. Jos julistukseen kysyisi kannanottoa järjestöltä itseltään, se varmastikin kuitattaisiin huumoriksi. Näin kävi myös silloin, kun Yle oli paljastanut kesäkuussa, että järjestön johtajistosta oli annettu kehotus hakata jokainen, joka nojaakin vasemmalle.

Käsky liittyi tapaukseen, jossa jengiläisten kerhotila Tampereella oli tärvelty. Teosta epäiltiin anarkisteja. Samaisessa Ylen jutussa kerrottiin, että Odin-päällystön huomio oli muutenkin kääntynyt anarkisteihin, vasemmistoon ja niin kutsuttuun suvaitsevaistoon.

Päivä Ylen jutun julkaisemisen jälkeen järjestö teki lopullisesti tiettäväksi, että se oli ottanut poliittisen painostuksen tosissaan tehtäväkseen. Odineiden Oulun paikallisosasto laittautui koirineen marssimaan kaupungissa järjestetyn Vasemmistoliiton puoluekokouksen liepeille maanpetturi-huutoja lasketellen.

Edelleen päivä tämän jälkeen järjestö julkaisi kuvan, jossa naamioitu mies seisoo pesäpallomailan kanssa lyöntivalmiina. Kuvan taustalla näkyy teksti Soldiers of Odin Oulu. Mailamies on pukeutunut jengiunivormuun. Kuvan saatetekstissä kerrottiin, että kerhotiloissa on ”laillisia aseita”.

– On mailoja, ja ystävät rakkaat vaikka mitä muuta, arsenaalia avattiin.

Tämä kaikki tapahtui hyvin julkisesti neljä kuukautta sen jälkeen, kun järjestö oli Supon mielestä maltillistanut julkikuvaansa. Linja ei ole sen koomminkaan juuri  muuttunut.

Kun syyskuussa vallankumousta ja Suomen valtion lakkauttamista havittelevan kansallissosialistisen Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen mielenilmauksen yhteydessä potkaistiin miestä, joka kuoli myöhemmin, innostuivat Odinit puolustelemaan todennetusti tapahtunutta natsiväkivaltaa. Supon mielestä järjestö oli julkikuvaltaan jo aikoja sitten maltillistunut, kun se levitteli Facebookissa tapahtumista vääristeltyjä tietoja ja natsijärjestön propagandaa. Soldiers of Odinin perustaja, jolla on yhteyksiä kyseiseen Vastarintaliikkeeseen, julisti omalla Facebook-sivullaan, että olisi vastaavassa tilanteessa toiminut samoin kuin potkijanatsi.

Tämä kaikki siis sen jälkeen, kun järjestön julkikuva oli maltillistunut sen rekisteröidyttyä ja laajennuttua.

Niin, tosiaan järjestö on laajentunut myös ulkomaille. Sielläkin on ollut maltillista.

Norjassa muuatta Odin-partioihin osallistunutta venäläismiestä odottaa mahdollisesti karkotus. Äärioikeistoon jo aiemmin kytkeytynyt mies on arvioitu uhaksi kansalliselle turvallisuudelle. Hän on käynyt taistelumatkoilla itä-Ukrainan kapinallisalueilla, muun muassa suomalaisille tutun Donetskin kuvitteellisen kansantasavallan liepeillä. Siellä hän on omien kertomustensa mukaan tappanut ukrainalaisia sotilaita. Sosiaalisessa mediassa hän on leuhottanut muun muassa maltillisella kuvalla, jossa hän poseeraa palavan ruumiin edessä automaattiase kädessään.

Päivitys 3.11.2016 klo 13.07:
Poistettu kaksi somessa leviteltyä valokuvaa, jotka julkaistiin tämän jutun yhteydessä väärien tietojen perusteella. Jutussa kerrottiin, että kuvien alkuperästä ei ole varmuutta. Alkuperä on nyt selvinnyt. Kyseessä ei ole Soldiers of Odinin jäsenten kuvaama materiaali, kuten jutussa alun perin kerrottiin arveltavan. Kuvat ovat osa valokuvataiteilijan dokumentaarista valokuvasarjaa, joka julkaistaan vuonna 2017.

Isän pikajuna pahoittelee syvästi tapahtunutta.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa klikkaamalla tässä.

Jaa tämä kirjoitus Twitterissä klikkaamalla tässä.

Lue myös:

Odinit lähtivät politiikkaan – aseena pelko ja painostus (12.6.2016)

Aiheesta internetissä:

Eduskunta: Suojelupoliisin lausunto hallintovaliokunnalle (27.09.2016)

Yle: Soldiers of Odinin johto yllyttää salaisissa Facebook-viesteissä: ”Hakatkaa jokainen joka nojaakin vasemmalle” (10.6.2016)

NRK: Kriget i Ukraina: Yan Petrovskiy pågrepet av væpnet politi (19.10.2016)

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Instagramissa

Jaa artikkeliTilaa Seura

Lisää aiheesta

Lue lisää samalta kirjoittajalta

Yhteistyössä

Kommentointi

Ootko nää ihan terve Korhonen? Photoshoppaat kuvia mieleiseksi. Vanha sanonta kuuluu että tuomionpäivä vielä tulee. Säkin teet juttuja ihan omasta päästä. Kuka sua viittii ees lukea. You live in denial!

Kirjoittajalla on liki vainoamisen kaltainen pakkomielle ainakin tästä järjestöstä sekä mv-lehden Iljasta mielestäni. En ole kummankaan fani, mutta en myöskään ole muodostanut mitään erityisen leimaavaa kuvaakaan kummastakaan. Eli neutraalina pidän itseäni tuonkin päivityksen kirjoituksessa lukemaan… En löydä siitä yhtään mitään ihmeellistä ja uhkaavaa. Jotenkin ihmisen täytyy purkaa tunteitaan, ja on aina paras keino tehdä niin väkivallattomasti.

Olen aika lailla otsikoiden varassa, mutta ymmärrän hyvin jos SUPO katsoo menon olevan maltillisempaa. Taitaa nykyään olla löytynyt oikea kohde, päättäjät, jotka ovat juuri tätä heidän huolensa määrää lisänneet. He ovat niiden päätösten takana, jonka seurauksia nämä kritisoivat. Julkista valtaa käyttävä ei nauti demokratiassa sellaista suojaa kuin kansa, mitä tulee arvosteluun.

Itselläni on pitkä turvallisuuspuolen työtausta. Äänekkäistä ei ole niin suurta huolta kuin äänettömistä, jos miettii esim.radikalisoitumista. Päättäjät ovat myös itse toimillaan antaneet tilaa kritiikille ja ääriliikkeille; Olisi normaali demokratiaa ottaa päätöksissä koko kansa huomioon. Joko ei ole tunnettu kansaa, tai siitä ei ole välitetty, sillä jo pelkällä avoimuudeella ja toedottamisella olisi rauhoitettu tp-hakuun liittyvästä huolesta kumpuavaa kritiikkiä ja toimintaa. Päättäjistä miesten olisi tullut tajuta miten täällä suhtaudutaan sotaa maastaan karkuun lähteviin nuoriin miehiin jo pelkästään sotaisan historiamme ja pakollisen asepalvelumme vuoksi. Mitään ei tehty ja kun ongelmissa alkoi näkyä samoja linjoja muiden maiden kanssa, tyydyttiin lokeroimaan kaikki kritiikki rasismiksi ja kieltämään se erikseen. Sekin on kummallista, koska rasismi ei kuulu hyvään käytökseen muutenkaan ja sitten siitä pitää erikseen sanoutua irti. Se on työkalu kansan kahtiajaolle systeeminä, vaihtaa rasismin tilalle minkä tahansa määreen.

Muistelen lukeneeni sekä maahanmuuttokriittisten, että kaikkea kritiikkiä rasismiksi leimaavien päivityksiä Facebookista. Järkyttävää! Eikä mitään tekemistä kummallakaan osapuolella ihmisyyden kanssa. ”Leiristä” riippuen raiskaaminen tai murha oli ok, tekijän mukaan. Unohtui iso juttu:se uhri. Sille on ihan sama kumman leiriin sopiva tekijä oli. Sopii kelata ajassa taaksepäin ja todeta itse. Pidän tp-hakijoihin liittyvistä peloista johtuen,joita ei ole mitenkään pyritty vähentämään, ymmärrettävämpänä äänennostoa näiden maahan tulleiden tekemistä rikoksista. He ovat se uusi liikkuva palikka pelissä, eivät suomalaiset. Jäi sellainen kuva että tätä kriittisten kritiikkiä pyrittiin vain vaimentamaan lyömällä tiskiin vaikka kuinka vanhoja juttuja, joista tuskin olivat kommentoijat silloin edes huolissaan. Ehkä kriittisiltä jäi sanomatta itsestäänselvyys, että raiskaus ja murha on aina väärin?

Jos ei suostu yhtään toisia ymmärtämään, käytös saa omituisia piirteitä. Kuten just tämänkaltaista vainoamista ja vihaa vain siksi kun luulee tietävänsä miksi toinen on sitä mieltä kuin on. Koskee erityisesti em.kulttuurisyistäkin juuri Korhosta ja muita hänen pakkomielteensä jakavia.

Jälleen on Jussilla pakonomainen tarve muokata kuvia ja mustamaalata jotain yksittäistä ryhmää. Alkaa jo kullostaa sairaanloiselta vainoamiselta ja siltä paljon pelätyltä ja vihaamaltasi rasismilta, jos ei muuta kirjoitettavaa keksi kuin Ilja, Odinit ja MV-lehti.

Jääköön tämä kommentti tähän, vaikka mitään tolkkua siinä ei olekaan. Muuten en viitsi älyttömyyksiin edes vastata, mutta mainittakoon sen verran, että väite kuvien muokkaamisesta on yksiselitteisesti valheellinen.

Uskomatonta paskaa. Eiköhän Supo ole perillä asioista, joita jatkuvasti kyseenalaistat. Ällöttävää lässynlää mua on kiusattu pienenä paskaa. Tee vaikka vegeohjekirja tai jotain vastaavaa . -Aina pelkkää fakin pillitystä. Onneton luuseri, paska kieliasu, pelkkiä olettamuksia ja täysin subjektiivisia väsyneitä lässytyksiä. Asiat oppii siellä missä kirjat ovat hyllyssä ja totuus silmissä. Suomi on suvaitsevainen turvallinen maa jonka kansalaiset pelkäävät aiheellisesti uutta tulevaa monikulttuurista suomea. Jotkut tulevat ja ovat tervetulleita. Toiset käyttävät silmittömästi hyväkseen sinisilmäisiä valtioita ja kansoja.

Vainoharhaosta raapustelua vähällä älyllä varustetulta. Kyllä meidän pitää viranomaisten arviointeihin luottaa ?
eikä suoltaa jatkuvaa vihapuhetta kirjoituksillaan
nämä ovat samaa tasoa, kuin paljon pajattu mv:kin

”Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa.”

Tais lapsi jäädä asemalle.

Korhonen on sokea suvakki,mahdoton keskustella mistään.

Minä luen, ja ihan mielenkiinnolla. Ja niin taitaa lukea rivi Odineitakin. Ja ihan taitaa nilkkoihin osua tuo teksti. Jatka Korhonen samaan tyyliin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X