Journalistiliitto ja poliisi pohtimaan yhteistyötä

Jaa artikkeliTilaa Seura
Suomen Journalistiliitto

Suomen JournalistiliittoToimittajien työskentelyn rajoittaminen itsenäisyyspäivänä johtaa poliisin ja Journalistiliiton tapaamiseen.

Suomen Journalistiliitto ja poliisi kertovat tiedotteissaan, että ne ovat sopineet järjestävänsä tapaamisen, jossa on tarkoitus pohtia poliisin ja toimittajien välistä yhteistyötä. Asia koskee muun muassa Isän pikajunan esille ottamaa tilannetta itsenäisyyspäivän mielenosoituksessa, jossa poliisi oli rajoittanut joidenkin toimittajien työskentelyä.

Poliisi kertoo, että se oli lähettänyt 5.12. jakelulistallaan oleville toimituksille ja toimittajille tiedotteen, ”jossa kuvaajia ja toimittajia kehotettiin pukeutumaan näkyvästi esimerkiksi liiveihin, jotka kertovat heidän olevan median edustajia”. Tieto ei kuitenkaan saavuttanut ajoissa kaikkia mielenosoituksia seuranneita toimittajia, vaan ainoastaan sellaiset, jotka olivat jakelulistalla. Tämän seurauksena joidenkin toimittajien työskentelyä rajoitettiin, ja heitä siirrettiin mielenosoittajien joukkoon.

Journalistiliitto kertoo, että sen puheenjohtaja Hanne Aho on tänään ollut yhteydessä poliisiin selvittääkseen, kuinka tällaisilta tiedonvälityksen ongelmilta voitaisiin jatkossa välttyä. Liitto korostaa, että tavoitteena on, että journalistit ja poliisit voivat tehdä työtään ilman ylimääräisiä häiriöitä.

”Mielenosoituksissa on viime aikoina ollut erilaisia vaaratilanteita. Kaikkien etu on, että mitään vakavaa ei satu ja että journalistit voivat raportoida tapahtumien kulusta esteettömästi”, puheenjohtaja Aho sanoo liiton tiedotteessa.

Poliisi kertoo omassa tiedotteessaan, että myös sen tavoitteena on turvata toimittajien työskentelyedellytykset.

Isän pikajuna kiittää Journalistiliittoa nopeasta reagoimisesta ja poliisia yhteistyöstä journalistien kanssa.

Lue myös:

Poliisi esti toimittajien työskentelyä – vaatimuksena sotareportterin varusteet (7.12.2016)

Aiheesta internetissä:

Suomen Journalistiliitto: Journalistiliitto ja poliisi kehittävät median ja viranomaisten yhteistyötä (7.12.2016)

Poliisi: Journalistiliiton ja poliisin yhteistyö (7.12.2016)

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Instagramissa

 

X