#pernatsi-rahat Hännikäisen häiriköimille ja haaste Kordelinin säätiölle

Jaa artikkeliTilaa Seura
#pernatsi-kampanja keräsi lahjoituslupauksia hyvään tarkoitukseen.

#pernatsi-lahjoitus natsien yhteistyökumppanin häiriköimälle järjestölle.Annoin natsien kanssa tiiviissä yhteistyössä häärineen apurahakirjailijan osoittaa #pernatsi-lahjoituskohteen. Haastan häntä tukeneen Alfred Kordelinin säätiön mukaan hyvän tekemiseen.

#pernatsi-kampanjaan osallistuneet lupasivat lahjoittaa valitsemansa rahasumman hyvään tarkoitukseen jokaista itsenäisyyspäivänä Helsingissä järjestetyn uusnatsien Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen mielenosoitusmarssijaa kohden. Tarkoituksena oli kääntää marssi näin itseään vastaan keräämällä lahjoituksia esimerkiksi rasismin vastaiseen työhön.

Poliisi arvioi, että marssiin osallistui noin 180 natsia. Kampanja keräsi verkkosivujensa mukaan 9396 lahjoituslupausta. Keskimäärin luvattiin lahjoittaa 0,13 euroa natsia kohden. Lahjoituslupausten yhteissummaksi muodostui näin 220309,20 euroa.

Itsenäisyyspäivän jälkeisenä päivänä kampanja lähetti siihen osallistuneille sähköpostitse tiedon natsimäärällä kerrotun lahjoituslupauksen loppusummasta ja listan mahdollisista lahjoituskohteista. Paljon rahaa on jo virrannut paljon hyvää tekeville. Moni on kertonut sosiaalisessa mediassa lahjoituskohteensa. Minä osoitin panokseni natsien yhteistyökumppanin häiriköinnin kohteeksi joutuneelle järjestölle.

612-marssista tehtiin natsien mainostempaus

Timo Hännikäinen kommentoi natsien osallistumista 612-kulkueeseen.

Natsit marssivat ja vastamielenosoittajat vastustivat. Mutta ei se siihen jäänyt. Natsit jatkoivat saapasteluaan myöhemmin itsenäisyyspäivänä osana isänmaalliseksi esitettyä 612-kulkuetta. Apurahakirjailija Timo Hännikäinen on kulkueen järjestäjiä. Hän ilmoitti ennakkoon, että natsien osallistumiselle ei ole estettä.

Tämä siitä huolimatta, että Vastarintaliikkeen tavoitteena on lakkauttaa Suomi ja luoda tilalle monikansallinen diktatuuri. Järjestö ei siis ole sen enempää isänmaallinen kuin kansallismielinenkään.

612-marssin ennakkomarkkinoinnissa todettiin, että kulkueeseen osallistumisen edellytyksenä on järjestäjien asettamien ehtojen hyväksyminen. Yksi ehdoista oli se, että poliittisia tunnuksia ei käytetä. Samassa yhteydessä kerrottiin myös, että kaikkeen asiattomaan käytökseen puututaan. Vastarintaliike-natsien annettiin kuitenkin marssia tunnuksissaan.

Erivapaus ei ihmetytä, sillä Vastarintaliike-natseja on ollut mukana vuodesta 2014 lähtien marssittujen kulkueiden järjestelyissä. Tämä on kiistatonta, vaikka muuta on yritetty väittää. 612-järjestö on jopa myöntänyt asian verkkosivuillaan.

Tänä vuonna kulkueesta tuli natsien mainostempaus. Poliisin arvion mukaan jopa 2000 ihmistä käveli rinta rinnan tunnuksissaan esiintyneiden Suomen valtion tuhoon tähtäävien kanssa. Tämän pyrkimyksen kanssamarssijat vahvistivat läsnäolollaan samanarvoiseksi isänmaallisuudeksi kuin esimerkiksi sankarivainajien kunnioittamisen. Tempauksen kruunuksi natsit hännystelijöineen siirtyivät sikailemaan Hietaniemen sankarihautojen äärelle.

Tolppaa potkittiin kauemmaksi. Vielä viime vuonna mielenosoittajat vastustivat 612-kulkuetta, mutta tänä vuonna kaiken huomion vei natsien oma marssi. Soihtukulkuetta vastaan protestoimiseen eivät voimat enää riittäneet, vaikka sen riveissä oli niiden samaisten natsien lisäksi heidän tavoitteidensa tueksi järjestetty hurraajoukko. Varsin luultavasti monikaan marssinut ei tiennyt, minkä asian puolesta käveli, vaan he olivat langenneet tunnuksineen esiintyneiden natsien tukikulkueeksi ennakkomarkkinoinnin kauniisiin sanoihin luottaen.

Kordelinin tukilinja

Timo Hännikäinen tunnetaan Vastarintaliikkeen mainostempausmarssin järjestämisen lisäksi hänen lukuisista sosiaalisessa mediassa julkaisemistaan törkykirjoituksista. Yksi hänen valitsemistaan häiriköintikohteista on Naisten Linja, joka tukee väkivaltaa kokeneita tai siitä huolestuneita naisia. Juhannuksena 2015 Hännikäinen kirjoitti järjestön Facebook-sivulle muun muassa natsitervehdyksen ja muita törkeyksiä.

Timo Hännikäinen viestitteli Naisten Linjalle.

Minä osoitin oman #pernatsi-lahjoitukseni Naisten Linjalle. Hännikäisen yhteistyökumppanit marssivat näin hänen törkykampanjansa kohteelle rahaa.

Alfred Kordelinin säätiö myönsi lokakuussa Timo Hännikäiselle kirjalliseen työskentelyyn 6000 euroa apurahaa. Säätiö otti asian uuteen harkintaan, kun törkykirjoittelijan tukemisesta nousi kohu. Hännikäisen kirjoittelun huomioineessa uusintakäsittelyssä säätiön lähinnä proffesoreista koostuva hallitus päätti pitää tukipäätöksensä ennallaan.

Minulla ei ole kovin paljoa rahaa. Lahjoitin silti. Alfred Kordelinin säätiöllä rahaa on paljon enemmän. Haastan säätiön mukaan käyttämään sitä hyvään. Symbolisesti sopiva tapa voisi olla lahjoittaa Naisten Linjalle sanotaan nyt vaikka 6001 euroa. #pernatsi-kampanjaan osallistuneita kehotettiin lisäämään tilisiirron viestikenttään tunnus #pernatsi. Kordelinin säätiö voisi lisätä hyvän tekonsa tunnukseksi vaikkapa tekstin #siegfail.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa klikkaamalla tässä.

Jaa tämä kirjoitus Twitterissä klikkaamalla tässä.

Aiheesta internetissä:

Pernatsi.fi

612-yhdistyksen Facebook-päivitys (5.12.2016)

612.fi: Oikaisu Yle:n uutiseen 17.5.2016 (17.5.2016)

Poliisi: Itsenäisyyspäivä sujunut rauhallisesti Helsingissä (6.12.2016)

Alfred Kordelinin säätiön hallitus (viitattu 9.12.2016)

Helsingin Sanomat: Äärioikeistolaisista kommenteista tunnettu kirjailija Timo Hännikäinen saa pitää saamansa apurahan: ”Kirjallisuus on kirjallisuutta, järki voitti” (6.11.2016)

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Instagramissa

X