Briteissä natsit ovat terroristeja, Suomessa tolkun ihmisten lenkkikavereita

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Tolkun natsit.

Tolkun natsit.

Natsiliike julistettiin Britanniassa terroristijärjestöksi. Meillä sen sisarjärjestön edustajat marssivat yhdessä hallituspuolueen väen kanssa.

Poliisihallitus hakee uusnatsijärjestö Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen lakkauttamista. Britanniassa mentiin vielä pitemmälle. Vastarintaliikkeen sikäläinen vastine National Action kiellettiin viime perjantaina ja luokiteltiin terroristijärjestöksi.

Kumpikin järjestö tunnustaa kansallissosialismia, Adolf Hitlerin natsiaatetta. Molemmat ovat osa kansainvälistä natsijärjestöjen verkostoa. Järjestöjen kahdenvälisistä yhteyksistä kertoo muun muassa se, että viime vuonna brittinatsien johtaja vieraili Turussa Vastarintaliikkeen vieraana.

Suomessa natseista on varoiteltu vuosikaudet. Viimeistään vuoden 2013 Jyväskylän kirjastopuukotuksen olisi luullut herättävän, mutta näin ei tapahtunut. Tarvittiin kuolema. Samoin kävi Britanniassa.

Suomessa Vastarintaliikkeen aktiivijäsen Jesse Torniainen potkaisi Helsingissä syyskuussa miestä sillä seurauksella, että tämä löi päänsä ja kuoli myöhemmin. Britanniassa National Action on ylistänyt parlamentaarikko Jo Coxin terroristiseksi luonnehdittua murhaa ja leiponut hänet kesällä murhanneesta miehestä sankaria.

National Action asetettiin Britanniassa terroristijärjestöjen listalla muun muassa Isisin ja al-Qaedan rinnalle. Se ei ole ollenkaan tuulesta temmattu rinnastus. Ne kaikki ovat kumouksellisia ja väkivaltaisia ääriliikkeitä. Niiden kaikkien tavoitteena on hirmuhallinto, joka puhdistaa yhteiskunnan verisesti vääränlaisiksi määritellyistä ihmisistä. Isis on päässyt näyttämään, kuinka homma kaikessa hirveydessään käytännössä toimii.

Suomessa toimiva Pohjoismainen Vastarintaliike ei ole sen kummempi kuin brittiläiset aatetoverinsa. Sen tavoitteena on pohjoismainen kansallissosialistinen diktatuuri. Tarkoitus on siis lakkauttaa Suomen valtio. Siinä ei ole mitään isänmaallista. Siinä ei ole myöskään mitään kansallismielistä, että kansallisvaltion sijaan tavoitellaan monikansallista valtiota.

Kumouksellinen järjestö ajaa politiikkaansa väkivallalla ja sen uhalla. Tästä on nähty monta esimerkkiä. Briteissä vastaava riitti terroristijärjestöksi luokittelemiseen. Meikäläisessä kielenkäytössä terroristiksi vain ei tavata kelpuuttaa muita kuin Isisin kaltaiset ääri-islamistit, vaikka sitten mikä olisi tavoitteena ja toimintatapana.

Suomessa istuu hallituksessa puolue, jonka korkeassakin asemassa olevat aktiivit valehtelevat kirkkain silmin, että kaikki terroristit ovat muslimeja. Tämä ei ole totta, esimerkiksi Europolin tilastot osoittavat aivan muuta. Kun Helsingin natsimielenosoituksen kuolemaan johtanut potkiminen tuli julkisuuteen, hallituspuolueen aktiiveja ilmaantui suuntaamaan huomiota muualle. Heidän mielestään tapahtuneen väkivallan ja seuranneen kuoleman sijaan olisi pitänyt puhua jostakin aivan muusta.

Saman puolueen aktiivit, osin samat henkilöt, tolkuttavat, kuinka Suomen pitäisi ottaa mallia Britanniasta ja erota EU:sta. Jos oikein mallia ruvettaisiin ottamaan Brittilästä, niin sikäläistä linjausta mukaillen voitaisiin sanoa, että tämän hallituspuolueen aktiivejakin nähtiin itsenäisyyspäivänä marssimassa yhdessä terroristien kanssa.

Vaan ehkäpä terroristikytköskään ei heitä haittaisi. Ehkäpä Vastarintaliikkeen natsit ovat heidän mielestään tolkun ihmisiä ja järjestön ajama pohjoinen kalifaatti tolkun idea.

Ehkä ei, mutta sitäkin asiaa voi pohtia, kun pääsemme seurailemaan reaktioita, joita natsijärjestön mahdollinen kieltäminen hallituspuolueen aktiiveissa herättää.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa klikkaamalla tässä.

Jaa tämä kirjoitus Twitterissä klikkaamalla tässä.

Aiheesta internetissä:

Poliisi: Poliisihallitus on päättänyt nostaa kanteen Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen lakkauttamiseksi (22.12.2016)

Yle: Så fungerar nazisternas nätverk (15.5.2016)

Britannian sisäministeriö: Proscribed Terrorist Organisations (viitattu 23.12.2016)

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Instagramissa

 

X