Mäkipään ”muutama päivä” täytti pyöreitä

Jaa artikkeliTilaa Seura
Kansanedustaja Lea Mäkipää. Kuva: Eduskunta.

Kansanedustaja Lea Mäkipää. Kuva: Eduskunta.

On kulunut sata päivää siitä, kun Lea Mäkipää sanoi kertovansa ”muutaman päivän kuluttua” lopullisen päätöksensä Terhi Kiemungin jatkosta. 

Perussuomalaisten kansanedustajan Lea Mäkipään avustaja Terhi Kiemunki sai lokakuussa sittemmin tuomioon johtaneen syytteen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Syyte koski Kiemungin kevättalvella 2016 julkaisemaa blogikirjoitusta. Kiemunki pyysi itse poliisia tutkimaan kirjoituksensa laillisuutta. Nyt hän vaatii hovioikeudelta tuomion kumoamista.

Kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta, kun Kiemunki päätyi otsikoihin. Lea Mäkipää pohti myös perussuomalaisten paikallisjärjestöä Tampereella johtavan Kiemungin asemaa eduskunta-avustajanaan jo viime talvena. Tuolloin hän kertoi, ettei erota avustajaansa. Mäkipää sanoi kuitenkin, että aikoo edellyttää avustajaltaan allekirjoitusta asiakirjaan, jossa tämä sitoutuu olemaan jatkamatta kohukirjoitteluaan.

Tuon harkinnan keskiössä oli Kiemungin Facebook-kirjoitus,  jossa hän arvosteli ulkomaalaistaustaisten, eritoten muslimilasten pääsiäisen viettoa. Loukkaavaksi ja rasistiseksikin koettu kirjoitus sai esimerkiksi kansanedustaja Tiina Elovaaran (ps) vaatimaan Kiemungin erottamista kaikista luottamustoimista perussuomalaisissa. Mäkipään usko avustajaansa ei kuitenkaan toimenpiteisiin asti horjunut.

– Minä olen anteeksiantavainen ihminen. Katsotaan nyt, hän sanoi Ylen mukaan.

Tämän sanomisesta ei mennyt edes viikkoa, kun Kiemunki kirjoitti Uuden Suomen blogiinsa tekstin, josta syyte ja myöhemmin tuomio tuli. Itse kirjoitus ei vielä saanut Mäkipäätä reagoimaan siihen, että hänen avustajansa jatkoi menettelyä, joka hänen piti allekirjoituksellaan vakuuttaa lopettavansa. Vasta Kiemungin itsestään tekemästä ilmoituksesta seurannut syyte veti Mäkipään vakavaksi.

Hän ei kuitenkaan edelleenkään halunnut hätiköidä tehdessään päätöstä Kiemungin jatkosta. Hän kertoi STT:lle ilmoittavansa lopullisesta päätöksestään ”muutaman päivän kuluttua”.

Tämä tapahtui 6.10.2016. Päätöstä ei ole vieläkään kuulunut. ”Muutama päivä” ehti tänään jo kypsään sadan päivän ikään.

Isän pikajuna ei tavoittanut Lea Mäkipäätä kommentoimaan juhlapäivän tunnelmia, mutta onnittelee lämpimästi kansanedustajaa käsitteen muutama venyttämisestä kolminumeroiseksi lukemaksi.

Päivitys 14.1.2017
Lisätty alkuun tieto siitä, että Kiemunki vaatii saamansa tuomion kumoamista.

Lea Mäkipään kuva: Eduskunta.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa klikkaamalla tässä.

Jaa tämä kirjoitus Twitterissä klikkaamalla tässä.

Aiheesta internetissä:

Yle: Perussuomalaisten kansanedustaja virpojia pilkanneesta Kiemungista: ”Ei mitään mahdollisuutta jatkaa luottamustehtävissä” (21.3.2016)

Yle: Kansanedustaja Lea Mäkipää ei erota avustajaansa Kiemunkia: ”Laitan allekirjoittamaan paperin, että tällaista ei tapahdu” (21.3.2016)

Aamulehti: Terhi Kiemungin blogikirjoitus oli rikos – Oikeus: ”Poliittiseen ilmaisuvapauteen kuuluu vastuu” (1.12.2016)

Aamulehti / STT: Lea Mäkipää kertoo muutaman päivän kuluttua avustajansa Terhi Kiemungin jatkosta (6.10.2016)

Iltasanomat: Terhi Kiemunki sai syytteen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan (6.10.2016)

Iltasanomat:  Itsestään rikosilmoituksen tehnyt Kiemunki vaatii tuomion kumoamista (13.1.2017)

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Instagramissa

X