Hauveleiden ja homokammon paluu – Kuka ajattelisi lapsia?

Jaa artikkeliTilaa Seura
Kansanedustaja Mika Niikko (ps). Kuva: Eduskunta.

Kansanedustaja Mika Niikko (ps). Kuva: Eduskunta.Ei, perjantaina ei äänestetä lapsen edusta. Huhtikuussa niin kyllä voidaan tehdä.

Torstaina maamme parlamentissa kuullaan jälleen väkevää vähemmistövastaista todistusta, mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa. Perussuomalaisten kansanedustaja Pentti Oinonen on esimerkiksi jo kahteen otteeseen eduskuntapuheissaan verrannut samaa sukupuolta olevien avioliittoa siihen, että joku menisi naimisiin rakastamansa hauvelin kanssa. Jotakin vastaavaa lienee luvassa nytkin, kun eduskunta käsittelee jälleen kerran tasa-arvoista avioliittolakia.

Show järjestetään perussuomalaisten nimenomaisesta vaatimuksesta. Tarkoituksena on saada viime hetkillä kumotuksi maaliskuun alussa voimaan astuvat lakimuutos, joka mahdollistaa viimein samaa sukupuolta olevien avioliitot.

Perussuomalaisten argumentit ovat tuttuun tapaan jo ennakolta pielessä, kun puolue hyppää ratsastamaan lapsilla. Perussuomalaisten puolueviestintäblogin Suomen Uutisten mukaan kovinta ääntä näyttää käyttelevän homovastaisesta änkyröinnistään jo vanhastaan tuttu persukansanedustaja Mika Niikko. Pelkona esitetään, että lakimuutos ajaisi lapsia adoptio-oikeuden laajenemisen kautta kauhujen kohtaloon.

– Lapsella on isä ja äiti. Näin on aina ollut ja näin tulee olemaan, Niikko sanoi.

Hallituspuolue yrittää lausunnoillaan lietsoa homokammoa pelottelemalla, että lapset joutuisivat vääjäämättömästi tärviölle ilman heteroparin hoivaa. Siinä samalla he tulevat kuitenkin vetäneeksi joka ainoan yksinhuoltajan lokaan. Kaikilla lapsilla nimittäin on isä ja äiti, mutta likikään kaikissa perheissä ei tähänkään saakka isää ja äitiä ole ollut. Myös sellaisista lapsista on onnistuttu kasvattamaan kunnollisia aikuisia, joiden toinen vanhemmista on esimerkiksi kuollut.

Yhden vanhemman perheitä on paljon. Perussuomalaisten logiikan mukaan ne kaikki ovat kauhistuksia ihan vain sen vuoksi, koska vain perhe, jossa on isä ja äiti on kunnollinen.

Lisäksi kummallinen lähtökohta määrittää, että vaikka yksinhuoltajan perhe ei olisikaan vaarallinen, se muuttuisi sellaiseksi, jos sen lapset saisivat toisen huoltajan, joka on samaa sukupuolta kuin yksinhuoltaja. Vaikka kuinka rakastava tämä uusi isä tai äiti olisi, olisi hän huonompi vaihtoehto kuin vaikkapa väkivaltainen hyväksikäyttäjä, joka perussuomalaisen luoman muotin mukaan on oikeaa sukupuolta. Sellaisen tulo perheeseen muuttaisi puolestaan automaattisesti yksinhuoltajaperheen ihanteelliseksi yksiköksi.

– Perjantain äänestyksessä nähdään, kuinka paljon lapsen etu painaa maamme päättäjien vaakakupissa, Mika Niikko ennakoi tulevaa äänestystä.

Ei nähdä. Perjantaina nähdään vain se, kuinka paljon eduskunnassa on umpimielisiä.

Mika Niikko äänestää

Lapsen edun painosta päättäjien vaakakupeissa ei saada todisteita perjantain äänestyksessä. Aiemmin niitä on kuitenkin jo saatu.

Eräs niistä hetkistä oli 4.6.2015, kun eduskunta äänesti Sipilän hallituksen ohjelman hyväksymisestä. Ohjelmassa nuijittiin muun muassa lapsilisäleikkauksista, subjektiivisen päivähoito-oikeuden lakkauttamisesta ja varhaiskasvatuksen ryhmäkokojen kasvattamisesta.

Mika Niikko oli paikalla äänestyksessä. Hän liikutti oma-aloitteisesti kättään äänestysnapille ja teki henkilökohtaisen arvovalinnan. Hän hyväksyi kaiken hallitusohjelmassa esitetyn. Niikko osoitti äänestyksellään, että hän haluaa, että lapset ovat entistä suuremmissa päiväkotiryhmissä. Niikko osoitti, että hän haluaa, että kaikilla lapsilla ei ole yhtäläistä oikeutta varhaiskasvatukseen. Saman ratkaisun tekivät kaikki muutkin paikalla olleet perussuomalaiset.

Saman vuoden marraskuussa Mika Niikko osallistui kaupunginvaltuutettuna Vantaan kaupunginvaltuuston kokoukseen, jossa äänestettiin subjektiivisen päivähoito-oikeuden lakkauttamisesta. Myös siinä äänestyksessä Niikko henkilökohtaisesti valitsi äänestää lakkauttamisen puolesta.

Ei. Perjantaina ei eduskunnassa Niikko tai kukaan muukaan äänestetä lapsen edusta. Sitä käsitteleviä äänestyksiä on ollut ja on oleva monesti muulloin. Sopisi toivoa, että Niikko ja perussuomalaiset muistaisivat lapsen edun silloin, kun sitä koskevia päätöksiä oikeasti tehdään.

Me muut voimme muistaa asian huhtikuussa, kun valitsemme kuntiimme uusia päättäjiä. Esimerkiksi edelläkin mainittuihin päivähoito-oikeuteen ja varhaiskasvatuksen ryhmäkokoihin voivat kuntapäättäjät vaikuttaa, vaikka perussuomalaisten ja muun hallituksen vaatimukset asian suhteen ovat tulleet harvinaisen selviksi. Kaikissa kunnissa niihin ei ole suostuttu. Niissäkin kunnissa, joissa hallituksen tahtoon on taivuttu joko osin tai kokonaan, on mahdollisuus huhtikuun vaalien kautta valita uusi suunta.

Tulevissa kuntavaaleissa voimme omalla äänestyskäyttäytymisellämme vaikuttaa siihen, onko näistä asioista päättämässä ihmisiä, jotka huomioivat lapsen edun. Eduskunnan perjantaisella äänestyksellä mitataan vain parlamenttimme umpimielisyyden nykyinen taso.

Mika Niikon kuva: Eduskunta.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa klikkaamalla tässä.

Jaa tämä kirjoitus Twitterissä klikkaamalla tässä.

Aiheesta internetissä:

Suomen Uutiset: Perussuomalaiset lakivaliokunnassa: Aito avioliitto -aloite käsitellään kunniallisesti (15.2.2017)

Vantaan kaupunginvaltuuston pöytäkirja 16.11.2015

Eduskunta: Äänestys Sipilän hallituksen ohjelmasta (4.6.2015)

Uusi Suomi: Hän teki sen itse – Kohuttu ”hauveli-lausunto” kuultiin uudestaan eduskunnassa (10.2.2016)

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Instagramissa

X