(Päivitetty: )
Teksti:
Jussi Korhonen

Poliisi.

Poliisit taluttivat liikkeen johtohahmon pois paikalta. Yhteensä paikalta poistettiin kahdeksan henkilöä. Perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaari kiitteli vielä eilen illalla mielenosoittajia näille pitämässään puheessa.

Poliisi määräsi aamulla Suomi ensin -liikkeen nimissä toimineen ryhmittymän lopettamaan huomiota herättäneen mielenosoitusleirinsä. Leiriä oltiin pidetty useita päiviä Helsingin keskustassa sijaitsevalla Paasikiven aukiolla. Poliisi perustelee päätöstään sillä, että ”kokousta järjestettäessä on toimittu olennaisesti lainvastaisesti”.

Poliisi oli eilen päättänyt, että mielenosoitus on siirrettävä muualle, koska se aiheuttaa häiriötä. Mielenosoitus määrättiin päättymään, koska poliisin mukaan siirtopäätöstä ei noudatettu.

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että paikalta poistettiin kahdeksan henkilöä, joista kaksi on otettu kiinni. Yhtä henkilöä epäillään virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Mielenosoituksesta kuvatulta YouTube-videolta on nähtävissä, että mielenosoittajien puhemiehenä toiminut Marco de Wit kritisoi voimakkaasti poliisin toimia. Poliisit taluttivat vastahankaisen de Witin pois paikalta.

(Juttu jatkuu videon alapuolella.)

Samaan aikaan toisaalla Helsingin keskustassa ollut turvapaikanhakijoiden mielenosoitus on siirretty toiseen paikkaan. Mielenosoituksen järjestäjä sopi poliisin kanssa uudesta paikasta. Poliisin mukaan järjestelyistä sovittiin hyvässä yhteishengessä.

Poliisin toimista kertoivat aikaisemmin ainakin Helsingin Sanomat ja Uusi Suomi.

Riitelevä häirikköjoukkio

Suomi ensin -liike syntyi viime vuonna, kun Marco de Wit ja eräät muut henkilöt irtautuivat rasistisen Rajat kiinni -liikkeen toiminnasta. Syynä tähän oli liikkeen sisäinen riitely.

Suomi ensin -liike rekisteröitiin yhdistykseksi 21.7.2016. Toiminta alkoi kuitenkin jo aiemmin.

Isän pikajuna kertoi heinäkuussa Marco de Witin katujengijärjestö Soldiers of Odinin Facebook-sivuilla julkaisemista Suomi ensin -liikkeen toimintatavoista, jotka perustuvat yksittäisten henkilöiden ja yhteisöjen häiriköintiin ja painostamiseen. Kirjoituksessaan de Wit kehuskeli muun muassa sillä, kuinka liike on järjestänyt iskuiksi kutsuttua häiriköintiä pappeja vastaan. Kuvakaappaus de Witin kirjoituksesta löytyy tämän jutun lopusta.

Liikkeen vakiintuneita toimintatapoja ovat olleet myös erilaiset yksittäisiin henkilöihin kohdistuvat mustamaalauskampanjat, joita se on toteuttanut yhteistyössä vihasivusto MV-lehden kanssa. Liike nuoleskeli julkaisun äänitorvekseen osoittamalla viime syksynä mieltä MV-lehden perustajan Ilja Janitskinin puolesta. Janitskinia epäillään lukuisista julkaisunsa toimintaan liittyvistä rikoksista.

Myös edellä mainittu katujengijärjestö Soldiers of Odin on ollut Suomi ensin -liikkeen yhteistyökumppani. Useita väkivaltarikollisia sisältävän jengin jäseniä on nähty liikkeen mielenosoituksissa. Jengiläisiä vieraili myös nyt puretussa leirimielenosoituksessa.

Suomi ensin -liike on perustamisensa jälkeen ajautunut syviin sisäisiin riitoihin. Jo alkujaankin pienen joukon rivit ovat hajonneet, ja nyt toiminnassa vaikuttaisi olevan kaksi erillistä Suomi ensin -porukkaa. Rekisteröidyn yhdistyksen puheenjohtajaksi merkitty Mario Argenta on sanoutunut liikkeen Facebook-yhteisössä irti Helsingin leirimielenosoituksesta.

Riitelevä joukkio on tuulettanut välejään julkisesti eri Facebook-keskusteluissa. Osapuolten kesken on esitetty syytöksiä muun muassa väkivallalla uhkailemisesta ja jäsenmaksurahojen varastamisesta.

Vihdin kunnanvaltuustossa toimii Suomi ensin -liikkeen nimiin merkitty valtuustoryhmä. Sen ainoa jäsen on kunnanvaltuutettu Hannu Tanskanen, joka nousi valtuustoon viime vuonna.

Perussuomalaisten Huhtasaari kiitteli mielenosoittajia

Nykyisiä eduskuntapuolueita laajasti vastustava Suomi ensin -liike pyrkii rekisteröitymään itsekin puolueeksi. Nykypuolueista se on tehnyt yhteistyötä hajanaisesti joidenkin yksittäisten perussuomalaisten kanssa. Perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaari vieraili eilen illalla leirimielenosoituksessa. Huhtasaari piti Suomi ensin -mielenosoittajille puheen.

– Meidän suvaitsevaiset ovat menneessä maailmassa. Me ollaan nyt sitä tulevaa, Huhtasaari valoi yhteishenkeä.

– Kansallismielisyys, terve isänmaallisuus on tulossa valtavirtaan. Kiitos siitä, että te pidätte siitä huolen, kansanedustaja hehkutti.

Jyrkästi maahanmuuttovastaisen puheensa loppupuolella Huhtasaari kyseli, ovatko eurooppalaiset niin naiiveja, että he eivät aio noudattaa omia lakejaan.

Ja seuraavana aamuna julkaistussa videossa nähtiin kuinka mielenosoituksen johtohahmo retuutettiin paikalta, kun tämä oli kieltäytynyt noudattamasta poliisin käskyjä ”olennaisesti lainvastaisesti” järjestetyn kokouksen lopettamisesta.

* * *

Näin Suomi ensin -johtohahmo luonnehti liikkeen toimintatapoja viime kesänä:

Toinen Suomi ensin -liikkeen johtajista Marco de Wit kertoo liikkeensä toimintatavoista.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa klikkaamalla tässä.

Jaa tämä kirjoitus Twitterissä klikkaamalla tässä.

Päivitys 17.2.2017 klo 10.48
Korjattu Suomi ensin -liikkeen rekisteröintipäivämäärä oikeaksi. Aiemmin päivämäärässä oli väärä vuosi.

Päivitys 17.2.2017 klo 11.02
Upotettu YouTube-video, jossa poliisi taluttaa mielenosoituksen johtohahmon pois mielenosoitusleiristä.

Päivitys 17.2.2017 klo 12.12
Korjattu ingressiä. Mielenosoituspaikalta ei otettu kiinni kahdeksaa henkilöä, vaan kahdeksan poistettiin paikalta. Kiinni otettiin kaksi. Varsinaisessa jutussa lukemat olivat oikein.

Lue myös:

Johtohahmo paljasti: Suomi ensin -liikkeen taktiikkana pelottelu ja painostus (8.7.2016)

Venäjä ensin -liike lietsoi Forssassa (28.8.2017)

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Instagramissa

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Lue myös

Mainos

Mainos

Kommentointi

Kyllä vaan nauratti vedet silmissä kun tän vinossa olevan armeijateltan ja pohjaanpalaneen hernekeitto ”mielenosoituksen” ohi käveli, siellä pari isämmaaammmemmmeee möhömahaista ”puolustajaa” tenutti Kelan rahoilla :’D

No, aika asenteella en kirjoitus jossa totuutta muunneltiin…Vähän sellainen alternative facts juttu…turha tosin korjailla, ketään ei totuus kiinnosta.

Voisi olla myös aiheellista mainita, että Huhtasaari siis kävi tsemppaamassa leiriläisiä useita tunteja sen jälkeen, kun poliisin purkukäsky oli jo annettu ja leirin olisi pitänyt Huhtasaaren puhuessa olla jo purettuna. Toisin sanoen siis kansanedustaja kannusti SE-jengiä vastustamaan poliisin antamaa määräystä, mikä tuntuu vähintäänkin arveluttavalta toiminnalta.

kyl ny seuran kantsis pysyä ihan faktois eikä toimittajan kantsis ny ilmaista omaa akendaa . mua ainakin SUOMALAISENA vituttaa nää vääristelyt jutut näistä paperittomien aiheutamista haitoista SUOMALAISTA VERONMAKSAJAA KOHTAAN ja ne jokka haluaa maksaa tän pelleilyn kulut ni vois oikeen rekisteröityä maksamaan sen yli miljardin joka tähän vitun pelleilyyn menee vai eikö oikeesti löyry suvakeis selkärankaa niin paljon et maksaisivat kaikki omista rahoistaan. må en ainakaan sitouru maksaan latin latia näitten matujen elätyksestä

Täyttä propagandaa tämän suvakin kirjoitukset, kuten aina.

Poliisilta hyvää ripeää ja hyvää toimintaa!

Melkein tulee sääli näitä reppanoita – aikuiset ihmiset käyttäytyy kuin pahaiset kakarat, ja vielä kansanedustaja hyssyttelee. Noo, kohta kun tulee kesä ja pääsette vähän rentoutumaan pussikaljoinenne niin eiköhän se vanne ala vähän hellittää siellä pään ympärillä.

Juupa-eipäs-meininkiä. Epäterve isänmaallisuus ja rikollistaustainen, jopa rasistinen meuhkaaminen ei johda mihinkään. Ei myöskään hyvää seuraa siitä, että koko maailma on tervetullut ehdoitta. Ja jos ei ajattele niin, ei automaattisesti ole muita ihonvärejä, uskontoja ja kansallisuuksia vastaan.

Ei ole järkeä väittää, että kuka tahansa saisi tulla maahan. Jos lähtee etsimään parempaa elämää, tulee pyrkiä muualle asumaan omalla kustannuksella ja virallisia reittejä pitkin. Ymmärrän että ihminen toivoo itselleen ja perheelleen jotakin parempaa, mutta sellaisia toiveita ei saa toteuttaa muiden kustannuksella. Meillä on kantokyky lujilla jo nyt. Samalla paikallisten ihmisten huolia tulee kuunnella.

Meillä on täällä ihmisiä, jotka ovat aiemmin tulleet hädässä tänne muualta. Kun ihminen on halunnut tulla osaksi tätä yhteiskuntaa, hänellä on täysi oikeus olla, elää ja kehittää yhteiskuntaa. Niin kuin somalialaistaustainen työkaverini sanoi: nyt on heidän aika antaa takaisin sitä mitä ovat saaneet. Mutta sitten meillä on tätä SE- ja huhtasaariväkeä, joka ei voi oikeasti hyväksyä muita ihonvärejä olipa ihminen kuinka integroitunut tahansa.

Mutta jos ihminen tulee tänne, eikä ole halukas integroitumaan, niin sanon suoraan, että sitten kannattaa lähteä takaisin sinne mistä tulikin.

Blogistia leikkivä voisi hieman tarkistaa faktoja, ennen kuin lähtee kirjoittelemaan mutu -tuntumalla ja omaa suvakki unelmaa tuputtamalla. Vanhemmat ihmiset, jotka ovat Hyysärin ja tv -uutisten varassa, luulevat vielä, että tämäkin sepustus on totta.

Mikäs tässä nyt niin valheellista oli? Kaikki voi ihan itse tarkistaa youtubesta, koska nää rajakit kuvaa kaiken livenä nettiin. Logiikka on toki kommentissasi sama kuin muilla SE-vajukeilla: kielletään totuus vaikka kaikki on jo nähty videolla ja todettu todeksi. Se on turha juosta ku kakkamarko on jo housuissa.

Samaan aikaan viranomaisten toiminnasta näkee selvästi, että maahantulijoihin liittyvä laittomuus on valtiovallan suojeluksessa, ihan niinkuin esim. sosiaaliviraston laittomuudetkin!

Kun nyt esitetään väitteitä, että tässä kirjoituksessa olisi virheellisiä tietoja, niin olisi hyvin toivottavaa, että ne yksilöitäisiin. Jos virheitä on, ne korjataan läpinäkyvästi – kuten tämänkin jutun kohdalla on jo tehty.

Hyvä Viracocha. Jos maahantulijoihin liittyvien laittomuuksien tehtailu tosiaan on valtiovallan suojeluksessa, miksi oikeistopopulistien mielestä raiskaus- seksuaalihäirintä- ja muut rikokset olisivat nousussa maahanmuuttajien takia? Poliisi kun ei voi samalla kertaa julkaista tietoja ja piilottaa niitä. Joten kuka valehtelee? Poliisi vai oikeistopopulisti?

Seura, iltasanomat, yle yms kaikki huijauspropagandaa syöttää jatkuvasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X