On tolkun aika – Viisarifasistien mielivallasta kansalliseen konsensukseen

Jaa kaverilleTilaa Seura
Tolkun aika huomioisi kesä- ja talviaikadebatin molemmat ääripäät.

Tolkun aika huomioisi kesä- ja talviaikadebatin molemmat ääripäät.

Ääripäiden väliltä voitaisiin hakea hiljaisen enemmistön näkemystä edustava kompromissi keskeltä.

Kelloja on jälleen siirretty. Kansakuntaa jyrkästi jakavasta kysymyksestä kesä- ja talviajoista tulisi siirtyä tolkun aikaan.

Ongelmaan on olemassa helppo ratkaisu:

Kun syksyllä koittaa jälleen se hetki, kun kelloja on käpälöitävä, niin siirretään viisareita tunnin sijaan vain puoli tuntia juhannusta kohti ja jätetään siihen. Tällä tavalla voitaisiin kivasti ottaa etäisyyttä kesä- ja talviaikadebatin ääripäihin. Uusi tolkun aika olisi kompromissi, joka huomioisi kummankin toisistaan etääntyneen laidan oikeutetut huolet.

Kuten ääripäiden vauhkoamisessa muutenkin, on tässäkin kysymyksessä äänessä vain jyrkästi omiin kantoihinsa lukkiutuneet ryhmät. Leimautumisen pelossa maltillinen hiljainen enemmistö ei uskalla kertoa mielipidettään.

Viisareiden venkslaamista puolustavasta ääripäästä ei tosin ole havaintoja, mutta pakkohan sen on olla olemassa. Kai moisesta tavasta muuten oltaisiin luovuttu jo aikoja sitten.

Kompromissin kautta kansalliseen konsensukseen hakeutuva ratkaisu asettuisi samaan viitekehykseen kuin pyrkimys löytää keskitie ihmisoikeuksien puolustajien ja vastustajien välille. Kansan suuri hiljainen enemmistö kiittää, kun kohti uljasta uutta tulevaisuutta voidaan kävellä yhtenä rintamana.

Tulevaisuutta, jossa ihmisoikeuksia kunnioitetaan puolittain ja puoli tuntia eri ajassa.

Yksi kansa, yksi johtaja, yksi aika. Tolkun aika.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa klikkaamalla tässä.

Jaa tämä kirjoitus Twitterissä klikkaamalla tässä.

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Instagramissa

X