(Päivitetty: )
Teksti:
Jussi Korhonen

Ulkomaalaistaustaiset kuntavaalit ehdokkaat ovat vihakampanjoinnin kohteina.

Ulkomaalaistaustaisiin ehdokkaisiin kohdistettu häiriköinti on hyökkäys sekä ihmis- että kansalaisoikeuksia vastaan. 

– Painukaa vittuun Suomesta, saatanan päänkatkojat. Jos ette häivy, organisaatiomme alkaa toteuttaa teidän oppejanne teihin itseenne. Menkää pois, vielä kun ehjänä pääsette. Menkää ruotsiin, siellä teitä ei tapeta.

Noin luki vasemmistoliiton kuntavaaliehdokkaan Suldaan Said Ahmedin saamassa viestissä, jonka hän jakoi eilen Facebookissa.

– Kappas, huomasin saaneeni maahanmuuttokritiikkiä kanssaehdokkaalta, kirjoitti omalla Facebook-sivullaan vihreiden kuntavaaliehdokas Tino Singh toissa päivänä.

Tällä hän kommentoi jakamaansa kuvaa viestistä, jonka hänelle oli lähettänyt eräs perussuomalaisten kuntavaaliehdokas.

– Minäkin olen kuntavaaliehdokkaana tavoitteena potkia kaikki neekerit ja maahantunkeutujat pois, viestissä sanotaan.

Myös vihreiden kansanedustajaan Ozan Yanariin oli otettu yhteyttä.

– Te kaikki matut ja muut neekerit tuutte vaan Suomeen hyvän elämän perässä ja suomessa menee sen jälkeen huonommin… Perkele me ei haluta matuja Suomeen, eikä me tarvita teitä. Menkää kotiin, siellä on isis jo tapettu. Te tapatte Suomen, helvetin loiset, Yanarin tänään jakamassa viestissä luki.

Eikä se tähän rajoitu. Maahanmuuttajataustaisiin poliitikkoihin kohdistetaan järjestelmälliseltä vaikuttavaa häirintää, joka on yhtä aikaa hyökkäys sekä ihmis- että kansalaisoikeuksia vastaan.

Vakautta vastaan

Suldaan Said Ahmedia, Tino Singhiä ja Ozan Yanaria yhdistää se, että he kaikki ovat ulkomaalaistaustaisia. Ensimmäinen heistä on somalialaislähtöinen, toisen tausta on Intiassa ja kolmannen juuret löytyvät Turkista. He kaikki ovat poliitikkoja, jotka edustavat niin sanottua vihervasemmistoa. He kaikki ovat ehdokkaina kuntavaaleissa.

Ja heihin kaikkiin kohdistetaan painostusta.

Erityisen huolestuttavaa tämä on siksi, että häiriköinnissä yhdistyvät sekä rasismi että poliittinen painostus, jotka ilmentyvät vihapuheena. Jo toisistaan erillisinäkin ilmiöinä ne ovat puistattavia, yhdistyneinä sitäkin enemmän.

Rasismi kiistää yhtäläiset ihmisoikeudet. Poliittinen painostus puolestaan pyrkii rajoittamaan kansalaisoikeuksia, oikeutta osallistua demokraattiseen prosessiin.

Yhdessä ne ovat samaan aikaan hyökkäys niin demokratiaa kuin ihmisoikeuksiakin vastaan, joiden molempien pitäisi olla Suomelle ylpeydenaiheita. Niitä molempia pyritään nähtävästi varsin määrätietoisesti rapauttamaan. Maahanmuuttajataustaisten poliitikkojen kohtaama painostus ei nimittäin rajoitu näihin viesteihin, jotka yllä mainitut kolme kuntavaaliehdokasta ovat viimeisen viikon sisällä julkaisseet.

Vastaavista viesteistä ovat kertoneet monet muutkin ulkomaalaistaustaiset henkilöt, jotka ovat vähänkään näkyvämmin osallistuneet yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen. Heitä niin sanotusti maalitetaan yksittäisten öyhöttäjien kohteiksi netin vihasivustoilla ja sosiaalisen median keskusteluissa.

Oikeus äänestää ja oikeus asettua ehdolle ovat keskeinen osa järjestelmää, joka takaa Suomessa kaikille mahdollisuuden vaikuttaa. Tämän järjestelmän puitteissa on menneinä aikoina pystytty löytämään ratkaisuja, jotka ovat mahdollistaneet sen, että mielipiteiltään hyvin kaukana toisistaan olevat ryhmittymät ovat voineet vaikuttaa itseään koskeviin asioihin niin, että yhteiskuntarauha on säilynyt varsin hyvin.

Oikeisto ja vasemmisto ovat esimerkiksi pystyneet ratkomaan erimielisyyksiään siinä määrin sivistyneesti, että sataan vuoteen niitä kiistoja ei ole tarvinnut ratkoa sotimalla. Vakaus on luonut pohjan Suomen menestymiselle.

Tätä menestystekijää pyritään nyt rapauttamaan monin tavoin. Vastakkainasettelua lietsotaan keksityillä tarinoilla ulkomaalaisista, ja väkivaltarikollisia vilisevät rasistiset katujengit yrittävät vallata julkisia paikkoja omikseen. Nyt tila yritetään viedä demokratialta.

Vaalit ovat demokratian kulmakiviä. Vaalien häiritseminen on hyökkäys koko suomalaista järjestelmää kohtaan.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa klikkaamalla tässä.

Jaa tämä kirjoitus Twitterissä klikkaamalla tässä.

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Instagramissa

X