Suomi ensin -teltta häipyi – yksinäiset huutelijat jäivät

Jaa kaverilleTilaa Seura

Illalla Suomi ensin -mielenosoitusteltan paikalla oli enää muutamia huutelijoita.

Mielenosoitusteltan paikalla seisoi illalla käsiään ojennelleita ja ”Suomi ensin” -huutoja kajautelleita henkilöitä.

Suomi ensin -mielenosoitusteltta katosi Oulun keskustasta yhdeksän aikaan tiistai-iltana. Poliisi kertoo niukkasanaisessa tiedotteessaan, että mielenosoittajat purkivat telttansa itse ja että purkutyöt kävivät rauhallisesti.

Paikalle hieman ennen yhdeksää osunut silminnäkijä kertoo, että purkutouhuja oli valvomassa parikymmentä mellakkavarusteista poliisia. Poliisiautoja hän kertoi nähneensä yhteensä kuusi. Havainto vastaa sosiaalisessa mediassa tilanteesta julkaistuja videoita.

Poliisi kertoo tiedotteessaan menneensä paikalle illalla ”varmistamaan” teltan purkamisen, koska sitä ei purettu mielenosoittajille asetettuun määräaikaan mennessä.

Oulun kaupunki oli pyytänyt poliisilta virka-apua, ja teltta oltiin aiemmin määrätty purettavaksi tiistai-iltapäivänä kello 14 mennessä. Tuolloin mihinkään toimiin ei kuitenkaan ryhdytty, vaan paikalla pidettiin äkäisiä palopuheita.

Isän pikajuna kertoi aiemmin, että mielenosoittajat olivat julkaisemassaan videossa kieltäytyneet lähtemästä paikalta. Kalevan mukaan tätä ei kuitenkaan edes edellytetty, vaan pelkästään teltan poistamista. Syynä vaatimukseen mielenosoitusteltan poistamisesta olivat siitä tulleet valitukset.

– Se on ilmoitusten mukaan aiheuttanut häiriötä liiketoiminnalle ja sivullisille. Ihmiset ovat ilmoittaneet etteivät uskalla tulla alueelle, joten ihan pelkoa on ollut, komisario Tarmo Kangastalo Oulun poliisista kertoi Kalevalle aiemmin tiistaina.

Kun itse saavuin paikalle kello 21.20, poistui paikalta tunnukseton sininen pakettiauto, jota kuljetti kasvonsa niin sanotulla kommandopipolla peittänyt poliisi, joka oli laskenut mellakkakypärän viereensä. Mielenosoitusteltasta ei näkynyt silloin enää jälkeäkään. Sen paikalla seisoi jokunen henkilö, jotka huusivat muutaman kerran ”Suomi ensin”. Kaksi miehistä kohotti kätensä yläviistoon.

Teltta lähti, huuto jäi.

Myöhemmin julkaistulla videolla mielenosoituksen johtohahmo Marco de Wit korosti oikeutta mielenilmaisuun ja vaati huutavia ja käsiään ojennelleita miehiä poistumaan ilmaisemasta mieltään. Hän arveli, että poliisi oli etätuhonnut hänen matkapuhelimensa niin, ettei hänelle voitu soittaa, kun leiriä purettiin. de Wit vihjasi Oulun poliisin kytkeytyvän lestadiolaiseen salaliittoon. Hän arvioi myös, että Suomessa olisi muutaman vuoden kuluttua erityisiä kansantuomioistuimia, jossa purkutöitä valvoneet, hänen maanpettureiksi kutsumansa poliisit tuomittaisiin ankarasti.

Lue tarkemmin muukalais- ja erityisesti muslimivastaisesta Suomi ensin -häirikköliikkeestä Isän pikajunan aiemmasta jutusta.

 

Suomi ensin -teltalla pidettiin kahden jälkeen päivällä palopuheita, vaikka teltta oli määrätty purettavaksi. Illalla poliisin vauhditettua purkutöitä oli teltan paikalla enää muutamia henkilöitä.

Suomi ensin -teltalla pidettiin kahden jälkeen päivällä palopuheita, vaikka teltta oli määrätty purettavaksi. Illalla poliisin vauhditettua purkutöitä oli teltan paikalla enää muutamia henkilöitä.

Päivitys 5.4.2017 klo 0.17:
Lisätty tiedot mielenosoittajien julkaisemasta videosta.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa klikkaamalla tässä.

Jaa tämä kirjoitus Twitterissä klikkaamalla tässä.

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Instagramissa

Jaa kaverilleTilaa Seura

Yhteistyössä

Kommentointi

Olikos Jussilla jotain todisteita esittää pimeiden väitteidensä tueksi?

Minusta on hienoa että joku jaksaa kirjoittaa näiden vatipäiden toiminnasta jokseenkin kiihkottomasti. Näkeehän sen nyt sokea mummokin että iso ratas luistaa jos aletaan puhua etätuhottavista puhelimista.

Mitä mieltä henkilö on poliisista, se kyllä paljon kertoo ko. henkilöstä. Selvä tosiasiahan on kuitenkin aina, että jos joudut väkivallan kohteeksi, varmuudella vain poliisi tulee auttamaan sinua. Okei, viivettä saattaa tulla paljonkin, kun poliisien määrää on voimakkaasti vähennetty. En ole itse poliisi, mutta ymmärrän kyllä poliisin arvon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X